????

2גינגית

New member
../images/Emo105.gif????

מה זה קורדאו??? ואם מישהוא יכל להסביר לי קצת מה קורה פה זה יהיה טוב............

Ze Colmeia

New member
אוקי אני יסביר...

בקפואירה יש זרמים, כמו תתי סיגנון, קורדאו ג' אורו הוא אחד מהתתי סיגנון, יש עוד בארץ כמו אבאדה, קפואירהג'ינגה ועוד... יש הבדל בעיקרון בין כל זרם לזרם, אין לי כוח להתחיל לפרט מה מי ומו אבל בעיקרון יש קצת הבדל בין קבוצה לקבוצה, הצעה שלי, אם יש לך כמה זרמים קרוב אליך לכי לכמה שעיורי ניסיון אצל כלאחד, תדברי קצת עם המאמנים, ותראי מה מתאים לך...

Bantus

New member
אני יסביר..

אין ממש הדבל עצום בין כל קבוצה וקבוצה, אבל זה מתבטא בדברים שונים למשל ג'ינגה קצת שונה, במובן של יותר נמוך, איטי וכ'ו, כמו כן יש לכל קבוצה את השיר שלה, של אותה קבוצה אבל פחות או יותר כל הקפואירה מסובבת על אותו דבר, אך כל קבוצה שינתה אותה קצת. למשל בקבוצה שלי, באנטוס יש מקום לסגנון בג'ינגה, לא לעומת אבאדה שהם עושים בדיוק כמו המדריך..

Ze Colmeia

New member
זהו באמת אף פעם לא הבנתי משהו...

למה בבנטוס אתם עושים מין ג'ינגה מוזרה
ומזתומרת מקום לסיגנון
ואנחנו עושים בדיוק כמו המדריך כ כך החליטו האנשים ה"גדולים" (ראשי הקבוצה) של אבאדה, כל דבר שמלמדבים באבאדה, תמיד מנסים שהוא יהיה כמה שפחוט פתוח ויותר מוגן, ואם מוצאים טעויות ומקומות פתוחים יש מנסים לשנות כדי לעשות את זה יותר מוגן.

Bantus

New member
ג'ינגה מוזרה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

רגע, זה שיש מקום לסגנון אומר שזה פחות מוגן??, מה פתאום!!!! אני אישית, ואל תיקח את זה באופן אישי, לא יכולה לעשות משהו בדיוק אותו דרך כמו מישהו אחר. נגיד אצלכם, ראיתי אימון של אבאדה והמדריך ממש צעק על הילד שזה לא ב-ד-י-ו-ק כמו שהוא עשה. מה זה החרטא הזה??? ולמה ג'ינגה מוזרה, כי היא לא שטוחה על הרצפה, או בין צד שמאל להזזה לימין אין סיבובי ידיים?

Ze Colmeia

New member
כן...

תביני שזה לא משהו אישי נגדכם, פשוט תחשבי ששנתיים ראית משהו אחד (ולא רק באבאדה, גם בקורדאו ועוד...) פתאום ראיתי מישהו מבנטוס וזה ממש לא הסתדר לי... אז רגע אני רוצה להבין המורה מלמד משהו אתם לוקחים את התנוע ומשנים לאיך שבא לכם
ולגבי זה שהמורה צעק על תלמיד, תשמעי יש בעיטות כמו מיאלודי פרנצ'י שהם בעיטות הכי אבל הכי פשוטות בעולם וכל אחד כבר בשיעור הראשון עושה אותן, אז (וגם אצלנו זה קרה שהמורה צעק על תלמיד) נראה לך הגיוני שתלמיד שלומד שנה פלוס קרוב לשנתיים לא ידע לעשות את הבעיטה כמו שצריך
והוא לא הדיוק צעק הוא רק "איים" עליו שאם הוא רואה אותו עושה את התרגיל שוב כך לא נכון אז הוא יעשה עד סוף השיעור את התרגיל עד שיעשה אותו כמו שצריך. וזה היה על ילד שבאמת לא יודע בסיס בגרוש הוא רק מנסה פלוריאו וזה מה שקורה, אין מה לעשות. אם המצב שאת ראית היה דומה למה שאני עכשיו תיארתי אז אני לא מתפלא ואפילו מצדיק את המורה
תראי לך זה גם מראה מאוד מוזר העניין של "למה אין מקום לסיגנון" אבל זה גם בקבוצות אחרות כך, תשאלי אנשים פה מקורדאו, קפואירה אנגולה ועוד... כולם עושים בדיוק כמו המורה... תשמעי מבחינה יצירתית ולגוון יותר את הקפואירה אני מסכים העניין של הסיגנון אישי הוא מאוד יפה, אבל מהפן של אומנות לחימה זה כאילו שבן אדם ילך לקונג פו וישנה כל מה שבא לו לפי מה שנוח לו, זה פשוט לא עובד, אומנות לחימה פיתחו המון שנים ויש סיבה לאיך שהיא נראת היום...

