WINNERS

ריבית: הגדרה../images/Emo132.gif

אם יש לי x ש"ח וקיבלתי עליהם y אחוזי ריבית אז כעת יש לי: (100/(100+y) כפול X ) ש"ח מקווה שהבנת, אם לא אז תכתוב ואני אכתוב את זה יותר ברור ילד חורף

שאלה לחימום:

בבקשה נא לא לענות לפני יום שישי - שכולם יוכלו לפתור. מי שפותר שישלח לי הודעה אישית ואני אפרסם את זה בסוף השבוע. לרועי יש x שקל בבנק וגם לדנה יש x שקל בבנק (אותו סכום). דנה מקבלת מהבנק ריבית של 3 אחוז על כספה בסוף כל חודש רועי מקבל מהבנק ריבית של 6 אחוז על כספו כל חודשיים כעבור שנה - למי יהיה יותר כסף? 1.לרועי 2.לדנה 3.לשניהם יהיה אותו סכום 4.תלוי בx בניגוד לפסיכומטרי - אני רוצה גם הסבר
נא לא לענות לפני יום שישי הקרוב, תודה. אני אשתדל לגוון ולערוך "אוצר" שאלות שבועיות בכמה רמות בכמה נושאים (לא רק כמותי) שיהיה מעניין. ילד חורף.

uv1234

New member
עוד שאלה...

כוס א´ מלאה עד החצי בכוהל בריכוז של 100%. כוס ב´ זהה לכוס א´ וגם היא מלאה עד החצי, אך הפעם במים טהורים. לוקחים כמות מסוימת של כוהל מכוס א´, מעבירים אותה לכוס ב´ ומערבבים עד שהתערובת היא אחידה. אז לוקחים את אותה הכמות מהתערובת, מעבירים אותה לכוס א´ ומערבבים עד שגם התערובת הזו היא אחידה. והשאלה: באיזו כוס ריכוז הכוהל הוא גבוה יותר? א. בכוס א´. ב. בכוס ב´. ג. בשתי הכוסות הריכוז שווה. ד. אין מספיק נתונים לפתרון. ועכשיו שאלה שלי, למי שזה נוגע אליו (ילד חורף?): האם אני יכול להפוך למנהל פורום נוסף של פורום זה? אנא חזרו אליי בקשר לזה... תודה רבה ובהצלחה!

תפתרו את של uv מי שרוצה

אפשר לשלוח תשובות לשאלה של uv כבר עכשיו. לשאלה שלי לא לשלוח תשובות בפורום עד יום שישי מי שפתר את השאלה שלי - לשלוח לי את התשובה במסר אישי תודה ותהנו, ילד חורף

uv1234

New member
למעשה, התשובה היא ד´...

ברוח הפסיכומטרי, הדרך הטובה ביותר לפתור את השאלה היא בהצבה. אם נניח תזרקי שבכל כוס יש 300 מ"ל, ובכל פעם מעבירים 100 מ"ל, אז תגיעי לכך שהריכוז הוא גבוה יותר בכוס האלכוהול. ואם תעבירי את כל הכמות, אז הריכוז יהיה שווה. ומי שרצה לפתור את השאלה באופן פרמטרי (כמוני), שיזכור שבפרקים הכמותיים יש דקה בממוצע לשאלה, וטיוטות ברוחב השוליים... בקיצור, שיעור חשוב בפסיכומטרי: להציב נתונים שמקיימים את הנתונים, ולבדוק.

פולדרה

New member
../images/Emo4.gif

אם הבנתי נכון את השאלה, יוצא שבסוף בכוס א´ ריכוז הכוהל הוא 75%, ובכוס ב´ הוא רק 50%. שמישהו יאמת לי את זה בבקשה. הנה הסבר: שלב א´- כוס א´ 100% כוהל מלאה עד החצי, כוס ב´ 100% מים מלאה עד החצי. שלב ב´- כוס א´ 100% כוהל מלאה עד הרבע, כוס ב´ 50% כוהל ו-50% מים, מלאה 3/4. שלב ג´- כוס א´ 75% כוהל מלאה עד החצי, כוס ב´ 50% כוהל ו-50% מים מלאה עד החצי. ובד"כ לא משנה אם מציבים פרמטרים או מספרים. תלוי בשאלה ובאיך אתה מסתכל עליה. אבל באמת שאין לי מספיק ניסיון בדברים האלה...

uv1234

New member
אז זהו, ש....

מי אמר שהכמות שמעבירים היא 50% מהכמות ההתחלתית? אולי בא לי להעביר 1 מ"ל, או את כל הכמות?

