סיבוב 3 - משחק 1

../images/Emo106.gif סיבוב 3 - משחק 1 ../images/Emo106.gif

אנו מתחילים את הסיבוב השלישי של ליגת הפורום, בו יתמודדו 10 מתמודדים. פעם ביומיים יועלה משחק, בו תתבקשו לבחור את הרשימה העדיפה עליכם מבין השתיים. בכל רשימה יהיו 16 אלבומים. רשימה 1 1) מאיר אריאל- רישומי פחם. אלבום קודר וחזק. מינימלי כהרגלו, מעביר מאיר אריאל את כל מה שעבר עליו באותה תקופה: הרומן השנוי במחלוקת עם אלוהים, הביקורת החברתית והעניין הגובר בכתבי הקודש היהודיים. 2) המכשפות- זמנים מוזרים. ענבל פרלמוטר, היוצרת העיקרית- ובעצם הכמעט-יחידה - בלהקה, נותנת כאן הופעה מדהימה: מילים חדות כתער, אווירה אפלולית ומוזיקה מעולה. 3) אלג´יר- מנועים קדימה. אלבום שהפך לקלאסיקה בזמן אמת. התפרצות חד-פעמית של להקה שנראה כאילו הגורל גזר עליה כליה, וכמו עוף החול היא עלתה... ונתנה בראש. על חוויות הסמים, הדיכאונות, הנשים הבוגדניות ואלוהים- שהפנייה הבלתי-אמצעית של גדג´, סולן הלהקה, אליו מצליחה לרגש אותי כל פעם מחדש. 4) רוקפור- האיש שראה הכל. אלבומם הקלאסי של רוקפור, שהוא בעצם חזרה נוסטלגית אל תום שאבד, כנראה איפהשהוא בסיקסטיז. והם עושים את זה מצויין. 5) Yes- Fragile. לילכלכו פה הרבה על הלהקה הזו, ועל כל הזרם אליו היא שייכת, אז ברשותכם, ארצה קצת לאזן. הופעה מרגשת של אנדרסון, הסולן, הפקה מרשימה, ומוזיקה באמת טובה. ובכלל, מי אמר שיומרה זה רע? 6) Love- Forever changes. דיסק פסיכדליה (כמעט) מושלם של חבורת היפים מהחוף המערבי של ארצות הברית. אלבום נוגע ללב. 7) Velvet Underground- Velvet Underderground & Nico. החיבור בלתי-נתפס בין קטעי פופ חמודים וקליטים, לשירי פאנק אפלים ושירים הלל למיני כימיקלים, כל זה עם קולו הערב של לו ריד, והמוזיקה העשירה של הלהקה. ובל נשכח, כמובן, את הבננה. 8) Syd Barrett- The Madcap Laughes. ממה שהבנתי, האלבום לא נחשב למשההו טוב-במיוחד אצל בעלי הביקורת, וסתם אצל חובבי מוזיקה. לא ברור למה. קשה להסביר את האנרגיה המטורפת שסיד בארט מעביר, כמו את הדיכאון שנוטף ממנו. אלבום מצוין. 9) Jethro Tull- Thick As A Brick. הוולשים במיטבם. תצוגת תכלית של מורכבות מוזיקלית, טירוף מתוחכם ומוזיקה שמימית. האלבום המושלם לפיקניק בחיק הטבע (או התמזמזות, בחיק הטבע כמובן). 10) Pink Floyd- More. ולו משום אנדרייטדיותו הזועקת לשמיים. מכיל כמה מהשירים היותר מוצלחים של הלהקה, כולל קטע הקאלט בסוף. 11) snow goose- camel אלבום רוק מתקדם במלוא מובן המילה. יצירה קונספטואלית, יפה במיוחד. מי שמצפה לרוקנ´רול יתאכזה בוודאי, אבל מי שבא עם אוזניים לא-ערלות יהנה בביטחה! 12) in the court of... king crimson האבא והאמא של הפרוג. למעט הרעשים באמצע, פשוט מדהים. קלסיקות בתפזורת. pink floyd- meddle= צריך להסביר? פירלס, פילוו אוף ווינדס. אקוס. אקוס. אקוס. 13) pink floyd- meddle צריך להסביר? פירלס, פילוו אוף ווינדס. אקוס. אקוס. אקוס. 14) אחרית הימים-אחרית הימים לאחר שאתה שומע את האלבום הזה נשברים לך שני מיתוסים: הראשון: אי אפשר לעשות רוקנ´רול בעיברית, והשני: אי אפשר לעשות רוק ביחד עם שירה ´גבוהה´. למילותיהם של חנוך לוין, רביקוביץ´ וקינן, עשתה החבורה הזאת, שכללה חבורה של מוזיקאים מוכרים בטירוף, מוזיקה מעולה. "פתחי לי את הדלת", "העץ הוא גבוה", ו"התעמלות בוקר" הם רק חלק מההפגזה. 15) The beatles- abby road מה לא נאמר על האלבום הזה? על העטיפה? על פול, שהוא מת? בחצי הראשון שירים סטנדרטיים-יחסית ומעולים, ובחצי השני יצירת מופת עצומה ומלאת תעוזה. אלבום מדהים, ולא צריך אותי כדי שזה ייאמר. 