שרשור פוליטיקה ישראלית

Tomak20

New member
בחירות 2006 - אני בייאוט טוטאלי

אין לי למי להצביע. חד"ש הם מפלגה שהמצע החברתי-כלכלי שלהם מנצח, אך זוהי מפלגה שתומכת בביטול מדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי, והפיכה למדינת כל אזרחיה, תוך כדי קליטת מיליוני פליטים פלסטינים ונתינת אפשרות חופשית לפלסטינאים מהשטחים להתאזרח בתחומה. אולי הכוונות שלהם טובות אך אם הם יהיו בשלטון תוך עשור תהיה פה מלחמת אזרחים עקובה מדם סטייל-הבלקן, שסופה טיהור אתני של יהודי מדינת ישראל. העבודה- חשבתי שהם מאוד קרובים אלי: שלום עם סוריה ולבנון תוך החזרת רוב הגולן. משא ומתן עם הפלסטינאים על שלום קבוע, תוך השארת התנחלויות גדולות קרובות לקו הירוק ואופציה לחילופי שטחים מאוכלסים(גישת סנה). הפרדת הון-שלטון. מדיניות כלכלית-חברתית סוציאל דמוקרטית. פיתוח הנגב והגליל לטובת כל יושביהם(יהודים ולא יהודים). אבל לצערי פקחו את עיני בנושא- העבודה תומכת בהתנתקות החד צדדית של אולמרט. ההתנקות החד צדדית של אולמרט קוראת לסיפוח חד צדדי של 40 אחוז בערך מהגדה המערבית, תוך כדי בניה מאסיבית בהתנחלויות ובניית התנחלויות חדשות, ותוך כדי גירוש עשרות אלפי מתנחלים בלי משא ומתן. צעד כזה יחזק את החמאס ויהפוך אותו לבלתי מנוצח, כאשר בשלב הבא ישראל תאלץ תחת לחץ בינ"ל לוותר גם על ההתנחלויות הגדולות, וזאת כאשר הפלסטינאים מתעקשים על זכות השיבה וממשיכים עם הטרור. קדימה- המפלגה הכי גרועה שיש. מפלגת האנטי-דמוקרטיה. המפלגה שהמייסד שלה הוא אנטי-דמוקרט מושבע ואחד האנשים ההרסניים ביותר בתולדות מדינת ישראל. הוא זה שהפך את החיזבאללה לכל כך חזק עם שקר ה"40 קילומטר" שלו בלבנון, והוא זה שהפך את החמאס לכל כך חזק עם הגירוש החד צדדי של יהודי עזה, תוך כדי השקעת משאבים כבדים בבניית התנחלויות חדשות ובתמיכה במאחזים, ובגדר פוליטית שנועדה לגזול שטח מהפלסטינאים. המפלגה שלו מסרבת לשלום עם סוריה שעלול להוות נדבך חשוב בהפסקת האינתיפאדה הפלסטינאית, ולהחלשת החמאס. המפלגה שלו תומכת בתאצירזם מכוער שלקח כבר 9 מיליארד ש"ח מעניים ונתן אותם למאיון העליון. המפלגה שלו תומכת בקשרי הון-שלטון ופשע-שלטון, כאשר אחד מהאנשים החזקים בה, עמרי שרון, מתנהג כמו אביו ומתייחס למדינה כעסק הפרטי שלו. ליכוד- למרות ההערכה הגדולה לביבי על תקופת כהונתו כרוה"מ(בידוד ערפאת והכרחתו לחסל את הטרור, עמידה בהתחייבות בפינוי חברון, מו"מ חשאי עם סוריה), ללא ספק הוא נשלט ע"י הקיצוניים ויאלץ ללכת לצעדים קיצוניים. כמו כן, הוא יעמיק את המדיניות התאצריסטית ואת שלטון ההון במדינה. ליברמן- בעקרון אני תומך מובהק בתוכנית חילופי השטחים- אני אישית חושב שבמקום לפנות ערים כמו אריאל אפרת ומעלה אדומים עדיף לדאוג להעברת ערים כמו אום אל פאחם לפלסטינאים, וזאת מבלי לפנותם אלא רק להזיז קצת את הגבול. כך יהיו 2 מדינות לאום אתניות הומוגניות יותר, מה שיפחית את המתחים בין המדינות ויאפשר דו-קיום אמיתי ורגוע יותר. לצערי, האיש מתעקש לעצבן עם חוק הנאמנות, מה שיתסיס את הציבור הערבי בישראל שחש מוזנח ובחיים לא יסכים לחוק כזה. כמו כן, האיש תומך במדיניות הכלכלית של ביבי, ואין לו בעיה לדרוס בדרך את כל העניים ולחדד את הפערים החברתיים. כמו כן, לדעתי הוא ידחה כל משא ומתן עם סוריה. מרץ- מפלגה אבודה, שאיבדה את דרכה. ממפלגה סוציאל-דמוקרטית למפלגה קפיטליסטית(יוסי ביילין יותר תאצריסט מבנימין נתניהו). בנוסף, הסכם זנבה גרוע כי הוא מאפשר את זכות השיבה, הוא מדבר על קליטת פליטים רבים בישראל בלי לסגור לחלוטין את נושא זכות השיבה. הוא גם קורא לישראל להתפרק מגרעין, והוא לא בחר בדרך של חילופי שטחים שבאמת תחדד את עקרון ה2 מדינות ל2 עמים(התנחלויות גדולות שקרובות לקו הירוק תמורת וואדי ערה והמשולש). המפלגות הערביות: לא בא בחשבון, מפלגות שרוצות לחסל את ה"ישות הציונית" ולבצע מעשי טבח ביהודים וטיהור אתני. שינוי\חץ: מפלגות שהמצע שלהם מבוסס על שנאה. שנאה לכל מה שהוא לא חילוני, אשכנזי, ועשיר. הם שונאים דתיים, שונאים חרדים, שונאים מזרחים, שונאים ערבים ושונאים את מעמד הביניים(אחרת איך תסבירו את התמיכה של שינוי במדיניות הכלכלית ההרסנית של ביבי שפגעה אנושות במעמד הביניים ובזכויותיו?). לא בא בחשבון. המפד"ל+איחוד לאומי: לא, הם יתנגדו לכל פינוי של מאחז בשטחים. ש"ס+יהדות התורה: מפלגות גזעניות(ש"ס נגד אשכנזים ויהדות התורה נגד מזרחים) שרוצות לקיים מדינת הלכה אנטי-דמוקרטית שתפגע קשות בזכויות החילוניים. תפנית: עם כל הכבוד לעוזי דיין, אני לא אצביע למפלגה שהסדר יום היחידי שלה הוא "מלחמה בשחיתות", בלי שום סדר יום אחר באישהו נושא. המפלגות הקטנות שלא עוברות את אחוז החסימה(גמלאים+ירוקים+עלה ירוק+מפלגת הפועלים+המפלגה נגד הבנקים+צומת+נהגי מוניות וכו')- לא מאמין שהן יעברו את אחוז החסימה ואני לא מרגיש שאני יכול לתמוך בהם כי הן לא עוסקות בנושאים החשובים שעל סדר היום. בקיצור, אני מיואש לחלוטין מהבחירות האלה, כל מה שאני יודע רק זה שאסור להצביע לקדימה :(:(:(

