שלום חבר
7 שנים של געגוע

ה מוזה

New member
../images/Emo104.gifשלום חבר ../images/Emo104.gif7 שנים של געגוע

שיר לשלום ~ ~ ~
~ ~ ~
~ ~ ~
תנו לשמש לעלות לבוקר להעיר הזכה שבתפילות אותנו לא תחזיר. מי אשר כבה נרו ובעפר נטמן בכי מר לא יְעירו לא יחזירו לכאן. איש אותנו לא ישיב מבור תחתית אפל כאן לא יועילו לא שמחת הניצחון ולא שירי הלל. לכן רק שירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה מוטב תשירו שיר לשלום בצעקה גדולה. תנו לשמש לחדור מבעד לפרחים אל תביטו לאחור הניחו להולכים. שאו עיניים בתקווה לא דרך כוונות שירו שיר לאהבה ולא למלחמות. אל תגידו יום יבוא הביאו את היום כי לא חלום הוא ובכל הכיכרות הריעו רק שלום. ושירו שיר לשלום אל תלחשו תפילה רק שירו שיר לשלום בצעקה גדולה יצחק רבין ז"ל
עמוד האש שלפני המחנה - איננו שבע שנים חלפו מאז אותו לילה קודר ואפל בתולדות ישראל איש הביטחון איש השלום - נשארנו כחולמים על שלום שבוא יבוא איש המשפחה והחברים - השארת חלל גדול בלב הקרובים לך היום אנחנו מרכינים ראש בוכים את מותך מבכים את מות השלום יריה אחת בלב האומה - לנצח נזכור אותך כבוד ראש ממשלת ישראל יצחק רבין ז"ל

ה מוזה

New member
הנאום האחרון עצרת השלום - יצחק רבין

הרשו לי לומר, אני גם מתרגש. אני רוצה להודות לכל אחת ואחד מכם, שהתייצב לכאן כנגד האלימות ובעד השלום. הממשלה הזו, שיש לי הזכות לעמוד בראשה, יחד עם חברי שמעון פרס, החליטה לתת הזדמנות לשלום. שלום שיפתור את מרבית בעיות מדינת ישראל. הייתי איש צבא עשרים ושבע שנים. נלחמתי כל עוד לא היה סיכוי לשלום. היום אני מאמין שיש סיכוי לשלום, סיכוי גדול. חייבים לנצל אותו למען העומדים פה, ולמען אלה שאינם עומדים פה. והם רבים בעם. תמיד האמנתי כי מרבית העם רוצה בשלום, מוכן ליטול סיכון לשלום. ואתם כאן, בהתייצבותכם בעצרת זו, מוכיחים זאת, יחד עם רבים אחרים שלא הגיעו לכאן, שהעם באמת רוצה בשלום ומתנגד לאלימות. אלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה הישראלית. יש לגנות אותה, להוקיע אותה, לבודד אותה. זו לא דרכה של מדינת ישראל. בדמוקרטיה יכולות להיות מחלוקות, אך ההכרעה תהיה בבחירות דמוקרטיות, כפי שהיה הדבר ב 1992 שם נתנו לנו את המנדט לעשות את מה שאנו עושים ולהמשיך בכך. אני רוצה להודות מפה לנשיא מצרים, למלך ירדן, למלך מרוקו, שנציגיהם מופיעים כאן ומביעים את שותפותם איתנו בצעידה לשלום. אבל מעל לכול - עם ישראל, בשלוש השנים של קיום הממשלה הזו, הוכיח שניתן להגיע לשלום, שלום הנותן פתח לכלכלה ולחברה מתקדמת. שלום הוא קודם כול בתפילות, אבל לא רק בתפילות. שלום שהוא שאיפת העם היהודי, שאיפה אמיתית. יש אויבים לשלום המנסים לפגוע בנו, במטרה לטרפד את השלום. אני רוצה לומר, בלי כחל וסרק: מצאנו שותף לשלום גם בין הפלשתינאים -את אש"ף, שהיה אויב והפסיק את הטרור. בלי שותפים לשלום אין שלום. נתבע ממנו למלא את חלקו בשלום, כשם שאנו נמלא את חלקנו בשלום כדי לפתור את המרכיב המסובך, הארוך הטעון רגשות יותר מכל בסכסוך הערבי-ישראלי, הפלשתינאי-ישראלי. השלום כרוך בקשיים, גם במכאובים. אין דרך לישראל בלי מכאובים. עדיפה דרך השלום מאשר דרך המלחמה. אומר לכם את זאת מי שהיה איש צבא ושר ביטחון, ורואה את כאבי המשפחות של חיילי צה"ל. למענם, למען בנינו ונכדינו, אני רוצה שהממשלה הזאת תמצה כל שמץ, כל אפשרות, לקדם ולהגיע לשלום כולל גם עם סוריה תהיה אפשרות להגיע לשלום. עצרת זו חייבת לשדר לציבור הישראלי, לציבור היהודי בעולם, לרבים רבים בעולם הערבי ובעולם כולו, שעם ישראל רוצה בשלום, תומך בשלום, ועל כך תודה רבה לכם.

