הרדמת כלבים משוטטים

yaelgs

New member
הרדמת כלבים משוטטים../images/Emo129.gif

מצב הכלבים המשוטטים בלתי נסבל. אומנם אני וטרינרית אבל כשהמטפלת של ילדי מספרת לי שכלב זינק עליה והיא נכנסה להיסטריה (מה לעשות שיש גם מבוגרים שמפחדים מכלבים) וכנראה שבעלים לא מבינים את הבעיתיות בכלבים משוטטים (הפחדה, פגיעה לא מכוונת, לכלוך, כלבת וכו') אז נראה לי שהגיע הזמן לפעול יותר בתקיפות. אני מתכננת ליזום פגישה עם הוטרינר האיזורי ולבקש אישור להרדיםכלבים משוטטים. עדיף שימותו כלבים ולא יפצע אף ילד או מבוגר אחד. חבל שזה צריך להגיע למצב כזה במקום שאנשים ידאגו לשמור את כלביהם בתוך החצרות שלהם. הכלבים לא אשמים אבל אין פתרון לבעלים...

orican

New member
את פשוט צודקת ../images/Emo107.gif ../images/Emo150.gif

מצער שאנחנו צריכים להגיע למצב זה. ממליץ לבצע בחודש הקרוב מבצע לכידת כלבים ולאחריו בלב ברירה הרדמה. המבצעים צריכים להיות בכל שעות היום גם בבקרים ובלילות

moshes20

New member
גם ברחובות הצדדים

גם ברחובות הצדדים ולא רק באזור גן המשחקים!!

דעה שונה

שמי ברק יהלום ואני גם וטרינר שחי בהנאה בישוב. יעלי אנו חברים טובים אך דעתי בנושא היא שונה. נתחיל בזה שתופעת הכלבים המשוטטים היא באמת בלתי נסבלת מטעמים מובנים אולם הכתובת לבעיה היא, שוב, מה לעשות - בעלי הכלבים. יש לנו בעיה בישוב שתושבים רבים מאמצים\רוכשים כלבים על מנת להשביע את רצון ילדיהם או מסיבות אחרות ואינם מודעים לכך שכלב דורש התיחסות כמו לשאר בני המשפחה וזה כולל יציאות לצרכים טיפולים וכד'. הצעתי היא שמי שלא מסוגל לעמוד במטלות אלו שיאמץ שרקן או ארנבת שבהן הטיפול הדרוש הוא קטן בהרבה. לגבי הענישה : כמו שלא ניתן עונש לילד שהוריו שכחו אותו במכונית כך גם אין לדעתי להעניש את הכלב המשוטט אלא לפגוע בצורה קשה בכיס של בעליו תוך פרסום שמו ברבים כך שבשאיפה בפעם הבאה הכלב ישאר תחת השגחה .

מסכים עם ברק

לא יתכן שנעניש כלב בגלל פשעי בעליו.בהשאלה בואו נגרוס כל רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים.הענישה צריכה ליהיות של בעל הכלב.בואו נפסיק ליהיות נחמדים בנושא כי לא נעים הוא שכן,ונדווח על כל בעל כלב רשלן.

ronpel

New member
יש הבדל

רכב ללא הנהג לא גורם לתאונות - כלב ללא בעליו עלול לתקוף ולנשוך זו הסיבה שלוכדים אותם. הלכידה או הרדמה הם לא עונש -זו פעולה למניעת אסון. רונן

kobitton

New member
ויטרינרית- לא לנצל מעמד

אני מופתע מהקלות בה הגברת הנכבדה מציעה להרדים כלבים: אני נגד כלבים משוטטים , והאחריות היא על הבעלים . אבל אם הכלב שלי ברח בטעות כי מישהו השאיר את השער פתוח לא הייתי רוצה לשמוע שהספיקו להרדים אותו כי ביישוב יש ויטרינרית חרוצה.יש דרכים להביא כלב להרדמה , לאחר שמיצו את כל הקנסות והאזהרות . לכן ויטרינרית נכבדה זה שיש לך מחט ביד אל תנצלי אותה מעמדת כח אלא השכל הישר גם צריך לעבוד .

ronpel

New member
החוק

קובי - אני מסכים זה אולי צעד דרסטי מדי אבל זכרו שהחוק קובע שכלב שנלכד פעמיים משוטט מורדם באופן אוטומטי כך שהמרחק בין הצעתה של יעל למצב כיום הוא לא רחוק. בלכידה האחרונה לפני חודש 4 מתוך 5 כלבים שנלכדו הורדמו ללא יכולת הבעלים לבטל זאת. מה ניתן לעשות לדעתך כדי לשפר את המצב כי כנראה הלכידות לא מספיקות? רונן

ואם הכלב שלך ברח בטעות....

