סיבוב 2 - משחק 2 (א)

../images/Emo106.gif סיבוב 2 - משחק 2 (א) ../images/Emo106.gif

אנא בחרו ברשימת האלבומים המועדפת עליכם מבין שתי הרשימות להלן. ברשימות כלולים 10 האלבומים מהסיבוב הקודם, ועוד 3 חדשים. רשימה מס' 1 1. Van Morrison - Astral Weeks ניו יורק, או פריז, או אפילו תל אביב, לא יגלו לכם את עצמן במקומות המפורסמים של התיירים, ניו יורק היא לא האמפייר סטייט, פריז היא לא שאנז אליזה וירושלים היא לא הכותל, את היופי האמיתי תמצא תמיד במסעדה שכונתית, פארק שאף אחד לא מכיר או כנסיה נסתרת מעיין. גם עולם הרוק יתגלה לך במלוא הדרו דווקא בפינות הקטנות המעט נידחות והיותר אנינות שלו. האלבום הזה של ואן מוריסון, הוא בדיוק אומן כזה, ההתמדה שלו הביאה לו אוהדים שרופים, אבל בסך הכל הוא שמר על האמת שלו, אבל בלי להכנס לקרירה של ואן מוריסון כולה, האלבום הזה הוא פשוט יצירת מופת, כל שיר כאן במקום והיכולת של ואן מוריסון לרגש, גם במילים וגם במילים היא כמעט ללא תקדים בעולם הרוק/פופ.. והערה אחרונה, אם אתם מוציאים מישהי/מישהו שאוהב כמוכם את ואן מוריסון, אל תעזבו אותו/אותה לא משנה מה... 2. The Rolling Stones - Beggars Banquet יצירת המופת של הסטונס, יחד עם הביטלס, בעיני הלהקה החשובה ביותר בתולדות הרוק, האלבום הזה כל מלא בשירים טובים שפשוט אי אפשר לא לאהוב אותו. זה מעין אלבום comeback של הסטונס, לפחות בעיני מעריציהם, הם זנחו את הפסיכדליה ואת "השטויות ההיפיות" בשביל לחזור לבלוז ולצליל האפל שלהם, הסטונס חוזרים כאן להיות האלטרנטיבה שהם היו תמיד, של הילדים הרעים שלא מפחדים מכלום וצריך להסתיר אותם מההורים וחוץ מזה, אלבום עם Street Fighting Man, Sympathy for the Devil ו Sympathy for the Devil פשוט חייב להכנס לרשימת עשרת הנבחרים שלי... 3. The Yardbirds – Ultimate היארדבירדס להקה מאוד חשובה, לא באמת תאמינו לי, הם נורא נורא נורא חשובים, כל העיתונים החשובים כתבו את זה וכל הכותבים הגדולים אמרו את זה, הם להקה מאוד חשובה. וכשעברנו את השלב המשמים הזה, אפשר לדבר על מוסיקה, הלהקה שהתחילה כניסיון ליצור בלוז רוק מהסוג של ג´ון מאייל, עם אריק קלפטון על הגיטרות, קית´ רולף בקדמת הבמה, פול סמוול סמית´ על הבאסים (סמיט היה אחראי להפקת מרבית שירי הלהקה, ב 66 אגב הוא עזב והוחלף בנגן אולפן שאולי שמעתם עליו: ג´ימי פייג´) כריס דאריה ברית´ם גיטר וג´ים מקרטי על התופים, היארדבירדס היו הרכב בלוז רוק יעיל גם עם מעט מיושן וחסר שאר רוח, באופן מוזר. דווקא צרופו של ג´ף בק, עשה את השינוי הרצוי, בק, אולי לראשונה במוסיקה הפופלרית "ליכלך" בכוונה את הגיטרה שלו עם צליל פאז (ובכך יצר את הסאונד שכ"כ מזוהה עם הרוק הפסיכדלי, הלהקה לא הפכה מעולם ללהקה פסיכלית של ממש, אבל בעיקר בסינגלים שלה, אפשר למצוא פסיכדליה והשפעות פסיכדליות לרוב (עד כדי כך שבעיני רבים הסינגל: "Happenings Ten Years Time Ago הוא אחד משירי הפסייח הגדולים בכל הזמנים ובטח אחד משירי הפסייח הבריטים הגדולים. אבל בכל זאת, למה אוסף?, בעיקר משום שליארדבירדס יש רק אלבום אולפן אמיתי אחד Roger the Engineer המצוין ועיקר כוחה של הלהקה היה בהופעות ובסינגלים,, האוסף הזה כמו ששמו יכול להעיד הוא באמת אוסף אולטימטיבי של הלהקה, מבחר סינגלים יוצאים מהכלל (וצריך להזכיר כאן את השיר שבעיני הוא אולי הסינגל הכי טוב שיצא בבריטניה: Still I´m Sad) לצד הופעות חיות מעולות, ונותן ביטוי לאחת הלהקות הכי מדליקות שגם (בשונה מהרבה להקות בריטיות אחרות) נתנה ביטוי אמיתי לבעיות חברתיות והייתה ממש בחוד החנית גם של השינוי המוסיקלי של הרוק הבריטי וגם לשינוי שחל במילות השירים 