rookie

../images/Emo105.gif rookie ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

צ'אלום אנצ'ים
אני קוראת הרבה מד"ב ופנטזיה, ורק עכשיו יוצא לי להתחיל לקרוא ספרים של פראצ'ט (מה לעשות, לא כולם מושלמים
), למעט בשורות טובות, שהוא פשוט מצויין! (מה שגם דיי מתאר את ניל גיימן...) בכל מקרה, כבר עברתי במאמרים והוצאתי את הרשימת ספרים של התת-סדרות, אבל מה שרציתי לדעת הוא אם בעצם זה גם הסדר הכרונולוגי של התת-סדרות? כי אני מחר רוצה לקנות איזה 2-3 ספרים ואני רוצה להתחיל בסדר הנכון, כלומר, היו כמה שאמרו לי שזה לא באמת משנה כי כל תת-סדרה עומדת בפני עצמה, אבל ממה שהבנתי עדיין יש סדר כולל, ואני רוצה להתחיל לקרוא לפיו. אני אשמח לקבל תגובות עוד היום אם אפשר, כי אני הולכת מחר ישר אחרי הבי"ס. תודה מראש

Greebo

New member
^_^

there is no "right order" with any of terry's discworlds novels... you can start with anyone of them.. but, if you ask me, you "should" start with "small gods"...it's one of the best...

אני קורא אותך לסדר

כאמור, אין משמעות לסדר הכללי, כל עוד הסדר הפנימי בתוך כל תת סדרה נשמר. צבע הכשף חייב להגיע לפני אור מופלא, אחיות הגורל לפני מכשפות בחו"ל וכן הלאה. אבללללללללל עדיין מומלץ, אם תשאלי אותי, ואפילו הכרחי, לקרוא אותם לפי הסדר. עולם הדיסק קורם צורה ואופי לאורך הספרים, ונחמד לראות את זה לפי הסדר. מה גם, שישנן בדיחות קטנות, שאינן מרכזיות לעלילה, אבל הרבה יותר מובנות כאשר קראת את כל הספרים הקודמים. חוץ מזה, אני לא מבין אתכם - איזו סיבה שבעולם יש לא לקרוא לפי הסדר?!?!? הרי גם ככה ברור שהיא תקרא את כולם... חתמי על המכתב ל"כנרת"!

אבל שאלתי מה הסדר הכללי, או לפחות

מה התת-סדרה הראשונה? האם היא התת סדרה של ספרי סתמרוח? זה מתחיל להיות דיי דחוף כי אני רוצה לקנות היום את הכמה ספרים הראשונים. אני באמת מקווה שמישהו יספיק לענות לי לפני שאני אלך. אני אשתדל לבדוק עוד פעם את הפורום כשאהיה בבי"ס. לגבי המכתב ל"כנרת" - אני אחתום עליו בכיף. סבבה של יוזמה. כעקרון אני גם ככה מתכוונת לקרוא את הספרים באנגלית, אבל למה לא...
תודה בכל מקרה...

trickster66il

New member
Reading order

You can find few reading orders guieds in: http://www.ie.lspace.org/books/reading-order-guides/index.html I read all of them in chronological priniting order but I think I'm going to start over using this guide.

Athaclena

New member
שלום לך

אתה חדש? למה trickster? מאיזה ספר/סרט זה? זה נורא מזכיר לי ספר אבל אני לא בטוחה שזה בדיוק מה שאני חושבת... וברוך הבא

trickster66il

New member
כן אני חדש

כן אני חדש בפורום למרות שאני מאוד ותיק בנושא פראצ'ט. Trickster הוא דמות או כינוי של דמות מתוך The World of Tiers של פיליפ חוזה פאלמר. הטרילוגיה הזו היא זו שהכניסה אותי לעולם סיפרות הפנטזיה ובעקבותיה גיליתי את טרי פראצ'ט. לטעמי פראצ'ט אינו סופר פאנטזיה רגיל ובסופו של דבר אני אוהב את הספרים שלו יותר מסיפרי פנטזיה אחרים. בעיקר בגלל שהמקורות שלו הם העולם האמיתי והוא משתמש בפנטזיה ככלי להעביר ביקורות מאוד צינית ומשעשעת על תופעות, תהליכים היסטורים ושאר ירקות בעולמנו אנו.

Athaclena

New member
זה לא הולך ככה...