kapoya

New member
אז תצביע למפלגה אחרת

ובכל מקרה תקבל את הג'יהאד האיסלאמי בתוך המדינה שלנו.

sahchar

New member
בדיוק בגלל מה שכתבת על המפלגות יש

הרבה אנשים שהתיאשו מהפוליטיקה הישראלית ולא מתכונים להצביע או שישימו פתק לבן

אלון 58

New member
שמתם-../images/Emo23.gif לתופעה...../images/Emo35.gif

% המצביעים בכלל לכנסת,ממערכת-בחירות אחת לאחרת,הולך ויורד,נכון?הפוליטיקאים למיניהם בעזרת תועמלני משרד-הפנים,מנסים בתשדירים לשכנע את הצבור לבוא ולהצביע,בטענה הטפשית שמי שמצביע--:משפיע,בפועל כולנו יודעים שאין כמעט השפעה של הצבור,הרבה כבר התיאשו מכך שדבר לא משתנה לטובה,כל מערכת-בחירות ותוצאותיה,ודבר לא משתנה,הכל כשהיה,ולא משנה מי מרכיב את הממשלה שאחרי הבחירות.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo104.gif שרשור פוליטיקה ישראלית../images/Emo104.gif

כל מה שקשור לפוליטיקה ישראלית, בבקשה שרשרו להודעה זו.

למעלה