סיבוב 3 - משחק 4(א)

../images/Emo106.gif סיבוב 3 - משחק 4(א) ../images/Emo106.gif

אנו ממשיכים את ליגת האלבומים של הפורום, עם המשחק הרביעי. כמו במשחקים הקודמים, אתם מוזמנים לבחור את הרשימה הקרובה לליבכם מתוך שתי הרשימות המוצעות להלן. ההצבעה תמשך במשך 24 שעות, ותסגר מחר ב-10 בבוקר. רשימה 1 1) "Radiohead - "Ok Computer - רדיוהד בהפגזה להמונים. אלבום מדויק להפליא שהצליח לשלב אלקטרוני עם רוק. העדינות בקול של תום יורק יחד עם הכעס והתסכול הופך כל שיר באלבום ליצירה בפני עצמה. שווה לזכור: Lucky, Paranoid Android 2) " Pink Floyd - "Atom Heart Mother - למרות שהפלוידס נהנים ללכלך על האלבום, לדעתי הוא שיא שאי אפשר לעבור. אני מודה, פעם ראשונה ששמעתי את האלבום, החצוצרות בלבלו אותי הרעשים סנוורו אותי אבל בסופו של דבר נכנעתי. יצירת מופת. שווה לזכור: AHM, If 3) Metallica - "...And Justice For All" מטאליקה סוף-סוף הצליחו למצוא את האיזון שלהם בין המטאל לבין המלודיות המרגיעות. דיסק חזק אבל נוגע. מושלם.שווה לזכור: One, ...And Justice For All 4) " The Doors - "The Doors פעם ראשונה ששמעתי את הדיסק הייתי בטוח שזה אוסף. לא להאמין שיש כל כך הרבה שירים מעולים בדיסק אחד. שווה לזכור: Break On Through, Light My Fire 5) " Queen - "Jazz - אז נכון, יש שאומרים שA Night At The Opera- זה יצירת המופת של קווין, אבל יש לי ערך סנטימנטאלי מאוד גבוה ל"ג´ז". שירי בוקר שפשוט מעברים ויברציות טובות בגוף. שווה לזכור: Fat Bottomed Girls, Don´t Stop Me Now 6) אלג´יר - "מנועים קדימה" - תצחקו עלי, תגידו שאני אידיוט אבל לא מזיז לי. האלבום הזה הוא המהפכה של תעשיית המוזיקה הישראלית. תמשיכו לצחוק, אתם תראו... תראו שאני צודק. שווה לזכור: בתוך הצינורות, ירח במזל עקרב 7) "Pantera - "Vulgar Display Of Power - דיסק רועש בהחלט! תופים חזקים, דיסטורשן עצבני, ולהקה מוכשרת אחת שיודעת לעשות מטאל! שווה לזכור: Regular People (Conceit) 8) " Moby - "Play - פסגת האלקטרוניקה פשוט. מובי מצליח שוב ושוב לגרום לי לחייך. והדיסק הזה פשוט מתעלה על עצמו. שווה לזכור: Porcelain, Natural Blues 9) "Air - "Virgin Suicides" - פסקול הסרט "חמש בנות יפות" של סופיה קופולה. אייר הם צמד של אנשים מוכשרים. ביחד עם עוד כמה אנשים שהם הזמינו הם יצרו פסקול מהמם ושירים שמזכירים אופטימיות רחוקה. שווה לזכור: Playground love, The world hurricane 10) Beatles - "Abbey Road" - איך אפשר לעשות רשימה של 10 האלבומים בלי אבי רוד? אז זהו שאי אפשר. פשוט הקדימו את זמנם... שווה לזכור: Come Together 11) "Pink Floyd - "Piper At the Gates of Dawn אלבום הפאר של סיד בארט. פסיכדליה מבריקה בערבוב של שיגעון, סמים ושאר מיני מטעמין. ועזבו את כל זה, אין אחד שלא ישמע את השיר Bike , בלי לדפוק חיוך אווילי על פניו! שווה לזכור: Bike, Astronomy Domine 12) "Jethro Tull - "Aqualung אלבום אפלולי, חד ואלגנטי. וכל מילה מיותרת. שווה לזכור: Aqualung, My God 13) "Pearl Jam - "Ten אלבום שכולו פיצוץ גיטרות. הקול של וודר מפיל כל פעם מחדש. שווה לזכור: Alive, Jeremy 14) "Chuck Berry - "Chuck Berry Is on Top אבי אבות הרוקנ´רול. אין ספק בכלל שמגיע לו כל תואר שאפשר לזרוק. אלבום באמת מעולה עם להיטי זהב.שווה לזכור: Johnny B. Goode 15) "The Beach Boys - "Pet Sounds ´ה´אלבום של נערי החוף. אחד האלבומים הטובים שיצאו מהסיקסטיז ואלבום מושלם כמעט מכל בחינה אפשרית. שווה לזכור: Wouldn´t It Be Nice, God Only Knows 16) "Incubus - "Morning View אחחח... אינקובס... פשוט כיף לשמוע. אלבום של אופטימיות ורוגע ("Are you in") בשילוב כמה רגעי עצבנות לא מובנים ("Nice To Know You"). שווה לזכור: Wish You were Here, 11Am

