כן...
תביני שזה לא משהו אישי נגדכם, פשוט תחשבי ששנתיים ראית משהו אחד (ולא רק באבאדה, גם בקורדאו ועוד...) פתאום ראיתי מישהו מבנטוס וזה ממש לא הסתדר לי... אז רגע אני רוצה להבין המורה מלמד משהו אתם לוקחים את התנוע ומשנים לאיך שבא לכם
ולגבי זה שהמורה צעק על תלמיד, תשמעי יש בעיטות כמו מיאלודי פרנצ'י שהם בעיטות הכי אבל הכי פשוטות בעולם וכל אחד כבר בשיעור הראשון עושה אותן, אז (וגם אצלנו זה קרה שהמורה צעק על תלמיד) נראה לך הגיוני שתלמיד שלומד שנה פלוס קרוב לשנתיים לא ידע לעשות את הבעיטה כמו שצריך
והוא לא הדיוק צעק הוא רק "איים" עליו שאם הוא רואה אותו עושה את התרגיל שוב כך לא נכון אז הוא יעשה עד סוף השיעור את התרגיל עד שיעשה אותו כמו שצריך. וזה היה על ילד שבאמת לא יודע בסיס בגרוש הוא רק מנסה פלוריאו וזה מה שקורה, אין מה לעשות. אם המצב שאת ראית היה דומה למה שאני עכשיו תיארתי אז אני לא מתפלא ואפילו מצדיק את המורה
תראי לך זה גם מראה מאוד מוזר העניין של "למה אין מקום לסיגנון" אבל זה גם בקבוצות אחרות כך, תשאלי אנשים פה מקורדאו, קפואירה אנגולה ועוד... כולם עושים בדיוק כמו המורה... תשמעי מבחינה יצירתית ולגוון יותר את הקפואירה אני מסכים העניין של הסיגנון אישי הוא מאוד יפה, אבל מהפן של אומנות לחימה זה כאילו שבן אדם ילך לקונג פו וישנה כל מה שבא לו לפי מה שנוח לו, זה פשוט לא עובד, אומנות לחימה פיתחו המון שנים ויש סיבה לאיך שהיא נראת היום...