ירושלים שלי

להמשך דברי ענת,היום יום ירושלים,40 שנה לאיחוד

העיר! אולם לא כך היה בשנת 1949 1948 מאספנות שלנו: שניי פליטי השואה בטיול ראשון לירושלים,מאז בואם לארץ ישראל,ברקע חומות העיר העתיקה,שלא יכולנו אז לבוא בשעריה, אני חושב שגם הבנין מצד ימין הוא בנין "בצלאל", כל התמונות האלו ,הם אספנות וצילומים פרטיים של אבא שלי בלבד,מאותם זמנים. תמונה נדירה ביותר לדעתי.

deebeebee

New member
ירושלים שלי

משפחתה של אימי נמצאת בירושלים מאז המאה ה-18. אימי נולדה בשכונת בית ישראל אבל הדורות שקדמו לה, ובכלל זה האמא שלה, נולדו בעיר העתיקה. כילדים בילינו הרבה חגים וחופשות בית ספר בירושלים. אני חייבת לציין שאז אהבתי אותה יותר. היום היא גדולה מדי לטעמי, למרות שהיא עדיין יפה יותר מכל עיר אחרת בעולם (לדעתי). גם לאבי, למרות היותו יליד ורשה, חלק חשוב בירושלים- הוא היה בין פורצי הדרך לירושלים בקרבות תש"ח.

לדיבידי- האם יש לך תמונות מאבא שלך ,מזמן קרבו

תש"ח מענין לראות אותם אם את יכולה להעלות לפורום. בברכה. יידישע

deebeebee

New member
יש לי כמה תמונות

תמונה אחת קשורה לפריצת הדרך לירושלים, אבי עומד מימין.

deebeebee

New member
טל"ח

התמונה היא אמנם ממלחמת השחרור אבל לא קשורה לירושלים. היא בכלל צולמה במרחביה.

לדיבידי....

התמונות האלה של לוחמי תש"ח,בצירוף המשורין,מעוררים גלי נוסטלגיה של ארץ ישראל הישנה והטובה שלנו. יפה ומרגש.

ההתרגשות אצלי "היום ירושלים"

הורי ז"ל שהיו נצולי שואה והעפילו לארץ היו מיועדים כהכשרה לעלות לכפר עציון. הגענו לארץ החול המועד פסח תש,ח, שלחו אותנו לבית עולים בחדרה, ובזמן הזה ב 48 נפלה כפר עציון. 8 מחברי הורי נפלו שם. אתמול היה האירוסין של בני הרביעי שהכלה מגוש עציון. בדיוק "ביום ירושלים" נסגר מעגל מסויים. התאריך הזה אצלינו מאוד מרגש.

skito

New member
בני ../images/Emo49.gif לאירוסי בינך

אכן סגירת מעגל מרגשת

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo140.gif../images/Emo49.gif../images/Emo48.gifלזוג הצעיר../images/Emo99.gif ולהוריהם../images/Emo70.gif

למעלה