4. The Animals – Animalism מה יש להגיד?, אריק בורדון, סקס, זיעה, כאסח עד הסוף ורוק אנד רול מהגיהנום, האנימלס במיטב והרוק באחד הרגעים היותר יפים שלו 5. Traffic - John Barleycorn Must Die טראפיק כבר התפרקו, זהו. הלהקה החשובה והמעניינת הזו החליטה לסגור את העסק, ווינווד התחיל לעבוד עם קלפטון ב בליינד פיית´, וכל הסיפור נראה גמור לגמרי. סטיב ווינווד בסך הכל רצה ליצור אלבום סולו, הוא התחייב לעשות זאת מול חברת התקליטים שלו והוא באמת רצה, הוא עשה שיר אחד, ואז קרא לשותפו המרכזי לכתיבה בטרפיק: Jim Capaldi השיניים הקליטו עוד שיר ואז שיר אחר שיר הם קראו לעוד חבר עד שנוצר אלבום חדש של טראפיק,: John Barleycorn Must Die ואיזה יופי של אלבום יצא להם, הקסם של הישן של טראפיק הפסיכדלית יחד עם הבלוז רוק שזרם כנראה תמיד בעצמותיהם הובילו לאחד האלבומים הקסומים האלה שגם אחרי עשרות שנים של האזנה רצופה עושה לי את זה ובגדול. 6. Pink Floyd - The Piper At The Gates Of Dawn אם אתם צריכים הסבר כאן, אתם כנראה בפורום הלא נכון 7. The Ramones - The Ramones פאנק אמיתי עד הסוף, רוק אנד רול שמפוצץ את הראש כמו שצריך, אלבום הבכורה של הראמונס הוא ממש קפיצה קוונטומית יחסית לשנות השבעים כולם וחזרה משמחת לזמנים הטובים של המי, הקינקס והסטונס בתחילת דרכם, ככה עושים את זה כמו שצריך. 8. The Byrds - Sweetheart of the Rodeo "אני חושב שנסתדר יותר טוב בלעדיך" זה היה המשפט שמע דיוויד קרוסבי כשהוא הרגיש את המגף של רוג´ר מקגווין באחוריו בדרכו החוצה מהבירדס, אומנם ההיסטוריה הוכיחה שדווקא קרוסבי הסתדר יותר טוב בלי הבירדס, אבל האלבום הזה, הראשון שלהם בלי קרוסבי, הוא אלבום מופת אמיתי של שילוב של קאנטרי ורוק, גם בתקופה הפסיכדלית שלהם, שילבו הבירדס קאנטרי, אבל כאן הם הולכים עם האמת שלהם עד הסוף ומוצאים מופת אמיתי. שירים קסומים, אווירה מרגשת וגיטרת 12 המיתרים של מקגווין כולם אומרים שמדובר לא רק באלבום סופר חשוב ומעניין אלא גם ואולי בעיקר בתענוג אמיתי. 9. The Kinks - Something Else By The Kinks ולו בזכות שקיעת ווטארלו, אחד השירים הקסומים ביותר שיש, Something else של הקינקס (שמכיל עוד המון שירים מצויינים) חייב להיות בכל רשימה שמכבדת את עצמה, הרשימה הזו היא כמובן לא אחת כזו, אבל בכל זאת, אי אפשר בלי. 10. Cream - Wheels of Fire אריק קלאפטון, ג´יינג´ בייקר, ג´ק ברוס, הופעה חייה מישהו צריך יותר? (אם אתם מתעקשים אז קבלו כבונוס עוד אלבום, אחד מאלבומי האולפן הטובים ביותר שנעשו בשנות השביעים. ככה רוק אנד רול צריך להיות וזה ההבדל בין וירטואזיות לשמה לבין וירטואוזיות בהגשת שיר. ובגלל זה גם 38 שנה אחרי, קריים הצליחו למכור 4 הופעות באלברט הול בתוך שעתיים בלי פרסום מוקדם כמעט. 11. Bo Diddley- Bo Diddley´s Beach Party אם אתם רוצים לדעת מה גרם למאות ואלפי ילדים מרחבי הממלכה המאוחדת בתחילת/אמצע שנות השישים, לקחת גיטרות, לגנוב תופים ולהתחיל לשיר, תשמעו את סקימינג ג´י הוקינס, צ´אק ברי, האוולין וולף, מאדי ווטארס ובו דידלי, הרבה בו דידלי, היה בו את הזעם והקסם והעצבות שעומדות ביסוד הרוק אנד רול. את האלבום הספציפי הזה, מעבר לאיכויות המדהימות שלו, לכשעצמו, אפשר לשמוע בכל אלבום הופעה של כל להקות "הפלישה הבריטית" עד 1970 כמעט, הכח המתפרץ, החל מהפתיח המצויין ממפיס ועד לשיר הסיום: Roadrunner דידלי לא מוותר לרגע ונותן רוק אנד רול טהור ומזוכך מהסוג שאיש לא עשה לפניו ומעטים הצליחו לשחזר מאז, אני לא יודע עד כמה הרוק הפשוט של שנות החמישים מדבר למאזינים צעירים היום, אבל כדאי להפתח ולנסות, תאמינו לי, זה שווה את זה.