16) ברי סחרוף- האחר מוזיקה מגובשת, אלקטרונית, מהוקצעת עד הביט האחרון, כמה שירים מרגשים, והרבה רוקנ´רול מעולה. אלבום מצויין. השם, אגב, נאמר כהתייחסות להגות האתית של עמנואל לווינס, נושא מעניין מאוד כשלעצמו. לא מהאלבומים המוכרים של ברי, אבל בהחלט מהטובים שבהם. מול רשימה 2 1. jethro tull-aqualung- דיסק קסום..מן סוג של פולק אירי עם חליל וגיטרה חשמלית שאיך שהוא מתחברת לרוק מתקדם..פשוט מקסים, עבודת חליל מעולה, מילים שקולעות בול לרגש...כששמעתי את זה היתה לי צמרמורת, אין מה להגיד..יצירת אומנות 2.the who-tommy- שמעתי את הדיסק מכיוון שאבא שלי אמר לי שיצאה אופרת רוק של להקת"המי"..ואני אהבתי אופרות רוק באותה תקופה אז השגתי עותק של הדיסק ושמעתי...וזה גם, אומנות מפיו של טאונסנד, מילים קולעות בול, מוזיקת רוק בריטית איכותית מאוד וגיטרות נחמדות...אהבתי מאוד מאוד!"see me, feel me,touch me, heal me" 3.camel-mirage- קניתי אותו לא ממזמן בגלל השיר נימרודל, והוקסמתי, דיסק איכותי, הרוק הכ מתקדם ששמעתי עד עכשיו, אורגניות מטורפופת וגיטרות מצויינות...ובגלל נימרודל, אין מה להוסיף יותר! 4.משינה-מפלצות התהילה- כולכם צריכים לשמוע משינה..להקת הרוק הטובה בישראל אי פעם..המלצתי דווקא על זה כי הוא שונה משאר האלבומים שלהם, יש יותר נגיעות של רוק מאשר של פופ, ואני חושב שהוא גם די פסיכודלי בחלק מהשירים..לא במוזיקה, בכוונה, אלבום מצויין ומהנה לשמיעה כל פעם מחדש 5.beatles-sargent pepper´s lonely hearts club band- קניתי גם את הדיסק לפני כמה ימים בגלל ה"ביטלמניה" שנפלה עלי, ומשמיעה ראשונה לא אהבתי חוץ מ4 שירים...משמיעה שניה זה דיסק מצוין, פסיכודליות במיטבה, עם לוסי בשמיים עם יהלומים ועם הלהקה של הלבבות הבודדים...כולם לשמוע!חובה beatles-magical mystery tour.6.- הדיסק היחידי שלהם שנחל איזשהו כישלון, ולדעתי הוא הכי טוב שלהם...עם שדה התותים, ופני ליין, ועם עוד שירים איכותיים...גם די מתקדם לדעתי...i´m the eggman(whooo 7.כוורת- הופעה בפארק. כשהיתי בן 7 אחי התחיל לשמוע את כוורת, והתאהבתי בשירים ה..מצחיקים עם המוזיקה האיכותית שלהם...פשוט איכותי, אחי לקח את הדיסקים שלהם והשאיר לי את זה שהכי אהבתי...הופעה בפארק, השירים הטובים בביצועים איכותיים...פשוט כיף לשמוע אותם לפעמים כדי לצחוק ולהירגע.. 8.pink floyd-dark side of the moon- נדוש אבל אני לא יכול לעבור יום בלי לשמוע..קליל ואיכותי, נותן לי הרגשה לכל הזמן, אין לי עוד מילים עליו... 9.pink floyd-atom heart mother- בגלל היצירה הגדולה, בגלל השירים האקוסטים הגדולים, בגלל אולד פט סאן..ולא דווקא בגלל הארוחת בוקר...דיסק מצוין ואיכותי 10.king crimson-court of the crimson king- שמתי אותו אחרון בגלל שזה דיסק קליל, כיפי, עם חליל מרגיע, עם מוזיק המקפיצה, עם מזויקה שקטה, עם כל המוזיקות שרק תרצו, מומלץ בחוווווווווום 11. david bowie-ziggi stardust 12. שלום חנוך ואריק איינשטיין-מוסקט 13. led zeplin-led zeplin iv 14. the lord of the dance- דיסק חי מהמופע שלהם ב..לוס אנג´לס?לא זוכר כבר, שירים איריים כמו שצריך, עם שמחה, מלנכוליה וכל מה שיש!!הכול מועבר בכמה שירים...וכשרואים את המופע, בכלל אין לך מה להגיד...קסום מאוד 15. simon & garfunkel greatest hits- לא יודע אם ככה כותבים, אבל יש לי את האלבום בתקליט ישן ישן, וחיברנו את הפאטיפון ושמענו , וזה פשוט יפה...יש להם בלדות יפות בגיטרה קלאסית, יש להם בלאדות בגיטרה חשמלית, הם טובים מדי כדי להיות אמיתיים...טוב לא כמו פינק פלויד, אבל טובים!מומלץ 16. pink floyd-animals- אפילו שאנשים לא אוהבים אותו, לדעתי זה אלבום אדיר, לא קסום ולא שמסום, פשוט אדיר!!!אין בו קסם, יש בו מוזיקה טובה נטו, יש בו מסר ישיר נטו, הוכל בו נטו, גם האיכותיות שלו...אני פשוט מאוהב בדיסק, אני שומע אותו ויש לי חשק לזוז...מומלץ מאוד מאוד ההצבעה תסתיים ביום ראשון ב-11 בבוקר.

