מי קבע שהילדים חייבים לאכול

../images/Emo104.gifמי קבע שהילדים חייבים לאכול

מרק טחון אוראל מאוד לא אוהב את זה ועושה קולות של הקאה כשאני רק מקרבת לו את הכפית לפה אולי יש למישהי/ו רעיון מה אפשר לעשות בנידון ואלי יש איזה תחליף למרק
~~~~~~~~~מאיה~~~~~~~~~

בן כמה אוראול, תזכירי לי?

תומר בכלל לא אוהב טחון, הוא הרבה יותר אוהב אוכל רגיל, להחזיק חתיכה ביד ולאכול, ורק ככה אפשר פה ושם "לדחוף" לו כפית מרק טחון. זה לא חייב להיות טחון, אבל כדאי שיאכל ירקות.

אוראל אומנם בן שנה וכמעט 4 חודשים../images/Emo104.gif

אבל הוא בוגר סיירת פגיה ועדיין אין לו שיניים והוא לא יודע ללעוס חתיכות שלמות בלי להיחנק מזה אז זו בעיה ~~~~~~~מאיה~~~~~~~~~

לא חובה שיניים

דווקא השיניים לא משמעותיות בעניין הזה - לתומר יש 8 שיניים, והן חותכות, לא לועסות, אז הוא מועך את האוכל עם החניכיים, ומגלגל עם הלשון, עד שהאוכל נמרח והוא בולע. הוא משתמש בשיניים לחתוך את האוכל, אם הוא מחזיק ביד חתיכה גדולה. את יכולה לחתוך לו חתיכות קטנטנות ולנסות לתת לו. תפו"א מבושל, לדוגמא, נמרח בפה כמו פירה.

מירי,

New member
אולי אפשר במקום...

ירקות מרוסקים- את הקישוא לבד ואת התפ"א לבד והגזר וכו... אז אולי תגלי שבעצם הוא לא אוהב אותם מעורבבים או לא אוהב ירק מסויים, או לא אוהב ירקות , שני הילדים שלי לא אהבו פירות (עד עכשיו פרות הם לא מצרך מבוקש בבית - בניגוד לירקות....), אני לא יודעת בן כמה אוראל , וכמה את הולכת לפי הספר , מה עם להתחיל עם גבינות למשל? ואולי בשביל שיהיה יותר טעים גבינה עם פרי מרוסק? או אולי שתי מנות של פרות (אפשר תערובות אחרות בכל מנה)

odeia

New member
../images/Emo104.gif מאיה, לא חייבים לטחון, בשלי

את הירקות טוב טוב עד שיהיו ממש "נמסים" במרק, ירקות כמו בטטה, גזר, תפו"א, קשוא, פטרוזיליה, שורש סלרי, ביחד ולחוד, את תחליטי על השילובים, כשזה יהיה מוכן, תכיני בקערית קטנה קצת נוזל של המרק, וקצת ירקות ותמעכי קלות כל ביס שאת רוצה לתת ותני עם הכפית ירק שממש רך עם טיפה מהמרק, גם טעים, גם בריא וגן מספיק בטוח.

zimes

New member
אף אחד! (לא חייבים) ../images/Emo104.gif

אנחנו התחלנו מההתחלה עם פירות חתוכים, אח"כ ירקות ובשר (עוף), ורק לאחרונה הם התחילו להנות כשמאכילים אותם בכפית. את רומרת שאוראל לא יודעת ללעוס - זה כי עוד לא היתה לו הזדמנות להתאמן. הם לועסים יופי, גם בלי שיניים. מה שכן - אל תיבהלי אם יהיו כמה מקרים בהתחלה של כאילו-השתנקות. קורה שאוכל שמגיע לאחורי הפה ומוחזר ע"י רפלקס הקאה. בהמשך, לומדים להשתמש בלשון למיקום האוכל בפה (אצלינו, עם אוכל, זה לא קרה יותר מפעם-פעמיים לכל אחד). בתאבון!

הוא כבר מספיק גדול

לטירונות לעיסה, לא? תתחילי פחות ופחות לטחון לו. תעברי למעוך ומשם לחתוך קטן. לאט לאט הוא ילמד ללעוס בלי להיחנק, ולהעביר לטוחנות את האוכל. נשמע לי שהוא ממש מוכן לזה.

