180 מעלות

terroir

New member
../images/Emo105.gif 180 מעלות ../images/Emo105.gif

בגלל החג לא פרסמתי את החידה אתמול (יום שישי) כמנהגי, והתשובה לפיכך תינתן לא ביום ראשון אלא ביום שני, על מנת לאפשר לאלו מאיתנו שחוגגים את השנה החדשה באריכות להשתתף ולנסות לענות. תזכורת: מדי שבוע, ביום שישי, יופיע פה ביטוי אחד בצרפתית, יחד עם תרגומו המילולי לעברית. אתם מוזמנים לנסות ולגלות מהי המשמעות של הביטוי - בניחוש או מידע כללי, ולמה הוא מתייחס. הרעיון הוא לא לרוץ ישר ולבדוק במילון מהי התשובה (כי אז כל הכיף הולך לאיבוד), והפרנקופילים מתבקשים לא לקלקל לי את הפינה ולא לפרסם ביטויים נוספים שייתכן ויופיעו באחת הפינות הבאות. חידה מספר 3 הביטוי בצרפתית: n'etre bon ni a rotir ni a bouillir. תרגום מילולי לעברית: אינו טוב לא לצלייה ולא להרתחה. רעיונות לתשובה?

judi1

New member
אצלנו בבית אומרים על זה.. ../images/Emo8.gif

..אם גם אבא לא אוהב את זה... ..אז כנראה שזה באמת גרוע...

לא בשר ולא חלב...

נראה לי שזה הביטוי העברי הכי קרוב על מישהו שכישוריו מפוקפקים או מעבר לזה...

terroir

New member
ואם אפשר להוסיף חידת המשך

עוד לפני שאנחנו מגיעים לפרסום התשובה הרשמית, מישהו מוכן להעיז ולנחש את מקור הביטוי? כלומר - על מה במטבח נאמר שאינו טוב לא לצלייה ולא להרתחה (במשמעות של הביטוי)?

ענת סלע

New member
טרואר, מה השאלה?!

לדעתי המדובר במלפפונים כבושים, או זיתים כבושים או השטחים הכבושים שאינם טובים לא לצליה ולא להרתחה (שהרי איך אפשר לצלות משהו שצולה אותך?). הכבושים האחרונים ברשימה הם לא ממש מהמטבח (ובטח לא הצרפתי), אבל זה בפרוש מ"המטבחון" לדורותיו. (עוד מימי המטבחון של גולדה). אז אל תהיה קטנוני
, לא מוכרחים לדקדק בקטנות.
טרואר, לא לא פתחתי מילון משום שביקשת שלא לפתוח, אלא מהטעם הפשוט שאין לי מילון. זה מה שקורה כשלא פותחים מילון.
מצד שני-אתה יכול להסתכל על זה מחצי הכוס המלאה-התאפקתי עם ההודעה הזו כמעט יממה.

terroir

New member
../images/Emo26.gif הפתרון הנכון והזוכה...

משמעות הביטוי n'etre bon ni a rotir ni a bouillir היא: לא שווה כלום . הביטוי מקורו באבחנה בין נתחי הבשר, שחלקם מיועדים ליישון ולצלייה, וחלקם מיועדים לבישול בתבשילי קדרה או ב-pot au feu. ואם נתח אינו מוצלח לא לשימוש הזה (צלייה) ולא לשימוש הזה (בישול בקדרה), אז הוא לא טוב לכלום. ההשתתפות היתה יחסית דלה הפעם. מזל שהיה יותר ממשתתף אחד, כי אחרת להכריז על זוכה היה נעשה ממש פתטי. בכל מקרה, ענת סלע הביאה את הפתרון הנכון (מי אמר שפתחת מילון, מי?) ואילו אם החיטה זוכה לציון לשבח על הנסיון למצוא מקבילה עברית. ביום שישי - החידה הבאה.

למעלה