חלק ב' של הרשימות

סוף רשימה 1 12. The Modern Lovers- The Modern Lovers אמצע שנות השבעים בניגוד למה שמקובל עבור מרבית חובבי הרוק הישראלי, הייתה תקופה קשה לרוק אנד רול, בעוד מפלצות רוק "מתקדם" כמו Yes, אמרסון לייק ופאלמר או ג´אנסיס, לצד מפלצות כבדות כמו דיפ פרפל, לד זפלין או אוריה היפ, זכו להצלחה אדירה, מרכז המיינסטרים נתפש בידיי זוועות אמיתיות, כמו פורינר, בוסטון והנשרים, שמכרו תקליטים כמו לחמניות טריות בבוקר שאחרי פסח. באמצע העשור נראה היה שהרוק אנד רול האמיתי, זה שהתחיל עם צ´אק ברי, ביל היילי, ג´רי לי לואיס, בו דידלי ואחרים, המשיך עם הסטונס, האנימלס הקינקס ולהקות בריטיות אחרות, עבר בקושי, לסטוג´ס ו MC5, כמעט ומת, לטובת אמצע הדרך הבינוני וניסיונות מגוחכים לעשות מהרוק משהו שהוא לא. לאור כל אלו אפשר להבין את הגאוניות של ה Modern Lovers, והיוצר המרכזי שלהם: ג´ונתן ריצ´מן, האלבום הזה, מורכב מדמואים שיצרה הלהקה יחד עם ג´ון קייל ממחתרת הקטיפה ומדגיש את הקשר של הרוק המינימליסטי של המחתרת של קייל ורייד לפאנק של שלהי שנות השבעים. לא תמצאו כאן את העיבודים המורכבים האופייניים כל כך לשנות השבעים, או את משחקי המקצבים, זה רוק אמיתי, עם מילים אמיתיות. בניגוד לרייד המסוייט של מחתרת הקטיפה רייצ´מונד הוא עדיין נער, מאוהב ברוק אנד רול ובעולם המודרני, אצלו לא תמצאו את הסיוטים האורבניים של ריד, במקום זאת, ריצ´מן מציע לנו ציניות מפוכחת מחד וילדותיות כמעט נאיבית מאידך, ביד אמן הוא טווה את כל אלו ליצירה אחת, חזקה ומאוד קשה אבל לא פחות מהנה. 13. July-July לא אל תחרשו את חניות התקליטים בחיפוש אחרי הפנינה הזאת, ומדובר בפנינה אמיתית, פשוט זה אלבום בלתי ניתן לרכישה היום, אבל המוסיקה...תדמינו לעצמכם, משהו בין החדשנות והמחתרתיות של The Piper at the Gates of Dawn לבין החוש המלודי הקסום של הביטלס הפסיכדליים ותקבלו את אחד האלבומים הטובים ביותר שיצאו מהסצנה הפסיכדלית הבריטית, הלהיט היחיד מהאלבום הזה: "My Clown," היה ויהיה בעיניי אחד השירים הפסיכדליים הטובים בכל הזמנים (משהו ברמה של See emily או I am the wallros) אבל לא על שיר אחד עומד האלבום הזה, הוא כיפי, מקסים, לא מתפשר ומעניין. מול רשימה 2 1. Meddle - Pink Floyd האלבום הטוב ביותר של PF לטעמי. אלבום המעבר מ- Floyd ה"ישנים" ל- Floyd ה"חדשים" (הכל יחסי, כמובן). אם הייתי צריך לקחת איתי אלבום אחד לאי בודד, זה האלבום שהייתי בוחר בו. 2. Dark Side of the Moon - Pink Floyd מה יש להגיד, האלבום המושלם בכל הזמנים. מילים מצמררות, מוסיקה ממכרת - פשוט אורגזמה. 