חלק ב'

מול רשימה 2 1. Camel- music inspired by the snow goose דיסק אינסטרומנטלי בלבד. היות ואני אוהבת דיסקים אינסטרומנטלים מאוד, זהו אחד הדיסקים היותר טובים ויפים שאהבתי !! השילוב של הקלידים, תופים גיטרות לסוגיהן, והכי הכי כלי הנשיפה המדהימים!!! והחלילים בעיקררר- עושים את הדיסק להנאה מרובה עוד יותר!! ללא ספק זהו אחד הדיסקים האינסטרומנטלים הטובים ביותר לדעתי. 2. King Crimson- in the court of the crimson king וואו, מה אני יכולה לספר על הלהקה הבכלל מופלאה הזאת, די תהיתי איזה מהדיסקים שלהם לרשום, קינג קרימזון, להקה הנחשבת פרוג. במשך כל שנותיה, הרכב חברי הלהקה לא היה קבוע אף פעם, מלבד ראש הלהקה, מקיימה, והלב שלה בעצם-רוברט פריפ. השאלה המצחיקה כאן, היא כיצד כל דיסק (שמלבד פריפ), אין אדם אחד שהשתתף בדיסק אחר, ועדין כל הדיסקים של מדהימים !! כל כךךךךךךךךךך ?? בחרתי את הדיסק הזה, הראשון של קרימזון, אני לא יודעת למה, אבל הוא בהחלט אחד האהובים שלי מסגנון הפרוג-רוק. 3.dream theater- Scenes from a Memory 4.dream theatre- images and words טוב, אז דרים תיאטר, אני בכלל חושבת שזאת להקה מעולה!! אומנם השילוב שלה של פרוג-מטאל.. ואני לא חובבת מטאל בכלל!!! אבל השילוב שהיא עשתה הוא שאין לי מילים בכלל. יפיפיה! הלהקה הזאת ממש מצויינת לדעתי! ושני הדיסקים האלו, הם מהאהובים עלי שלהם, ובכלל!! אז "סצינות מזיכרון" היא אופרת רוק (מזכיר קצת איזה דיסק אחר ) באורך 77 דקות. כאשר "סצינות מזיכרון" נקרא גם מטרופוליס-החלק השני. חלק ראשון של מטרופוליס הוא הדיסק השני שכתבתי, אימג´ס אנד וורדס. בכל אופן, זאת לדעתי חוויה יוצאת דופן להאזין ולהקשיב לשני האלבומים האלו. 5. led zeppelin- 1973 Houses of The Holy 6. Led Zeppelin - Led Zeppelin IV 1971 לד זפלין, אחת הלהקות האהובות עלי, ושיש לציין, בין ההכי טובות בהיסטורית הרוק. שני הדיסקים הנ"ל הם בין ההכי מוכרים של זפלין. שני הדיסקים הנ"ל הם ממש יצירת מופת, ואני כל כך אוהבת את הלהקה הזאת , והביצועים שלהם, המילים, הלחנים, ואני חושבת שאין אף שיר אחד שאני לא אוהבת שלהם. לכן, אני לא יכולה לשים דגש על דיסק ספציפי שלהם שאני הכי הכי אוהבת, אבל בכל זאת בחרתי בדיסקים האלה, כי אותם שמעתי יותר פעמיים מכל שאר הדיסקים האחרים. אך בכל זאת, כל הדיסקים שלהם הם יצירות מופת מא´- עד ת´. להקה מדהימה! עשתה שינוי ענק לדעתי, בתחום הרוק הספציפי שבו היא נוגעת( או אפילו בכלל ). 7. pink floyd- meddle 8. pink floyd- Wish you were here 9. pink floyd- the division bell 10. pink floyd- the piper at the gates of dawn 11. david bowie- hunky dory טוב, אז נכון שזיגי סטארדאסט, אולי נחשב ההכי טוב שלו!!!!(שאני ממליצה גם עליו!!!) אבל אי אפשר להתעלם מהאנקי דורי!!! יוווו זה אחד הדיסקים המעולים!!! בשבילי זיגי וזה הם ממש אותו דברים... חומרים ממש מעולים דיויד בואי בכלל אומן שאני מעריכה מעל ומעבר. וזהו 12.miles davis-kind of blue וואוווו.. קודם כל כחובבת ג´אז ובלוז מאודד.. אני חייבת לרשום את הדיסק המדהים הזההההה. אני חשובת שזהו הדיסק הכי טובבב של מיילס דיוויס, ובכלל מהווה פריצת דרך במוזיקת הג´אז בכלל.. אחד האלובמים היותר טובים בתחום זה.. לאוהבים כמובן, אני ממליצה !! 