שרשור פוליטיקה ישראלית

הודעה חשובה!

היום פורסמו באתר ynet ויפורסם בעיתון ירושלים וישודר בכלי התקשורת והטלוויזיה ברדיו קטעים מפאנל פוליטי שערכו היום בבית הספר בויאר- השתתפו: עמי אילון, שאול מופז,רובי ריבלין, רון לוונטל, ועוד נציגים ממפלגות כמו ישראל ביתנו חד"ש מר"צ ועוד ועוד- באמת שהופיע רוב רובה של הקשת הפוליטית אם לא כולה. אחרי מספר שעות שבהם עלו הדוברים אחד אחר השני ניגשנו להצביע בקלפיות. מספר דברים שעליכם לשים לב אליהם מאוד!! 1. התגובה של מופז אשר פורסמה בynet נעשתה ע"י צעד מלוכלך מידי אחת העיתונאיות במקום שביקשה מאחת הילדות לשאול את כבוד השר שאלה בנוגע לעומרי שרון וגררה תגובה ממנו על אף שהשאלות היו מותרות אך ורק לנו התלמידים ולא לעיתונאים והארוע נועד בשבילנו ולא בשביל העיתונאים- הם הורשו לסקר בלבד ולא להפריע או לפגוע בארוע בכל צורה שהיא- בוטה מאוד ואני מאוד כועס שקרה כך! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3216554,00.html 2. מר עוזי דיין נאם לפני כחודשיים- לפני הקמת מפלגת תפנית- בבית ספרנו והציג דעות פופוליסטיות. היום בצורה מפתיעה הרשה לעצמו האלוף עוזי דיין להזמין את עצמו להשתתף בפאנל - על אף שלא הוזמן להשתתף היום מפני שהרצה כבר בעבר עם אותן דעות פוליטיות שמשקפת תנועתו- הוא הגיע אחרון (דבר המקנה יתרון על פני שאר המתחרים שכן הוא הוגבל פחות בזמן מאשר השאר) והגיע כבר שכל מה שנותר לו זה "להתערבב עם העם" הוא היה "סחבק" והתחיל לצחוק כי את הדיבורים הרציניים הוא כבר עשה וכל מה שנשאר לו זה להזכיר ולראות איך הילדים זוכרים את כל מה שהוא אמר- ע"י הצגת דעות פופוליסטיות שלדעתי ולדעת כל אדם עם קצת ראש על הכתפיים שהקשיב לדבריו הוא לא היה ממהר להצביע לו, לדוג' דיבר האלוף עוזי דיין על איסור זכות השתיקה לכל נבחר ציבור!!! בנוסף הראה בצורה חד משמעית כי ינקוט ביד קשה בשטחים (ואומרים שבויאר שמאלנים???), הוא הוסיף ואמר כאילו בהינף יד שהוא יעביר 10 אחוז מתקציב הבטחון להשקיע בחינוך ובכלכלה, וכד'. הוא קנה את דעת התמימים בזול ובקלות. כלי התקשורת והמפלגות שהתקשרו לאחר מכן הופתעו לגלות שתפנית זכתה ב 134 קולות מתוך 346 קולות כשרים!!!! כלי התקשורת לא היו לסקר את האדון עוזי דיין ולראות את החרפה הזו- למזלי. 