זה לא שפראצ'ט כתב כל תת-סדרה לחוד ואז המשיך... הוא כל פעם כתב ספר מאיזה תת-סדרה שבא לו. פשוט אפשר גם לקרוא לפי תתי הסדרות ולרוב זה ממש לא משנה. במקרה 2 הספרים הראשונים הם של סתמרוח, הבא של מכשפות (בערך) והרביעי של מוות.

trickster66il

New member
צודקת

ניתן לקרוא כל ספר לחוד אולם בכל תת סידרה ישנה התפתחות של הדמויות הראשיות וקצת איזכורים לעבר ולכן אני חושב שיש ערך לפחות לשמור על הסדר בתוך תת הסדרות. עד היום קראתי את הספרים לפי סדר הדפוס ונראה לי שאני הולך לנסות לקרוא אותם שנית לפי תתי סדרות. נראה אם אחוש בערך מוסף לאחר הסידרה הראשונה (מוות או משמר העיר אני עדיין מתלבט)

Witch Child

New member
יש סדר???

סתם... ברור שיש... אבל פשוט קראתי מה שמצאתי ולא כל-כך התעסקתי בסדר של הספרים... זה משנה?

Greebo

New member
nope..

not really, like i (and other people) said before... ps : going to sleep in 5 am is not goot for ones health =P

limilu

New member
הראשון שקראתי היה פולחני כשף.

ואז התחלתי לקחת מהספריה מה שהראה לי מענין. ככה שלא יכולה לקרוא בסדר הנכון... אני מחכה עכשיו לפירמידות שיחזור לספריה...

ויימס

New member
התקף לב!!! התקף לב!!!

אני נעלמת לשבועיים וגריבו כבר מסית אנשים לקרוא לא לפי הסדר??? הו, מה אלו האורות הצבעוניים האלו שמבזיקים כנגד עיניי??? ...טוב, אני בסדר עכשיו. לא אסביר לך למה אני תומכת באסכולת הקריאה לפי הסדר, כי כבר שמעת את כל הטיעונים למה כדאי לקרוא לפי הסדר, וגם שמעת מאנשים מפוקפקים למדי למה סדר הוא בעצם לא כזה חשוב, ואפשר להעיף הכל לעזאזל ולחיות באנרכיה חשוכה!!! הנה הרשימה המקודשת, כולל שמות של תרגומים אם יש, ושם התת סדרה. ספרים של פראצ'ט: עולם הדיסק: the colour of magic -צבע הכשף- סתמרוח. the light fantastic -אור מופלא- סתמרוח. equal rites - פולחני כשף- שונות. mort -תרועת מוות - מוות. sourcery - מעשי קסמים - סתמרוח. wyrd sisters -אחיות הגורל- המכשפות. pyramids -פירמידות- שונות. guards! guards! - שומרים! שומרים!- השומרים. eric – לא תורגם- סתמרוח. moving pictures - ראינוע- שונות. reaper man -איש הקציר- מוות. witches abroad -מכשפות בחו"ל- המכשפות. small gods -מכאן אין תרגום- שונות. lords and ladies -המכשפות. men at arms -השומרים. soul music -מוות. interesting times -סתמרוח. maskerade -המכשפות. feet of clay -השומרים. hogfather -מוות. jingo -השומרים. the last continent-סתמרוח. carpe jugulum-המכשפות. the fifth elephant- השומרים. the truth- שונות. thief of time -מוות. the last hero –סתמרוח. the night watch- השומרים. monstrous regiment- שונות. ועכשיו הוא עובד על אחד בשם a hat full of sky ספרי ילדים בעולם הדיסק: The Wee Free Men The Amazing Maurice and his Educated Rodents סדרת הננסים: truckers- ננסי המשאית diggers- ננסי המכרות wingers- ננסי הכנפיים סדרת ג'וני: Only you can save mankind Jonny and the dead Jonny and the bomb ספרים עצמאיים: אנשי השטיח the carpet people בשורות טובות good omens strata The dark side of the sun The Unadulterated Cat ...ושוב, טקס קבלה יגיע בהמשך...

Maladict

New member
ויימס יקרה

הסדר חשוב רק בתת סדרות. ובכלל אני מציע לזרוק הכל גם תאנרכיה ופשוט לחיות בחושך. Darkness its good for U* *אני אנמק - זוג מתמזמז בחושך, איך קוראים לך? ניסים, שיט גם לי.

ויימס

New member
אההההההה!!!! ../images/Emo46.gif

טוב, בסדר, סדר מחוץ לתתי סדרות זה לא כזה קריטי... אבל.. אבל..! .. (ניסים..?)

למעלה