גלעד שליט

סוג ב

New member
../images/Emo104.gifגלעד שליט../images/Emo104.gif

אני לא מצליחה לדמיין, מה עובר בנפשה של אמא, שמחכה לבנה מעל 3 שנים. בימים אלו, המשפחה מחכה בכיליון עניים להכרעה ולשובו של גלעד שליט הביתה. כמנהלת הפורום, אני מרגישה חובה לתת במת חיזוק ואהבה למשפחה. גלעד, גם אנחנו, העסוקים בענינים ברומו של עולם, על איזה חינוך לתת, איזה בגד ללבוש ואיזה ברכה לברך, אנחנו זוכרים אותך ומחכים שתשוב בריא הביתה במהרה...

גנדרן

New member
יפה

היא כנראה חושבת מה קורה איתו, מתי הוא ישוב . ומה יקרה כשכוחות החילוץ יכנסו לשחרר אותו..... ויש כנראה גם כמה אמהות ואבות שיושבים בליילה וחושבים, על הבנים שמתאמנים עכשיו לחלץ את גלעד, מה יעלה בגורלם האם יצליחו במשימתם, האם שוב איזה כשיר חילוץ לא מוצלח יכשיל את המבצע, או שמא נקום לבוקר חדש, ונשמע בחדשות שגלעד בבית וכל כוחותינו שבו בשלום לבסיסם....

תחשבו על האמהות שלא יודעות מה מחכה להן

מה שמתשקורת לא מבליטה זה את המחיר הנורא שנצטרך לשלם בשחרור שליט לדעת כל המומחים הצבאיים בעשרות הרוגים במקרה הטוב ומאות במקרה הרע, האמהות הללו לא יודעות שעוד זמן לא קצר תמררנה בבכי מול קבר פתוח, ולא תהיה להן שום תקווה לחייהן, רק שכול ואובדן החיים. רק הרב עובדיה מתעקש ואומר שזה נכון שיהרגו יהודים בגללו אבל זה נכנס להגדרה של "שמא" אולי זה יקרה ולאו לא ולכן הוא בעד עסקה מטורפת.

סוג ב

New member
חולקת על דעתך

כי בתכלס' זה שהמחבלים בכלא, לא מונע ממחבלים אחרים לקום ולעשות פיגועים נוספים. על כל מחבל שהם עומדים לשחרר, עצרו כבר 10 מחבלים אחרים....

הבעיה היא עמוקה יותר

זו בעיה ברמה מדינתית, ואינני סבור שהיא קשורה לשאלות הרגילות של ימין ושמאל. הנקודה היא זו: מדינה שנתפסת כחלשה וכנסחטת, משדרת תחושה של : כדאי להילחם בנו, בסוף ניכנע. ככל שהמחיר שהמדינה מוכנה לשלם עבור חייל אחד (שליבי ליבי כמובן איתו ועם משפחתו) גדל, כך היא מסתכנת יותר בהיבט אסטרטגי ארוך טווח. לדעתי העסקה המתגבשת, אם תיחתם, תהיה משגה חמור, על גבול רשלנות פושעת. אכן, הרצון להחזיר את גלעד הוא אדיר. אני לא אגזים אם אומר שאני חולם על הרגע לראות אותו משתחרר. למרות זאת, תשלום מחיר כה לא הגיוני משדר מסר אחד ברור לאוייבינו (ותתפלאו יש כאלו, הם דתיים נורא, ואנו יודעים איך הדתיים מפרשים את המציאות כפועלת לטובתם...): מדובר בעם מטומטם, שאינו יודע לגבור על רצונותיו ועל שאיפותיו ועל רגשותיו. אם רק נכה בבטנו הרכה מבלי להרפות, הוא ייכנע מעצמו. זו דעתי, וסליחה שאני מביעה בקיצור במקום שהאריכות אינה למותר. ושלא נתנסה חלילה. אכן זו מלחמה עצומה בין רגש לשכל. אבל אני מאמין שבמקרה הזה השכל צריך לגבור כי מדובר על טובת הכלל מול טובת הפרט!

Gohan SSJ2

New member
אני לא חושב שהמחבלים האלה ישר יחזרו לחבל

אתה רואה שכרגע אין כמעט פיגועים, וגם אם יש קסאמים זה לא כל כך שייך לכמה מחבלים נמצאים שם.... זה עניין של מדיניות. כרגע החמאס והג'יהאד לא מעוניינים לשלוח מחבלים מתאבדים, גם בגלל שעוצרים הרבה יותר מהם מבעבר וגם משיקולים אסטרטגיים, הם רוצים לאגור נשק במשך כמה שנים ואז לירות עלינו טילים במפתיע. בכל מקרה יש גם את העניין שכך המדינה נותנת לחמאס לגיטימציה לחטוף חיילים, כך שדי סביר שאם נחזיר את גלעד, הם יחטפו עוד חייל ויסחטו אותנו שוב. אין מה לעשות, צריך מדי פעם להקריב קורבן בשביל העתיד, אסור להיכנע לטרור ולהראות להם שבדרך הטרור הם יכולים לסחוט אותנו ככה, זה לא יוביל אותנו לשום מקום. אם נסכים גם נחזק את מלאי המחבלים שלהם וגם נגרום לכך שיהיה להם אינטרס לחטוף עוד חיילים שלנו...