13. B.B. King & Eric Clapton - Riding With The King (2000) אויי סוף סוף השגתי את הדיסק הזה שכל כך רציתי ושמעתי.. מה יש להגיד מדהים. בי בי קינג ואריק קלפטון בדואט מקסיםםםםםםם שנעשה בינהם והוקלט לראשונה ב2000. דיסק בלוזי יפייפהההה .. אוי אוי הגיטרות של קלפטון בהחלט יותר ממולץ ללשמוע!!!!!!! טוב אז ראשית, לא מחוסר הייצוג הישראלי שלי ברשימה, החלטתי לשים קצת ישראלי.. וכן, אני חושבת שיש המון אומנים מוכשרים בארץ, שמה לעשות לא מוערכים מספיק+שמלבד בתחומי המדינה , הם לא מצליחים להגיע(והם צריכים ומגיע להם), אז נתחיל עם הדיסק הראשון: 14. יהלי סובול-סוס. סולן מוניקה סקס המוכרים לכולנו, יהלי הוציא דיסק(שלא ממש נמכר, מלבד מעריצי מוניקה שקנו אותו), וזה חבל מאוד, שכל המוזיקה הממוסחרת המגעילה בארץ הצליחה לעקוף אותו, כי זהו אלבום באמת באמת איכותי מכל המובנים!! אז נכון שהוא לא שר הכי יפה שבעולם, אבל כיוון שאלו השירים שלו אז זה יפה ומתאים יחד עם המילים הכל כך גדולות שלו!! באמת אין הרבה אמנים בארץ שכותבים כמוהו, זה משו מיוחד.. והלחנים הכל כך מדליקים שלו!!! ממש דיסק חובה למי שאוהב רוק ישראלי ואת הייצוג האיכותי שלו בארץ. 15. מאור כהן- טוב לנו יחד. סולן מאחת הלהקות הראשונות של הרוק של שנות ה 90.. דיסק סולו שלו. טוב אז כמו יהלי סובול, יוצר בחסד. כתב והלחין את כל השירים בדיסק, הלחנים פשוט מקסימים!!!!!! המילים גם לוקחות(אבל של יהלי קצת יותר אולי?) בכל אופן, נקודת קרדיט נוספת למאור זהו הקול היפיפה שלו!! ואווו כמה שנאי אוהבת את הקול שלו!! הוא שר כל כך יפהההההההה והסגנון הזה של איך שהוא שר.. ואיייי והדיסק הזה הוא פשוט יפההההההההה ויותר ממעולה!! מלבד זה הוא מצליח להוכיח שהוא יותר מאומן רוק, ויכול ללכת לכיוונים אחרים.. הייתי בהופעה שלו לא מזמן, הופעת ג´אזסטית בלוזית , עם להקת החולות (מי שמכיר), הייתה הופעה ממש ממש טובה!! ואז נפתחתי והבנתי כמה הוא ממש ממש ממש מוכשר!! ובנוסף בקרוב מאוד הולך לצאת דיסק חדש שלו, שממש שונה מהדיסק הזה, דיסק עם הפילרמונית הרומנית(כי הם זולים אבל ממש טובים), וזה דיסק בכיוון הג´אז, ככה הוא אמר לי.. ולפי ההופעה שהוא נתן אז, אני בהחלט בטוחה שהדיסק החדש יהיה מדהים. אבל בכל אופן, לא לשכוח הדיסק הזה, נפלא ממש נפלא! 16. The Moody Blues-days of future passed דיסק נפלא!!! באמת באמת, אחד האהובים עלי, מרענן, חמוד, יפה כזה, קולע ומדליק, וגם יוצא איכותי ואפשר לייחס אותו לפרוג..(אפילו שיש כאן רבים ששונאים את המוזיקה הזאת). אבל זה דיסק שממש כדאי לשמוע! כל כך יפה.. והכי כיף לשמוע אותו בבוקר, לא יודעת למה, אולי זה רק אני, אבל יש לו אווירת בוקר כזאת מגניבה.. אוי נורא יפה משמח ועושה פולל כיף .