3. טעות מרה של בי"ס שרצתה להרחיב את מרחב המדגם בקרב הנוער והכלילה בהצבעה גם את כיתות י"א- הם היו חסרי דעה רובם פטפטו מאחור והפריעו לפעמים אף יותר מהעיתונאים עצמם- אני אישית לפני שהייתי קרוב לגיל ההצבעה , בגילם, לא עניין אותי ממש מה אומר כל מועמד. לא עניין אותם שעמי אילון בא והציג דעות קונקרטיות עם דברים חדים, או רובי ריבלין שדיבר על חומת הברזל של ז'בוטינסקי אלא רון לוונטל שבא והתחיל להעביר בדיחות בשחצנות ויהירות, צחק על כל דבר אפשרי ורק הוכיח לי ולחברי ששינוי היא מפלגה שמתבססת על שנאת חינם ועל פילוג חברתי ולא ליכוד חברתי כפי שהציגה הנציגה, החרדית דווקא, ממר"צ (מצטער שכחתי את שמה היא ד"ר שנמצאת בעשירייה של מר"צ). טעות בידכם לחשוב שנאי מנסה להציג דעה כזו או אחרת כאן!!! כל מה שאני אומר הוא שדווקא פופוליסטיות היא זו שקנתה את לב שכבת י"א שלא העמיקו לחשוב ולהתווכח על הדברים לפני שניגשו להצביע, הם לא חשבו על מה שאילון אומר כי כפי שאמר אחד מהם "עזוב אותך עוזי דיין מציג מהפכה הוא יעשה טוב, מה זה העבודה הליכוד מר"צ ושינוי? כולם מציגים לי את אותו השטיק"- ורק הוכיח לי שלא ירד לסוף דעתם של הדוברים, שהוא לא הקשיב לדברי שאול מופז שהציג את המצע של קדימה.. שלא הקשיב למדיניות הליכוד כמו שהקשיב לבדיחות של רון לוונטל איש הבידור שעלה לפני רובי ריבלין וגזל מזמנו בחוצפה מופגנת! מה התוצאה של העניין? מעל לשליש מהבוחרים בחרו באדון עוזי דיין עם מפלגת תפנית בעזרת מצע פופוליסטי מתובל בבדיחות קלות להפגת המתח לאחר חמש שעות של הרצאות ברצף! בערך כארבע עשרה אחוז הצביעו קדימה ואותו אחוז הצביע גם באיחוד הלאומי שכעת עם המפד"ל יחדיו, ומפני שככה הם מאמינים וכל שאר ההתפלגויות היו אכן לפי מה שפחות או יותר מתפלגת האמונה בבי"ס. עוזי דיין גנב הרבה קולות- אולי מקדימה אולי מהמפד"ל (כן כן זה בויאר הבי"ס החילוני כנראה שחבר הכנסת הפרופסור אלדד הראה שאין המפד"ל אך ורק מפלגה דתית והציג דעה שדיברה אל רוב הקהל). האם זה הנוער שכביכול אמור לייצג אאת החברה החושבת בחברה? או שמה אני צודק שרוב הקולות שלו מפלגת תפנית שבאו משכבת י"א היו קולות של ילדים ללא מחשבה? ללא הבנה אמיתית? העיתונות- בושה וחרפה! הפריעו ללא הרף לפוליטיקאים עם מגוון רמקולים- הניסיון הנואש של הכתבת לשלוח תלמידים לשאול שאלות בשמה ולהפוך את כל הארוע למעין מסיבת עיתונאים משלה ע"מ שתוכל לדלות חומר לכתבה (עלי לציין שחלק מהתלמידים התנגדו לה ועמדו על דעתם לשמור על ניקיון הדיון, אך לעומתם היו הילדים שהסכימו לשתף פעולה ולמזלנו רכזי האזרחות קלטו את הנעשה ובלמו את כל השאלות מלבד אחת שהפכה לסנסציה בynet) סה"כ אירוע מאלף וחשוב!! אבל קחו בערבון מוגבל את מה שיפורסם היום בטלוויזיה- אגב אם אתם רואים ילד ג'ינג'י ששואל שאלות- זה אני