ה מוזה

New member
מכתב אחרון לסבא - נועה בן ארצי

אני נפרדת ממך סבא גיבור "..תסלחו לי שאני לא רוצה לדבר על השלום .אני רוצה לדבר על סבא שלי. תמיד מתעוררים מסיוט ,אבל מאתמול אני רק מתעוררת לסיוט .הסיוט של חיים בלעדיך .וזה בלתי ניתן לעיכול . הטלוויזיה לא מפסיקה לשדר את תמונותיך ,ואתה כל כך חי ומוחשי , שאני כמעט נוגעת בך .אבל רק כמעט ,כי כבר לא אוכל. סבא אתה היית עמוד האש שלפני המחנה ,ועכשיו נותר רק המחנה לבד,בחושך,וכל כך קר לנו ועצוב .אני יודעת שאנשים מדברים במונחים של אסון לאומי ,אבל איך תנסה לנחם עם שלם או לשתף אותו בכאב הפרטי שלך ,כשסבתא לא מפסיקה לבכות ,ואנחנו אילמים מרגישים את החלל הענק שנותר ריק בחסרונך . מעטים הכירו אותך באמת ,הם יכולים לדבר אודותיך עוד הרבה , אבל אני מרגישה שהם אינם יודעים כלל עד כמה ענק הכאב ,האסון וכן - זו שואה . לפחות עבורנו המשפחה והחברים שנותרנו ,רק המחנה שלך ,בלי עמוד האש שלנו סבא , אתה היית ואתה הגיבור שלנו .אני רציתי שתדע שכל מה שעשיתי תמיד ראיתי אותך לפני העיניים .הערכתך ואהבתך הרבה ליוו אותנו בכל צעד ובכל דרך ,וחיינו לאור ערכייך תמיד. מעולם לא הזנחת ,ועכשיו הזניחו אותך .והנה אתה ,הגיבור הנצחי שלי קר ובודד,ואיני יכולה לעשות דבר להצילך . אתה כל כך נהדר .גדולים ממני כבר ספדו לך ,אבל איש מהם לא זכה לליטוף הזה של ידיך החמות והרכות ,החיבוק החם שהיה שמור רק לנו . לחצי החיוך שלך ,שתמיד אמר לי כל כך הרבה . אותו חיוך שכבר אינו וקפא עימך. אין בי תחושת נקם ,כי הכאב והאובדן שלי גדולים כל כך , גדולים מדי. הקרקע נשמטה תחת רגלינו ואנחנו מנסים איכשהו לשבת בחלל הריק שנותר אך ללא הצלחה מיוחדת בינתיים . אני לא מסוגלת לסיים ,אבל כנראה שיד זרה ,יד עלוב נפש ,כבר סיימה עבורי. בלית ברירה אני נפרדת ממך גיבור,ומבקשת שתנוח על משכבך בשלום ושתחשוב ותתגעגע אלינו ,כי אנחנו פה למטה אוהבים אותך המון . משיירת מלאכי שמיים שמלווים אותך עכשיו,אני מבקשת שישמרו עליך ושישמרו עליך טוב ,כי אתה ראוי למשמר שכזה . אנחנו אוהבים אותך סבא תמיד.

למעלה