Shakty

New member
קשה קשה - אבל 2

נתחיל במה שמוריד ציון בעיני רשימה 1 : " Queen - "Jazz חלש מאוד פנתרה - אין לי בכלל מה להגיד אינקובוס - כנ"ל. בינוני : מטליקה ואלגי'ר. רשימה 2 : דרים ת'יאטר - לא כוס התה שלי. לד זפלין - HOUSES טוב את 4 אני פחות אוהב - 2 הוא האלבום הכי טוב שלהם לדעתי. את הדיסק סולו של סובול לא שמעתי - אבל אני מכיר אותו כיוצר - סבבה. מאור כוהן זה כל מה שאני שונא ברוק הישראלי (עוד בזקני צפת) עם חיקויי הגראנג' הלא מוצלחים שלהם. ואת\ה תועה - זקני צפת קמו הרבה אחרי נושאי המגבעת. מודי בלוז - כן בהחלט אבל יש להם אלבומים יותר טובים.

סלע 1

New member
פעם ראשונה שלי במשחק הזה: 2

עם שתי הרשימות יש לי לא מעט השגות, אבל אחרי התלבטות בחרתי את הרשימה השניה. למרות שנוכחותם של מאור כהן ויהלי סובול כמעט וגרמה לי לפסול את הרשימה על הסף (אעמיד פנים מכאן והלאה שהם לא שם), ולמרות שאלבומי מופת של פינק פלויד מדורגים נמוך מידי לטעמי, יש ברשימה הזו מספיק קלאסיקות שמעלות אצלי געגועים לאלבומי פרוג שמזמן כבר לא הקשבתי להם. קאמל - אמנם יש שני אלבומים שלהם שאני מעדיף על אווז השלג (מיראז' ומו-מאדנס) ואבל בהחלט אלבום אהוב. קינג קרימזון - אני לא מסכים עם הטענה שכל הדיסקים שלהם מדהימים (אפשר להזכיר בין השאר את איילנדס המאד חלש) אבל אין ספק שזו קלאסיקה. דרים ת'יאטר - לא יצא לי לשמוע את שני האלבומים הנ"ל. שמעתי בעבר את Awake, וזה אלבום נחמד למרות שתת הז'אנר הזה פחות קרוב אלי. ואם כבר פרוג-מטאל אז אופריישן מיינדקריים של Queensryche. ולסיום: מודי בלוז - למרות שהתזמורת הסימפונית בדיסק נשמעת לפרקים קצת כמו נעימת רקע לסרט של דיסני, גם אני מחבב את האלבום הזה (המוצלח ביותר שלהם לדעתי).

Coon Jew

New member
2

לא אוהב שלושת רבעי מהרשימה ב-1...ואני לא סובל את פאנטרה!

One Echoe

New member
מה זה מה רע? הוא לא אוהב אותם.

מה צריך להיות רע? לא אוהב אותם, זה הכל. ויש מטאל איכותי, אבל לא פאנטרה, אם כבר מדברים על טעם אישי.

afon

New member
את שניהם אני לא ממש אוהב

אורפנלנד יותר מדי מזרחי. ומטאליקה משעמם למדי, למרות שיש להם מספר לא מבוטל של יציאות טובות. אם אתה אוהב דברים לא כבדים שמעת את בלק סבאת'? או דברים יותר עכשווים כמו "בצפר" הישראלים?

One Echoe

New member
בלאק סאבאת' אחת הלהקות האהובות עלי

הם לא מנגנים מטאל, הם מנגנים רוק כבד. ואני אוהב מאוד את אורפנד, את מטאליקה פחות אבל הם די טובים. את בצפר לא יצא לי לשמוע...

afon

New member
בלק סבאת'

נחשבים לאבי המטאל, הם אלו שהפכו את הרוק הכבד למטאל. כמובן שאין מה להשוות למטאל של היום מבחינה מוזיקלית אבל מבחינת התפתחות מוזיקלית הם האבא של המטאל.

One Echoe

New member
הבי מטאל ורוק כבד זה אותו הדבר.

ואין קשר, ולו הכי קטן למטאל של היום.

itaikuskus

New member
אל תגיד דברים שגדולים עליך

אין קשר בין בלאק סאבאת' לדום. בלאק סאבאת' זה הבי מטאל נקודה. הם האבא של ההאבי מטאל.

wish i was here

New member
אתה בכלל יודע על מה אתה מדבר?

תבדוק באתר www.metal-archives.com את הז'אנר שרשום שם של בלאק סאבאת',ואז תדבר

למעלה