גרבר...? בן כמה הוא, אני לא יודעת../images/Emo104.gif

אבל אולי זה רק שלב עד שיתרגל? אגב, תבדקי טוב מה קורה עם מזונות אחרים, יתכן שיש לו סף תחושה נמוך, וזה אומר שהילד לא יכול לסבול אוכל במרקם מסוים - הבן שלי סבל מזה הרבה זמן. זה קשור לאי בשלות של מערכת העצבים, ואצל בני בכל אופן, הדבר היה כרוך בבררנות לא נורמלית לגבי מאכלים, משחקים (בצק, קצף גילוח שמורחים על שולחן וכו´) ובכלל דברים שהם רטובים או עסיסיים מדי. הבן שלי היה אוכל בגיל שנה, נניח, קוביות שניצל, קוביות תפוח ומעט לחם עם מיונז. תארי לך שאפילו קטשופ אז הוא לא אהב (היום הוא אוהב מאוד) - המרקם והטעם הפיקנטי העבירו בו חלחלה... שוב, לא יודעת בן כמה אוראל, אבל רק כדי להאיר עיניים גם לנקודה אפשרית שכזו. דרך אגב, זה לוקח זמן, אבל רוב הרגישות הזו עוברת עם השנים.

|דגל | אין לו בעיה לגבי מזונות

אחרים עם אותו מרקם למשל פירות הוא אוהב וגמדים הוא מאוד אוהב גם גבינה זה בסדר ועוד ועוד פשוט ירקות טחונים עם כנף זה כבר סיפור אחר אני אנסה מחר חלק מהרעיונות שניתנו לי כאן וניראה מה יהיה ~~~~~~~מאיה~~~~~~~~~~~~~

zimes

New member
אז אולי הוא לא אוהב מרק עוף? ../images/Emo104.gif

תנסי לתת לו חזה עוף, מפורר ביד, בחתיכות קטנות ישר לפה. (לא יודעת למה, מסקר קטן בסביבה - הם אוהבים שניצלים
)

גם המבוגרים לא אוהבים אותו הדבר

ולכן אין שום סיבה שכל הילדים יאהבו אותם מזונות. הלהיטים שלנו: מרק עדשים ירוקים (אפונה יבשה), מרק כרובים עם גזר. לביבות מירקות, תפו"א אפוי, אבוקדו, סרדינים, טונה. מנסיוני, ילדיי אוהבים אוכל "של גדולים". את הירקות הטחונים הם אכלו רק בבית התינוקות, אצלי העדיפו כמו של המבוגרים - לא מרוסק. לעיתים אני מרסקת מעט עם מזלג. הוא כבר גדול ומותר לו לאכול המון דברים. אל תפחדי לנסות ולהציע לו ולראות מה הוא יאהב.

מלמלה

New member
גם אצלנו היה כך

לפורר ל את השניצל ביד ולשים בפה או כדורי בשר או לחם תבול במרק מיקה אכלה כך בגיל 8 חודשים כבר היא לא הסכימה את "המרק" הרגיל

שירה בת שנה וחודש וגם היא בוגרת

סיירת פגיה כמו שאת קוראת לזה ויש לה רק את שתי השיניים למטה והיא שונאתמרק ירקות מהרגע שהתחלתי לתת לה עד היום, היא לא מוכנה לאכול ירקות בשום צורה לא מרוסקים ולא שלמים אז מה? שלא תוכל, אני בכלל לא מנסה כבר כשהיא תרצה היא תוכל ואם לא בשנה הבאה בגן.

מלמלה

New member
ורד נסי לתת לה שלמים

גזר מבושל, פירה כמו לגדולים ברוקלי וכו´ אני לא ממש זוכרת אבל נדמה לי שבגיל הזה אפילו בשר מהאש היא כבר קיבלה אצלי בתאבון

אני נותנת לה שלמים אבל זה דיי מחליק

לה ביד היא קצת מוצצת אבל הרוב לא נכנס לאט לאט אתמול היא אכלה קצת חביתה וקצת עגבניה

למעלה