ואם הכלב שלך ברח בטעות ותקף ילד מה אז יש לך להגיד על זה... האם גם ילדים בורחים לך בטעות??? בעלי הכלבים צריכים להבין אחת ולתמיד שאין מדובר פה במשחק ילדים , ילדינו נמצאים בסכנה ומבחינתי זה סדר העדיפות שצריך להיות . וצריך לנקוט בכל האמצעים להגן עליהם.שמעתי כבר משכני את התרוץ שהוא מרחם על הכלבה ולא קושר אותה וכל צהריים היא בורחת לו ומאימת עלינו , למרות שלטענתו היא כלבה "לא תוקפנית" אבל לא אני ובטח לא הוא רוצים להיכנס לסטטיסטיקה. ולמה הלכידות לא מתבצעות לעיתים קרובות יותר הרי סעיף התקציב נפתר.

ronpel

New member
ממתינים בקוצר רוח

איילת החוק עבר במליאת המועצה אך יכנס לתוקף רק לאחר אישור משרד הפנים. אנו ממתינים בקוצר רוח כך שנוכל להפעיל את הלוכד בתדירות גבוהה בהרבה. חייבים לחסל את התופעה הזאת. כנהוג היום בהרבה רשויות החלטנו להציב גדר ושערים סביב הגינה הציבורית כך שתופעת עשיית הצרכים של כלבים משוטטים בארגז החול תפסק ורמת הבטיחות של הילדים תגדל. ביי רונן

תגובה על תגובה

קובי שלום. לא הייתי מציע להיות כל כך תקיף. הוטרינרית יעל היא דוגמה ומופת לאיך ניתן להחזיק כלבים בחצר מבלי שהם יכולים לברוח ולהעיק על התושבים האחרים. יעל ,אני חושב, מייצגת אסכולה מסויימת בקהילת הוטרינרים שהיא לגיטמית למרות שאיני נמנה על המצודדים בה. כוטרינר שמכיר את רוב הכלבים ובעלים בישוב, אני מוכרח לציין שיש כלבים שאני רואה באופן קבוע משוטטים בחופשיות ברחובות ואילו כלבים אחרים ויש הרבה כאלה אני מעולם לא רואה מהלכים חופשי, תמיד עם בעליהם לידם. אני רוצה לנצל במה זו כדי להעלות נקודה לא פחות מדאיגה. נודע לי על מקרים של חתולים שעברו התעללות בישוב ועל גורי חתולים בני מספר ימים שנמצאו בפח אשפה שהם עדיין חיים (בשניים מהם יצא לי אישית לטפל והם חיים ומספקים הנאה רבה לזוג הנהדר שמצא אותם). תופעות כאלה יכולות בעתיד להתפתח לדברים מדאיגים בהרבה מצואת כלבים משוטטים. נקודה למחשבה.

myhd

New member
וטרינרית חסרת לב

אני מזועזעת מהקלות בה יעל רוצה להרדים את הכלבים. חינוך של אנשים הוא תהליך. לפעמים ארוך מדי ותמיד מאד מייגע. כמו שלמדנו ללכת לטייל עם הכלב ולאסוף את צרכיו- בדרך הקשה כלכלית, ככה ניתן ללמד הכל. אז להגביר את לכידת הכלבים , לתת קנסות גבוהים, הכל כשר -אבל לפגוע בכלב עצמו זה פשע. כשאני אצטרך שירות וטרינרי אני בטוח לא אפנה אלייך !!

מה כשר????????

אתה לא מבין שאני לא רוצה לחכות עד שנחנך את הבעלים. לא מדובר פה באיכות סביבה מדובר בסכנה ממשית שנשקפת לילדי וילדיך . אני מזועזעת מהקלות שבה אתה מפקיר את בטחון ילדיך. ותאמין לי אני ראיתי בבית חולים פנים של ילדה שנתקפו על ידי כלב מאוד רגוע ומאוד חברתי. במשך 3 שעות עבדו פלסטיקאים עם רופאי עיניים על הפנים שלה . כך שאם יש אזשהו פתרון, הוא גרוע מאוד, אבל הוא פתרון מידי.

yaelgs

New member
תגובה מאוחרת

קודם כל אני שמחה שהנושא עלה למודעות וגרם לאנשים לחשוב. שנית, אני רואה שכבר יש תקדים ולמרות שאני מאוד מצטערת על הכלבים, אני מקוה שהבעלים למדו את הלקח. מדובר בכלבים שבדרך קבע הבעלים משחררים אותם לבד ולא תופעה חד פעמית. יש לכם מושג מה יקרה אם הכלבים שלי ישתחררו בישוב???? האם אני אוכל לומר אופס, הכלב השתחרר בטעות, קרע כמה כלבים, הפיל ילד עם הזנב המקשקש שלו, שבר לילד רגל כשנפל מאופניו ואולי גם התעצבן על איזה איש ונשך אותו? מה אז תגידו? כלב מסכן? ראיתם את נדב פלג? בכל פעם שהילד שלכם מנסה ללטף כלב זר, תארו לעצמכם איך הוא ייראה אם הכלב יסתובב וינשוך לו את הפנים....תחשבו פעמיים. הבעיה העקרית היא |שלבעלים לא איכפת!!!!!!!!! הי עדיף אם היה פתרון אחר שיעזור וימנע שוטטות כלבים במיידי. עוד לא דיברנו על כך שהאיזור נגוע בכלבת וכלבת היא מחלה נוראית!!!

למעלה