180 מעלות

terroir

New member
../images/Emo105.gif 180 מעלות ../images/Emo105.gif

ראשית כל, תזכורת לותיקים והסבר קצר לחדשים: מדי שבוע, ביום שישי, יופיע פה ביטוי אחד בצרפתית, יחד עם תרגומו המילולי לעברית. אתם מוזמנים לנסות ולגלות מהי המשמעות של הביטוי - בניחוש או מידע כללי, ולמה הוא מתייחס. הרעיון הוא לא לרוץ ישר ולבדוק במילון מהי התשובה (כי אז כל הכיף הולך לאיבוד), והפרנקופילים מתבקשים לא לקלקל לי את הפינה ולא לפרסם ביטויים נוספים שייתכן ויופיעו באחת הפינות הבאות. חידה מספר 2 הביטוי בצרפתית: on ne fait pas d'omelette sans casser des oeufs. תרגום מילולי לעברית: אין מכינים חביתה בלי לשבור ביצים. חידה קלה הפעם. רעיונות?

judi1

New member
תגיד לי טרואר.. ../images/Emo8.gif

..אתה גם רוצה לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה???

B r u l e

New member
אני מנחש

אין קיצורי דרך, הכל צריך להעשות לפי הכללים וההוראות המדוייקות בלי לדלג על אף שלב.

Vertigo5

New member
הסבר הפתגם..

משמעות הפתגם היא שיש מטרות מסוימות שבשביל להגיע אליהם צריך להקריב דברים.. בשביל להכין את החביתה (המטרה) צריך להקריב את הביצים... :)

לכל דבר יש מחיר

אי אפשר להנות מהתוצאה בלי לשאת באחריות למשמעויותיה.

terroir

New member
../images/Emo26.gif הפתרון הנכון והזוכה.....

משמעות הביטוי on ne fait pas d'omelette sans casser des oeufs היא: אין משיגים מאום ללא מינימום חיוני של הקרבה . המילון מציין גם את העובדה שהביטוי משמש לעיתים להצדקה של מעשים "רעים" (שבירה של ביצים) לשם השגת מטרות "טובות" (חביתה). להכריז על זוכה קשה לי הפעם. ברור ש- Vertigo5 הביא את התשובה המילונית (ברוך הבא לפורום; אתה מוזמן ליטול חלק פעיל בשרשורים נוספים, ולא להשאיר את הודעת הפתרון שלך בבדידותך
). אבל גם princes of dnile התייחסה למשמעות (עקיפה אמנם) של הביטוי, ואילו ג'ודי הגדילה לעשות והציעה אימרה מקבילה בעברית (במשמעות טיפה שונה אולי). אני לא יודע להחליט אם מקום ראשון מגיע למי שמציע את התרגום מהמילון או ביטוי מקביל בעברית. מה אתם אומרים? מקום ראשון לכל השלושה? או שיש למישהו הצעה איך לדרג את השלוש למקום ראשון, שני וציון לשבח?

judi1

New member
אני מוחה! ../images/Emo8.gif

ורטיגו שהוא בני ערן,(16), לא מבין מילה אחת בצרפתית , ואת הפתרון הזה הוא שלף באופן מיידי למשמע השאלה שלי...

terroir

New member
וואלה? כל הכבוד!

אז הנה אני מתקן, והפרס הראשון הולך באופן מובהק ל ורטיגו .

terroir

New member
מה לעשות שכל המנחשים מלומדים?

התשובות הפעם היו באמת מצויינות. אז כולם ראויים לציון לשבח. אבל
ליום ההולדת
.

למעלה