כי גם אני חושב

שלא צריך לעשות את העיסקה .עכשיו, הטיעון העיקרי שטוענים בעד העיסקה הוא שצריך אחריות כלפי החיילים ,אי אפשר לשלוח חיילים לשמור ולהילחם אם במקרה של חטיפה לא יחלצו אותם בכל מחיר . אז בגלל שלא עשיתי צבא, אני מרגיש שאין לי זכות לטעון נגד השחרור שלו .

moshe010

New member
אפשר לשלוח חייל לההרג?

כתבת אי אפשר לשלוח חיילים לשמור ולהילחם אם במקרה של חטיפה לא יחלצו אותם בכל מחיר . טיעון טפשי חייל בעצם הגדרתו נועד לסכן את חייו למען שמירת כלל אזרחיה,| ואכן כל שנה נהרגים עשרות חיילים בפעילות ביטחוניות וזה טפשי להגיד שרק בגלל מקרה של חטיפה אחת לכמה שנים הם לא יכולים להלחם, ואם אכן חטיפה אחת יותר גרועה מעשרות הרוגים (ז"א שחייל מפחד יותר מסיכוי נמוך של חטיפה מאשר סיכוי גבוה למות) אז בוודאי צריך לא להכנע לתנאים המבישים של החמאס בכדי להרוס להם את המוטיבציה לחטיפה כי כשהם יראו את הכמות הנדיבה שהם מקבלים תמורת חייל אחד הם יעשו כל טצדקי בכדי לחטוף עוד חייל ואילו הם ידעו ברורות שהמדיניות השתנה(נגיד חוק) ולא משחררים מחבלים תמורת שבויים אפילו לא אחד על אחד, אזי כל המוטיבציה לחטוף ירד ויתירה מזאת גם אם יזדמן להם חייל הם יהרגו אתו ולא יחטפו אותו כי אין להם מה לעשות איתו עוד טיעון מופרך נשמע הרבה וגם נטען פה אין הבדל אם נשחרר אלף מחבלים כי בין כה יש מאות אלפים מחבלים פוטנציאלים בעזה לא דבר ראשון בודאי יש מחבלים פוטנציאלים אבל רובם המוחלט אינם רוצים להסתכן ומפחדים ואילו האלף המחבלים הנ"ל הוכיחו שהאידולוגיה והמוטיבציה שלהם חזקה מהפחד בנוסף לזה אתם יודעים איזה השפעה חזקה יש למחבל הפוטנציאלי (זה שכן מפחד לעשות פיגועים) העובדה שמבחינה סטסטיסטית כל כמה שנים משחררים מחבלים כך שהוא יכול לקוות שגם אם יתפס מעצרו יהיה קצר מאוד הרי ידוע שכל גנב משוכנע שהוא יהיה מהאחוזים הבודדים שלא יתפס, כמו כן המחבל הפוטנציאלי ישתכנע שהוא יהיה זה שיזכה לשחרור מוקדם עקב הסכם כניעה בין ישראל לחמאס והכי חמור לשיטתם למה שולחים חיילים לעצור מחבלים ומסכנים בכך את חייהם הרי מתוך 1000 מחבלים עצורים נהרגים כמה חיילים במהלך נסיון עצירתם, אז למה להרוג חיילים אם עצירת מחבלים הינו צעד מיותר, למה עצירת מחבלים רבים חשוב יותר מחיי חיילים רבים ואילו שיחרורו של חייל אחד חשוב יותר מעצירת מחבלים רבים? וכי הדם של גלעד שליט דם יותר מדם חילינו שנהרגו במהלך פעילותם לעצירת מחבלים ? ועוד טיעון נתאר לעצמנו שנקבל את הטיעון האוילי הנ"ל שאין יתרון בעצירת מחבלים ואכן יחקק חוק כזה אין לעצור מחבל שהרג על רקע לאומני מחוסר ענין לציבור תארו לעצמכם איזה אנדרלמוסיה יווצר כשכל ערבי יודע שהוא יכול להרוג בשקט ולא יעשו לו כלום, האם יש מישהו שפוי שחושב שזה לא יגביר את הטרור? האם יש מישהו שפוי שרוצה שכשמחבל ירסס כדורים בכיכר העיר השוטר התורן יבקש לו בנימוס להפסיק, כי אין תועלת בלעצור אותו מסקנה: שני הטיעונים הנ"ל הם עווילים ביותר, ומה נפשך אם השבי גרוע מעשרות הרוגים אזי אין לשחרר אפילו אחד על אחד ואם השבי עדיף ממות אז יש הגיון לדון על אפשרות לשחרר מחבלים אבל רק אחד על אחד ואילו הסכם כניעה ההולך להתבצע של שיחרור אלף מחבלים תמורת חייל אחד יגרום לדברים הבאים 1)באופן ישיר יתווסף אלף מחבלים פעילים שהוכיחו ששנאת ישראל חזקה מרווחתם האישית 2)עידוד למחבל הפונטציאלי לפגע כי סיכוויו להשתחרר מוקדם גדולים 3)עידוד חזק מאוד לחמאס לחטוף חיילים נוספים כיוון שהתמורה להם שווה המון 4)עידוד לכלל האוכלוסיה הערבית בכלל והפלשטינית בפרט לטרור כיוון שיוכחו שהטרור משתלם על דברים פחות חמורים מהנ"ל ישראל פתחה מלחמות שנהרגו עשרות חיילים,אז למה בגלל חייל אחד נפקיר את כל המדינה

למעלה