דעתי- האח הגדול ובגדול!!!
אמנם לא ראיתי את הגירסא המקורית של האח הגדול,אבל אני לא רואה איפה ההפקה נפלה (למעט הפשלה בהדחה הראשונה) ואני לא מחשיב את מיני ה"קומבינות"- בית כנסת לאשר, מכתב לרנין, ויתורים לנעמה במשימה המדוברת, כ"פשלות" או חריגה בוטה של הנהלים. בנוסף לכך אין זלזול בצופה, ולמרות שההפקה יכלה לנצל את הפרישה של נעמה בתור הדחה, הם הראו יושר מסויים והשאירו את ההדחה על הפרק. לעומת זאת, הישרדות 10 פשוט הייתה בזיון אחד גדול!!! נעשה שימוש בכל דרך על מנת להשאיר עניין במשחק, אם זה העברת מתמודדים בין השבטים באופן שרירותי, הטיית המשחק ועוד אינספור טוויסטים מונפצים שנועדו לשרת מטרה אחת של ההפקה והיא לקבוע את הפיינליסטים. זמן פרק בהשרדות האמריקאית הוא 45 דקות (אני מניח ששעה עם פרסומות), וכולל משימת פרס, משימת חסינות ומועצת שבט. ואילו בארץ- 2 פרקים משך של שעה וחצי כ"א המחולקים לפרק משימת פרס + משימת חסינות, ופרק מועצת שבט, פשוט חפירה לא נורמלית. אמנם באח הגדול גם שני פרקים בשבוע אבל מכיוון שזהו שידור ישיר ישנו הגיון בשיטה, פרק העמדה להדחה - יומיים של הצבעות- הדחה. על הספויילרים אין בכלל מה לדבר, שידור ישיר לעומת הקלטה כשאר כל עם ישראל יודע מי הם השורדים האחרונים. וגם ערוץ 20 הנהדר עושה את עבודתו.