יום העצמאות שמח

../images/Emo104.gifיום העצמאות שמח../images/Emo104.gif

לכל חברי הפורום אתחיל בסיפור לפני כמה שנים יצא שליח המדינה בשליחות לאיטליה, היה ברומא, בנסיעה עבר ליד שער טיטוס, וביקש מהנהג עצור כאן מייד. השליח מתבונן בשער טיטוס הענק מסתכל במוטיבים החקוקים על השער וצועק "טיטוס טיטוס איפה אתה ואיפה אנחנו". הנהג הנדהם שאלו מה הפשר? המשיך השליח "טיטוס החריב את הבית לפני אלפיים שנה אבל עם ישראל חי וקיים ויש לנו מדינה" אבל לא נשכח שעמנו עבר תלאות השואה, ובשריד כוחותיהם בנו מדינה ואנו ההמשך בני הדור השני והשלישי זכינו להמשיך ולחזק את המדינה וכך ממשיכים והלאה. ונתפלל לשלום. להיום לפחות נעזוב את הטראומות בקירבנו. הפעם נדגיש את ההצלחות והישגים אם כפרט אם כמדינה. נצא כולנו לחגוג כל אחד ואחת לפי רצונו נצא לככרות או למסיבות הפרטיות מי בחוף בגל ומי על האש במנגל מי בשמש ומי בצל מי בביתו ומי בטיול במרחבי ישראל בפסוק המקובל ביום העצמאות זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו

schlomitsmile

Member
מנהל
איזו ברכה יפה ../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif וכמה יפה, אמיתי ועמוק לראות שימחה מחבקת כזאת, דוקא בפורום שעוסק בכאב הזועק ביותר...

../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

אני אוהבת את יום העצמאות בכל השנה, אבל השנה במיוחד, בעקבות העיסוק האינטנסיבי בפורום שעוסק בהנצחה ותיעוד של השואה, תחושת ההתרגשות עוד העצימה. ישבתי עם הבת שלי לראות הטקס, וכל הזמן היו לי דמעות של שמחה. אני כל כך שמחה שלא נולדתי בשום מקום אחר ובשום זמן אחר, אני מודה לאל שאני ומשפחתי חיים כאן. מזל טוב למדינה לח"ן* שנותיה, יום עצמאות שמח.
*ח"ן = בגימטריה 58, רעיון של חנן פורת.

schlomitsmile

Member
מנהל
גם אני מודה, כמוך ענת רק מי שיצא מהבור, יודע לברך על האור; מי שאת שבריריות הקיום חש, מכל נשימה נרגש...

יפה מאד../images/Emo70.gif חרוזים מרגשים../images/Emo165.gif../images/Emo140.gif

האם זה חלק משיר שלם? אשמח לקוראו, ואם אכן זהו שיר, נשמח אם תסכימי להעלות אותו ל"מאמרים". תודה רבה!

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo9.gif../images/Emo51.gif האמת- זה פשוט זרם ממני בתגובה לדברייך... אבל אולי עוד אפָתח את זה לשיר. ואם אוהבים פה שירים, אז בהזדמנות אחרת, אשמח לשתף אתכם באחדים...

מעניין, בדיוק חשבתי על זה

עכשיו, אנחנו מרוכזים בהעלאת עדויות ותמונות מהניצולי השואה עצמם. הדור השני והשלישי לשואה, מביע את ההנצחה והזכרון באמצעות אומנות: ציור, פיסול, שירה, סיפור וכו'. לאט לאט, מתחלפות העדויות מכלי ראשון אל אומנות מכלי שני ושלישי, זהו תהליך טבעי שניתן לצפות בו בפורום. כשאני אני מתבוננת ב"מאמרים" וב"גלריות" שלנו אני מבינה כי זה התהליך שמתרחש לנגד עינינו. נשמח אם תהיי חלק פעיל בפורום, בכל דרך שתמצאי לנכון, ואם עדיין לא ברכתי אותך אז הנה: ברוכה הבאה
תרגישי ב
.

deebeebee

New member
תודה ענת../images/Emo24.gif

אנחנו נמצאים ממש במרכז הזיקוקין ולשמחתנו הם לא פוסקים. גם אני מתרגשת כל שנה מחדש כשאני רואה את הטקס מהר הרצל. הטקס הזה גם עוזר קצת לעבור מהאווירה הקשה של יום הזכרון לאווירה יותר חגיגית.

מרים50

New member
../images/Emo104.gifתודה ענת

מצא חן בעיני ה - ח"ן למדינה. אני נולדתי שם וחיי הם כאן, כל חג עצמאות אני מתרגשת מאד בעיקר מהטקס בהר-הרצל.

schlomitsmile

Member
מנהל
איזה יופי!! אכן הקסם של הארץ הוא ברב-גוניות של הנופים, הטבעיים כמו גם האנושיים! המצגת היתה יכולה, לדעתי, להיות יפה עוד יותר, אילו היתה מראה גם את שלל הפרצופים הישראליים... תודה על הלינק המקסים!

למעלה