שרשור- מסע החיפוש בעקבות....

sagiberg

New member
../images/Emo106.gifשרשור- מסע החיפוש בעקבות....

והפעם, ספרים שעלילתם מתמקדת בחיפוש אחר משהו...מישהו.. ההוביט הסיפור שאינו נגמר רוח נושבת על הירח

נורא כללי....

"שני ירחים" הוא מסע חיפוש בעקבות סוד, "ג'ים ונהג הקטר" מסע חיפוש אחרי מקום (שמסתיים במציאת האי נוחיה ב' או 2, לא זוכרת בדיוק....), פרח לב הזהב הוא מסע חיפוש קלאסי אחר פרח שהוא תרופה, וכמעט בכל סיפור או אגדה יש חיפוש. לא?...

וגם "יש ילדים זיגזג" שלו הוא ספר

מסע. מקסים ביותר. אני מסכימה עם דרקונית מזל - בכל סיפור יש מסע. לאו דווקא ממשי, לפעמים רק נפשי.

../images/Emo63.gif ספרים...

ספרים שהם מסעות או שהם מחפשים אחר משהו או מישהו: - - - * גבעת ווטרשיפ \ ריצ'רד אדמס. * אי המטמון \ רוברט לואיס סטיבנסון. * המלך מתיא באי שומם (הספר המשך של "המלך מתיא הראשון") \ יאנוש קורצ'אק. * המסע שלי עם אלכס \ רות אלמוג * הרפתקאות האקלברי פין ותום סוויר \ מארק טווין. * מסע אל בטן האדמה \ ז'ול וורן. * מסע הפלאים של נילס \ סלמה לגרלף - - -

../images/Emo127.gif כתבה על דרקונים...

שלום, מצורף להודעה קישור מִתוך אתר "NRG"-של מעריב, שיש בו כתבה על דרקונים. שם הכתבה: "בואי לרכב על הדרקון שלי".
תהנו, שירלי.

לוטקה

New member
סיפורי מסע לפעוטות../images/Emo112.gif../images/Emo73.gif|מטו

פו הדב הנפלא של א. א. מילן עם סיפור מסע נהדר לחיפוש אחר הציר הצפוני חמש מכשפות הלכו לטייל - רונית חכם. ספר מצחיק לפעוטות על חמש מכשפות פרועות ומשעשעות העושות ככל העולה על רוחן, מטיילות ברחבי העיר ותוך כדי כך נעלמות עד שנשארת אחת בודדה שאוספת את כולן חזרה. לימפופו - קורני צ'וקובסקי, בתרגומו האלמותי של אלתרמן. המסע של רופא החיות אוֹיזֶמַר ללימפופו כדי לרפא את ילדיו של ההיפפותם החולים בשפעת, קדחת, צהבת ואדמת. ברמלי - קורני צ'וקובסקי, בתרגומו של אלתרמן. ספר המשך ללימפופו בו מסופר על המסע של גדי וימימה, שני ילדים מחיפה שמגיעים לאפריקה ופוגשים במפלץ לא מתורבת בַּרמָלַי וניצלים בזכות הדוקטור אוֹיזֶמַר ותנין נחמד עד מאד. הטיול לארץ התוים - גידי קורן. ספר על עולם המוזיקה עם ציורים עדינים בו המורה זמרוני וכתתו מחפשים אחר אלגרו ומועדון המנגינות האבודות - אותן מנגינות שאנו מזייפים. ולסיום: נשיקה לדובי דב של מוריס סנדק עם הציורים הבלתי רגלים של אלזה מינריק. מסעה של נשיקה מסבתא של דובי דב עד שהיא מגיעה אליו ובדרכה מקרבת בין הרבה לבבות. מומלץ מאד מאד.

ברוך/ה הבא/ה!../images/Emo140.gif- יופי של רעיונות!

את טיול לארץ התווים אני מכירה דוקא בדיסק (בילדותי היה תקליט) עם שלמה ארצי וילדים - בלי המורה אלגרו אבל עם אדון פיאניסימו וגברת פורטיסימו, משפחת התווים, אביר מפתח סול ורבים אחרים. וכמובן שלקטנים יש גם את "המסע אל האי אולי" המקסים של מרים ילן שטקליס ואת המסע לארץ הגשם- שכחתי מי כתב עם צילומי שחור לבן של פטר מרום.

maore

New member
ארץץ החושך וארץ המדבר../images/Emo42.gif

לא בטוחה שזה השם המדויק. נתקלתי לראשונה בספר היום, בספרית ילדים. ספר מקסים עם רעיון מוכר מכמה אחרים - שתי ארצות שונות, במקרה הזה הם לא רבו, אבל אחד צריך שמן כדי להאיר והשני צריך מים כדי לשתות, לנקות וכו'. בשני הצדדים הנסיך והנסיכה גאים מדי כדי לעשות את הצעד הראשון. יש איורים מקסימים עם הבלטה של האופי השונה של המקומות. וכמובן סוף טוב. יש מסע לנקודת המפגש בין הארצות - שהיא רחוקה עבור שני הצדדים. אז בערך..

למעלה