Liorking

New member
רשימה 2

מאבק צמוד ורצוף, ברשימה 1 יש את Meddle, Fragile ואבי רואד, אבל ברשימה 2 יש את דארק סייד, לד זפלין וזיגי סטארדסט.

Elinor BC

New member
רשימה 1

פשוט ברשימה 2, כמה אלבומים איכזבו.. אבל היא רשימה בסדר.. יום טוב לכולם
אלינור

buffa

New member
נורא בא לי להימנע כאן.

לא היה קל. אבל בסופו של דבר אני בוחרת ברשימה 2. למה? שאלה טובה. אולי בגלל לד זפלין, אולי בגלל הסרג'נט, בטוח בגלל קרימזון וג'טרו.

בחירה קשה...

הפרוא חוגג בשתי הרשימות. ליבי עם אירלנד תמיד אז רשימה 2, לורד אוף ת`דנס, ג`טרו...גם בגלל הפלויד.

One Echoe

New member
רשימה 1...

ורשימה 1 לא הייתה כבר? אגב, אפשר לשלוח רשימות? וממתי זה השתנה לאלבומים?(לא הייתי פה)

Pitudi

New member
רשימה 2, למרות שיש כמה הברקות ב-1

שאני אוהב. אבל בגלל כמה אלבומים גרועים ברשימה 1 אני לא אבחר בה

avki

New member
חחח אותו הסיבה

רשימה 1. שניהם מעולות מאד. כל הדיסקים מוגדרים כחשובים או מעולים אצלי.

Davidson

New member
רשימה 1

רשימה נהדרת. גם אצל הפלוידים, אין נפילות כמו החומה או אנימלס. במקום אלה, יש 2 מהאלבומים האהובים עליי של הפלויד. בכלל, אני מסכים עם רוב הבחירות. [מתנצל על הקפצת השירשור]

למעלה