a e q u i t a s

New member
../images/Emo104.gif שרשור פוליטיקה ישראלית../images/Emo104.gif

מה לעשות, אבל גם מדינת ישראל נכללת בפוליטיקה עולמית, נכון כנראה במינון נמוך יותר אבל זה בעצם השירשור הישראלי בפוליטיקה העולמית.

Tomak20

New member
אני מצביע למפלגת העבודה

שלום עם סוריה, שלום הוגן עם הפלסטינאים, צדק חברתי, מדינה סוציאל דמוקרטית, ביטול גיוס החובה והפיכתה של ישראל לגן עדן עלי-אדמות. אני יכול להמשיך לחלום לצערי

Tomak20

New member
לפחות לקצץ חלקים שלא זקוקים להם

כמו חיל החינוך.

a e q u i t a s

New member
יש אפשרות לאור התקדמות הטכנולוגית

חלק מאוד נכבד מהיחסים הבינלאומיים הוא התעסקות כמעט אובסיסבית במושג עוצמה. ביחסים הבינלאומיים וכמובן בפוליטיקה עולמית למושג עוצמה הוא בעל חשיבות מכרעת בהבנת תהליכים מדיניים וגאו-פוליטיים ברמה מקומית, אזורית וכמובן גם עולמית. אתה בטח שואל, מה הקשר, הובכן לדעתי לישראל יש חוסר בהבנה של תהליכים עולמיים ודיי נשארת מאחור בכל הקשור להתחדשות והטעמת המצב הגאו-פוליטי החדש. במילים אחרות - צה"ל יכול וצריך לקצץ בכוח אדם. מבלי להיכנס לפרטים טכניים, אלא רק להישאר ברמה העקרונית - מפת האיומים האסטרטגיים על ישראל השתנתה מבלי היכר. היום הסיכוי ליוזמות תקיפה של מדינות ערב באמצעים קונבצאליים כלומר טורי שיריון ערבי ונחילי חיל רגלים לעבר מדינת ישראל היא אפסית. למה היא אפסית? יגאל אלון, אם אני לא טועה אמר פעם - טוב שגרירות אחת מאשר 2 דיווזיות והוא צדק, הסכם השלום עם מצרים וירדן מרדדות את האיומים לרמות של טרור בלבד ולא איומים צבאיים משמעותיים. החזית העיראקית פורקה על ידי כוחות הקואלציה וסוריה מאז התפרקות ברית המועצות הצבא בעצם מתפורר ואינו מהווה איום ממשי על השיריון הישראלי (כמובן באופן כללי בלבד). האיומים היום הם טרור, וטרור לא נלחמים בעזרת חטיבות חי"ר רבות, טנקים ומטוסי קרב או מפצצים מתוחכמים ביותר, אלא נלחמים בעזרת מלחמה פיסכולוגית (צריבת תודעה) והרבה מודיעין ופעולות מקומיות על ידי יחידות קטנות, כמובן שלא דיברנו על הטכנולוגיות שקמו להם, רובטים שמאוישים על ידי מצלמה ואמצעי לחימה, אמצעי תצפית שחוסכים בכוח אדם וכל כאלה וכאלה אמצעים לחימה שונים שנמצאים בחזית הייטק. כל זאת בעצם מגיעים לנקודה אחת, שיש עודף רב בכוח אדם בצה"ל,ולכן יש צורך לצמצם את הצבא. דיון מפורט על הצבא אפשר לפתוח בדיון אחר, אחרי הכל יחסים בינלאומיים וצבא ועוצמה הם חלק בלתי נפרד.

שלום לכם, כמה שאלות.

סלע המחמד שלי רוצה להיות ראש ממשלה, ולכן אני מעלה כאן כמה שאלות, ואני אשמח אם תענו לי עליהן. אני מצטער על הבורות מראש, אני ופוליטיקה מעולם לא הסתדרנו טוב ביחד, אז אני יודע בערך כלום. תודה. מה צריך לעשות כדי להקים מפלגה? כשמצביעים ביום הבחירות, למה מצביעים בעצם? למפלגה, ומי שעומד בראשה יהיה ראש הממשלה? מה זה מנדט? מהן האותיות שעל הפתקים, מה הן מסמלות, ולמה כולם מתאמצים כל כך קשה בשביל להשיג אותיות מסויימות? למה לחלק יש רק אות אחת, ולאחרים יש שתי אותיות או שלוש? אולי יהיו לי עוד שאלות בעתיד, אני מאוד אודה למי שיענה לי. עכבר כחול מדבר

a e q u i t a s

New member
פורום בחירות 2006 - לשאלתך

אשמח לענות לך על השאלות, אם זאת הגעת לפורום הלא נכון. תשאל אותי על הבחירות 2008 לנשיאות ארה"ב, אני אענה לך ביף (פוליטיקה עולמית
) אבל בבחירות 2006 בישראל יש פורום מיוחד בשביל זה... קישור - אני בטוח שהפורום בחירות 2006 ישמחו לעזור לך :)

a e q u i t a s

New member
אממ, ראיתי בחדשות ערוץ 10

אממ, ראתי בחדשות ערוץ 10, שנערך היום יום בחירות מאוד דומה, אך בבית ספר בגבעתיים.בכל מקרה זה חגיגה אמיתית של דמוקרטיה, שיעור האזרחות המעשי הטוב ביותר. אבל נשמע שעברת ממש חוויה נורא חיובית, אני שמח. שאני הייתי בתיכון פנינה רוזבלום התארחה בפנאל פוליטקאים ונאמה מטעם מפלגה שהיא עומדת בראשה, זה נשמע לפני הרבה מאוד זמן, אבל זה היה בבחירות 2000.

למעלה