פולדרה

New member
צודק,

לא שמתי לב שמעבירים כמות מסוימת. אבל לא משנה איזו כמות, הכמות שתשאר בכוס א´ תהיה מרוכזת 100%, ותתערבב עם נוזל שמהול במים, ולכן לא משנה איזו כמות, כל עוד מעבירים כמות כלשהי, ולא את כל הכוס, בכוס א´ יהיה אחוז גבוה יותר של כוהל. יש לך את התשובה הבדוקה לשאלה הזו?

אני אנסה להסביר:

כמו שאמרת - "אלא אם כן לא מעבירים את כל הכוס"! ומכיוון שלא נתון בשאלה אם מעבירים את כל הכוס או לא אז את לא יכולה להיות בטוחה במאה אחוז אם בסוף כמות הכוהל תהיה שווה או שבכוס א´ יהיה יותר. לכן חסרים נתונים לפתור את השאלה. אם לדוגמא היה נתון שבהתחלה בכל אחת מהכוסות יש יותר מחצי כוס כוהל/מים אז היית מסיקה שאי אפשר לשפוך את כל תכולת כוס אחת לתוך האחרת, אבל לא זה המצב בשאלה הזאת. שימי לב שהשאלות בפסיכומטרי הן מדויקות מאוד! וצריך תמיד לבדוק מה קורה ב"מקרי קצה". לדוגמא בשאלה שאני כתבתי, אם לא הייתי רושם ש X>0 היה צריך לבדוק מה קורה כש X שווה 0 ילד חורף

uv1234

New member
הפואנטה היא...

שבפרקים הכמותיים יש לבדוק את המקרה הכללי, ולא את מה שקורה בדרך-כלל. אם בכל האפשרויות, אינסופיות במספר, קורה משהו אחד ובאפשרות אחת בלבד קורה משהו אחר, זה מעיד על מקרה "אין מספיק נתונים", נתונים כמו "מהי הכמות המועברת". בפסיכומטרי, "אין מספיק נתונים" היא לא תשובת-מוצא למקרה שלא מצליחים לפתור, אלא תשובה נכונה במקרים רבים, וצריך לשקול לפעמים לבחור גם בה.

parw

New member
אני מקווה שזה נכון

אני חושב ששניהם יהיה להם אותו סכום כי הראשון מקבל ריבית 3% כול חודש אולם שני מקבל כול חודשיים 6% אז בכול חודש 3% זאת אומרת אותו דבר

parw

New member
מבחינה אלגברית

הראשון:12 חודש כפול 3 =36 אז בסוף השנה יהיה איתה X +36/100x השני: 12 מחלקים בשניים ומכפילים ב 6=36 אז יוצא אותו דבר מה אתם חושבים???

סייפיי

New member
מבחינה אלגברית מה שאתה אומר זה שטות

כי הX כל הזמן גדל מחודש לחודש ו3% מהחודש הראשון לא שוות ל3% מהחודש השני, זה אחד מהקט´צים בשאלה.

uv1234

New member
שימו לב לשעון...

יום שישי כבר 50 דקות
הפתרון בקובץ המצורף. התשובה היא ב´...

../images/Emo106.gifWINNERS../images/Emo106.gif

דבר ראשון - תודה לכל מי שענה! רשימת כל מי שענה נכון לפי הסדר (מי שענה ראשון רשום ראשון): 1.פולדרה 2.erezk 3.uv1234 4.tvfreak 5.אדם התותח 6.ett התשובה שהכי אהבתי היא של erezk. כולם נתנו הסברים טובים ואפילו טובים מדי אבל החוכמה היא למצוא דרך לפתור את השאלה תוך פחות מדקה, טוב כל אופן הנה התשובה שלו: לדנה יהיה יותר כסף. זאת משום שרועי מקבל 6 אחוז בכל חודשיים על הכסף שהיה לו בתחילת החודשיים. כלומר, נניח שהיו לו 100 שקלים, כעבור חודשיים יהיה לו 106. לדנה, לעומת זאת, יהיה כעבור חודש 103, ולאחר מכן יהיה לה 106.09 (זאת משום שהיא צוברת בתחילה 3 אחוז על הסכום ההתחלתי, ולאחר מכן 3 אחוז על הסכום שהצטבר - הגבוה מהסכום ההתחלתי). בברכה, במהלך היום אני אעלה 3 שאלות באנגלית מילולי וכמותי + שאלה יחסית קשה בכמותי. רציתי לשאול לדעתכם, מה עדיף יותר - להציב "שאלות שבועיות" או פשוט להעלות שאלות ולנסות לענות עליהן כמו עם השאלות במילולי? מחכה לשמוע מה דעתכם בנושא.... ילד חורף

למעלה