3. Selling England by the Pound - Genesis מוסיקת פרוג במיטבה, כשפיטר גבריאל עדיין דומיננטי. וכמובן השיר Firth of Fifth שכל פעם מעלה לי דמעות בעיניים. 4. Tales from Topographic Oceans - Yes שיכרון צלילים - מוסיקת פרוג תזזיתית עם קטעי קלידים מדהימים של Wakeman והקול האלוהי של Anderson. 5. Shear Heart Attack - Queen האלבום שהתווה את הדרך לאלבומים הבאים של Queen. והקול של פרדי, אחח הקול של פרדי - גורם לך לרצות לצעוק "פרדי, תעשה לי ילד!". 6. Deep Purple - Deep Purple רוק כבד ומוסיקה קלאסית שזורים זה בזה - תאווה לאוזניים. והביצוע המרגש של Lalena. 7. Led Zeppelin II - Led Zeppelin בלוז רוק במיטבו. מה עוד יש להגיד, Zeppelin!!! 8. Mike Oldfield - Ommadown התלבטתי עם Tubular Bells, אבל בכל זאת. שילוב של מוסיקה אנגלית עממית ופרוג. 9. In the Court of the Crimson King - King Crimson האלבום, בה´ הקרימזון, של הלהקה הפומפוזית הזו. מוסיקת פרוג גרנדיוזית ומרגשת. 10. 2112 - Rush אלבום חזק ורועש של הלהקה הקנדית, עם כמה קטעים מלודיים אדירים. רוק כבד-כבד עם גיטרות מייללות וסולן צווחן - כמו שצריך. 11. Jethro Tull - Aqualung איאן אנדרסון וחליל הקסם שלו. מה עוד אפשר להגיד, אלבום שאסור לפספס. 12. Al Di Meola, John McLaughlin, Paco de Lucia - Friday Night in San Fransisco אם מדברים על נגינה וירטואוזית, לשלושת החברים האלה יש מה להגיד בנושא. הופעה חיה מדהימה של שלושת אשפי הגיטרות האקוסטיות. 13. רחמנינוב - קונצרט לפסנתר מס´ 2 אמנם זו מוסיקה קלאסית, אבל אם תקשיבו טוב לפסנתר הנפלא ביצירה המושלמת הזו, תראו שרבים וטובים במוסיקת הרוק "שאלו" הרבה מוטיבים ממנה (שלא לדבר על אריק קרמן שלקח קטע שלם). ההצבעה תסתיים מחר בשעה 12 בצהריים. הצביעו והשפיעו!

כצפוי...

אני שוב חותמת על רשימה מס' 1 (שהיא לא הרשימה שלי). וואלה, הבן אדם צודק בכל מילה (כמעט).