Bantus

New member
לא בהיסחפות

תשמע, זה לא שאנחנו לוקחים את התרגיל ומשנים אותו לעצמנו ואיך שבא לנו ובהתאם לגבולות שלנו, לא בהיסחפות אבל נגיד הג'ינגה, אז אנחנו לא בדיוק עושים סיבובים עם הידיים כמו המדריך, אלא קצת שונה, אנחנו לא מעוותים את התנועה רק כל אחד והזה שלו. ובקשר לילד שמתאמן שנה ולא יודע את הבעיתה, הוא לומד בקבוצה שלי וכן יודע, הוא הלך לאימון אחד של מיסל ברזיל, איזה קבוצה והמורה ממש צעק עליו שהוא לא בועט בדיוק כמוהו. ונכון אתה צודק בעניין של הסגנון האישי שזה מאוד מוסיף ואפילו הופך אותו ליפה, דיברנו עם המדריך על זה וזה לא שמשנים אותו לאחרת לגמרי, ממש לא בקטע להיסחף אבל בקטנה, אנחנו לא זזים כמו חיילים מול המדריך, אתה מבין ת'עניין.. ברור, ברור שאני א לוקחת את העניין אישי, שטויות, הכל פה מדובר בכיף ובסבבה..

jennie 00

New member
אממממממ..

אז ככה.. כמו שיש כמה בתי ספר לתאטרון כמו: בית צבי, יורם לווינשטיין, וכול מיני כאלה.. ככה גם יש לקפוארה כמה בתי ספר יש את קורדאו ג'י אורו, קפוארהג'ינגה אבאדה, סול דה בהיה ועוד.. וכמו שיוגי כאן אמר יש גם הבדלים קטנים בין כול בתי הספר כאילו לכול קבוצה יש משהו שטיפה ייחודי לו

MerlinTheWizard

New member
אני חושב

שהיא שאלה מזה קורדאו, לא קורדאו ג'י אורו או על הקבוצות. טוב אז הקורדאו זה החבל, בעצם הדרגה שלך. בכל קבוצה זה שונה, בקורדאו ג'י אורו למשל,הקורדאו הראשון הוא ירוק, באבאדה: לבן-בז (לבן מלוכלך) משהו כזה וכ"ו... אצלנו בקורדאו ג'י אורו יש גם צבעים שונים לגילאים שונים: מתחת לגיל 13 זה צבעים בהירים ומעל זה כהים.

הסר על קורדאו ג'י אורו

אז קודאו ג'י אורו זה "חבל של זהב" בתרגום חופשי אם אתה רוצה להתאמן בקבוצה אז לא תהייה לך בעיה כי הם הקבוצה הכי נפוצה בארץ ביחד עם אבאדה אז אם תרצה אני אוכל להפנות אותך לסניפים לפי מקום המגורים שלך

2גינגית

New member
../images/Emo6.gif

קודם כל אני בת... תודה על ההסבר של כולכם. אני משרתת השנה בחיפה אז אם תתן לי מקום מומלץ אשמח! תודה

טלפון

טוב אז אני מתאמן ברמת בגין בבית ספר נופים והנה הטלפון של המאמן שלי עידו : 053-514797

avishem

New member
להוסיף לידע הכללי...

קורדאו ג'י אורו (חבל הזהב) כפי שהוזכר פה זה אולי שם של קבצה אבל הוא נלקח מהאגדה על ביזורו מגנגה שהאגדה מספרת עליו שהיה קפואריסט חזק מאוד אם לא הכי חזק והוא היה מוגן בכישוף שמתכת לא יכולה לפצוע אותו והוא נרצח ע"י סכין שגולפה מטוקום (סוג של עץ)... בכל אופן אני לא הולך לכתוב פה כמה עמודים עליו, אם יהיה לי כח אני אכתוב מאמר על האגדות של הקפואירה... אז ביזורו הזה אחד השמות שלו היה קורדאו ג'י אורו ומכאן השם.

Ze Colmeia

New member
ביזורו מנגנגה../images/Emo70.gif

יש עליהם שיר
ביזורו מנגנגהההה ביזורו מנגנגהההה אוייאאא ביזורו...שיר עננננק

Ze Colmeia

New member
אני הבנתי...

שיש ביזורו ויש מנגנגה ואלה שתי מאסטראים מאוד חשובים....

Ze Colmeia

New member
תגיד...

איך כותבים את זה בפורטוגזית/אנגלית
אני מחפש שירים עליו...

avishem

New member
טוסט...

Besouro כשבדקתי במילון, נחשו מה הופיע באותו העמוד??? נכון צדקתם בירימבאו!!! ועכשיו כבר אין ולא יהיה ויכוח!!! בירימבאו!!!!!! במי"מ ולא נו"נ!!!

למעלה