Shakty

New member
רק על JULY מגיע לזכות

לא האמנתי שיש מישהו שמכיר את הדיסק הזה - אלסום מ 69 פסיכדליה בריטית משובחת. למרות שברשימה השנייה יש גם את מקלפלין (הגיטרסיט האהוב עלי) ורחמנינוב (אחד המלחינים האהובים עלי) JULY שווה ולוקח אותם. רשימה 1

Shakty

New member
טיפה פרטים על הדיסק של JULY

מעבר למה שנכתב - אפשר ורצוי לחפש את הפנינה הזו כי היא יצאה בדיסק בלייבל AFTERMATH באנגליה. למרות נסיונות כושלים לאתר את הלייבל הזה, נראה שהוא הפסיק את עבודתו. יש לייבל ראפ בשם הזה לצערי ובמקום JULY אני מקבל את 50CENTS באומנים :) מי שמעוניין להקשיב לדיסק שיפנה אלי במסרים ואני אעשה את אותו תרגיל כמו בתחרות השירים (למי שזוכר)

melancholy man

New member
אכן אלבום מעולה

לצערי, להוציא מקרים משונים ב Ebay הוא בילתי ניתן להשגה, אבל מדובר בהחלט בפנינה מדהימה, ברמה של ביטלס, לא פחות.

Shakty

New member
שוב אני חוזר על הצעתי - מי שמעוניין

שיגיד בהודעה פרטית. יש לי את האלבום בדיסק.

תודה

טרם שמעתי את July הנ"ל שמהללים אותו כ"כ. אני מצטרפת להמלצותיו של עורך רשימה 1 לבו דידלי ולג'ונתן ריצ'מן. כל אוסף רציני של דידלי שווה האזנה, בגלל ההשפעה המכרעת שלו על הרוק הבריטי, בעיקר. הריפים הפשוטים שלו, החוזרים על עצמם, היו מספיק פשוטים וקליטים בשביל נערים צעירים שזה עתה החזיקו גיטרה ביד לראשונה, ולכן זה לא מפליא שרבים כ"כ מבני דור זה הקליטו גרסאות כיסוי לשיריו - והעתיקו את הנוסחה שלו לשירים משלהם. בסרט הדוקומנטרי על סיד בארט מרואיין גם בוב קלוז, הגיטריסט המקורי של הלהקה, אשר היה שייך אף הוא לחבורת הנערים מקיימברידג' אשר עסקו באמנות ובמוסיקה לפני הגיעם לעיר הגדולה, לונדון. קלוז מספר כיצד הנערים היו יושבים בחבורה ומנגנים ריפים אמריקאיים פשוטים ומאלתרים עליהם. בתכנית, קלוז ניגן את הריף המרכזי של דידלי, כדוגמא למה שהם נהגו לעשות. ההשפעה של אמן זה היתה, אם כך, ארוכת טווח ואף מעבר לגל הראשון של אמני הרוק הבריטיים. ג'ונתן ריצ'מן הוא בן דור אחר, אבל גם הוא מנגן מוסיקה "אלמנטרית", פשוטה לכאורה, שנועדה להסב את תשומת לבנו לדברים הבסיסיים בחיים, לאלו שבאמת חשובים. ריצ'מן היה באמת האנטי-תזה לרוק המתקדם של אותה תקופה, וכדאי לחוות אותו כדי להבין את ההבדלים המהותיים בין האידאולוגיות. השפעתו גם היא היתה בעלת טווח ארוך - על הפאנק האמריקאי ועד ה-talking heads (שאחד מהם היה חבר ב-modern lovers).

itaikuskus

New member
list number 1

is much betta. i'm tired explaining why for two reasons 1.i don't have hebrew and i'm too lazy to write alot in english 2.because i already explained everything in the 1st round.

Elinor BC

New member
רשימה אחת, אין מילים בפי:-O

איזו רשימה מעולה! והסיקור שלה עוד יותר!

deePink

New member
1../images/Emo45.gif

מהר לפני שאנימשנה את דעתי כי בשנייה יש את מידל

Lather

New member
רשימה 1

ההפרש בין הרשימות הוא כל כך גדול, שפשוט אין על מה לדבר.

Sudha

New member
רשימה 1

ואני מקווה שמדובר בגבר, כי אני רוצה להציע לו נישואים

למעלה