חיות מחמד

yaakii

New member
../images/Emo107.gifחיות מחמד../images/Emo118.gif

מצטער על פתיחת שני שירשורים במרווח זמן כה קטן.... כידוע גידול חיות מחמד לא היה קיים מאז ומעולם. האדם הקדמון היה מגדל עדר רק בשביל התקפוקה שלו. מה גרם לבני האדם לרצות בחיות כחבריהם?

yaakii

New member
ואני הייתי חושב...

שבדיוק להפך! ככל שמתקדמים עם השנים יש יותר המצאות טכנולוגיות והתפתחויות מה שמוביל יותר תעסוקה עבור בני האדם. מה שאומר שעם הזמן לבני האדם אמור להיות פחות משעמם.

antreprize

New member
אז טעית.

פעם כביסה לקחה יותר זמן ועכשיו היא לוקחת הרבה פחות כי יש מכונת כביסה, אותו דבר לגבי בישול, שאיבת אבק וכו' וכו'. לאנשים היום יש הרבה יותר זמן פנוי(חלק יגידו שיש יותר מדי ממנו).

yaakii

New member
אבל,

היום יש קולנוע וטלויזיה ומחשב ואינטרנט ומכון כושר ובריכה ומוזיקה והמון אחוזים מהיום נמצאים בעבודה/לימודים.....

antreprize

New member
ולפני 150 שנים במקום לראות סרטים

או לשחק במחשב ילדים בגילנו היו עובדים במכרות פחם ובתקופות יותר קדומות(כמו לפני 30,000 שנים) היינו מחפשים אוכל 16 שעות ביממה רק כדי שיום אח"כ נוכל לחפש אוכל במשך 16 שעות. החיים היום הרבה יותר קלים.

אייני

New member
מכון כושר ובריכה וכל זה עולה מלא כסף

וגם ככה לא הולכים לשם כמעט. הדבר היחידי שנשאר זה טלוויזיה ומחשב, וזה בדיוק מה שמתלוננים עליו כל הזמן - שמרוב שיש לנו יותר מדיי פנאי הפכנו לפנאטים שנמצאים רק על המחשב ועל הטלוויזיה.

ההפך

היום הרבה יותר משעמם לי מליפני 50 שנה היום יש מכונות שעושות בשבילי הכל

yaakii

New member
מכונות שעושות בשבילך הכל,

אבל גם אחרי שאין לך חובות יש כל-כך הרבה עיסוקים שמוצעים לנו כיום שפשוט אי אפשר להשתעמם..!

antreprize

New member
ולמרות כל אלו,

לפני כמה ימים ילד בן 12 הגיע לבי"ח עם הרעלת אלכוהול. השיעמום תמיד נמצא צעד אחד לפני הטכנולוגיה.

: \ זה מקרה של חברה ותרבות ולא של "שיעמום"

כי אפשר להפישג שיעמום בכמה דרכים . ואת האמת זה יכול להיות בכלל לא קשור לשיעמום.

antreprize

New member
מה הקשר לתרבות?

מדבור בחבורה של ילדים משועממים שחיפשו דרך להעביר את הזמן והחליטו לקנות וודקה.

בטח חברה ותרבות

יש דרכים להפיג שיעמום , היום אחוז די משמעותי מהנוער מעדיף להפיג אותו ע"י שתיה ושיכרות . זה כבר לא קבוצה קטנה וקיצונית . זו ממש תופעה . מאיפה ילדים בני 12-13 יודעים בכלל מה זה לשתות ? למה שהם ירצו בכלל לשתות - גם אם אפשר . זה תלוי בהקשר החברתי והתרבותי . ככה הם רואים את בני ה16-18 וזה נראה להם מאוד מגניב להיות כמו אלה , אז למה לא ? בטח שהמקרה הזה קשור להבטים חברתיים ותרבותיים כי בוא נגיד שלפני 40 שנה , כאשר הדברים נרואו אחרת , לא היו שומעים בעיתונות על נוער שהיה משתכר וכו'.

Dragonaut

New member
לאו דווקא חברה ותרבות

אתה יודע איך וודקה שורפת לילות כשאתה צעיר מכדי לשתות כמו בנאדם? היינו נהנים מהאקשן שבנסיון לקנות אלכוהול לבד, מהישיבה, לפעמים אפילו מהשתייה עצמה. ואנחנו משוייכים למעמד סוציואקונומי גבוה למדי, כך שקשה להאשים את החברה ואת התרבות בדוגמא הזאת [מה גם שממה שראיתי, אלכוהול נמצא בכל מקום וכמעט תמיד מאותן שכבות גיל. דווקא במקומות הנחשבים כמרכזי אוכלוסיה עשירה ראיתי מכות סמים מגילאים צעירים יותר].

אין אשמה פשוט הקשר

זה הפך לענין חברתי לשתות . גם ענין "שריפת הלילות" הפך להיות כבר דבר של מה בכך והוא גם דיי נפוץ. אבל מאיפה בני הנוער האלו יודעים בכלל שזה מפיג שיעמום ? למה הם חושבים על זה כמוצא ראשון? מאיפה הם למדו בכלל את ההרגל הזה ? זה מזכיר לי בלילות לבנים שילדים בכיתות ה' ו' היו מגיעים ולא היו מורשים להיכנס אז הם היו פשוט יושים בחוץ . בחוץ הם היו רואים בוגרים יותר שותים ומשתכרים . בלילה הלבן הבא זה היה נראה להם הרבה יותר טוב להגיע עם בקבוק ביד . גם פה אין ענין של עוני. אני לא מדבר על מצוקה , אני מדבר על הרגל ודפוס חברתי.

תגיד לי

אם לא היה אף אחד בפורומים, אם היה רק מידע וזהו בלי אנשים כמוני או כמוך. כמה זמן היית מבלה באינטרנט? בידיוק כמו עכשיו? לא היה משעמם לך באינטרנט?

אתה קובע את רמת השיעמום שלך

לאדם יכול להיות משעמם או לא, הוא בוחר הוא יכול לעשות ככה או ככה או להישתעמם או לעשות משהו (לקרא ספר לראות סרט...) אנשים לא מגדלים חיות כי משעמם להם הם מגדלים חיות כי הם רוצים, השאלה נישאלת למה הם רוצים. כי בעבר בטח החיות עזרו להם בעבודה להישתלט על עדר חיות, למשל הכלב, לזוז יותר מהר למשל סוס וכו' עם הזמן הם פיתחו רגשות אלהם. לצערי כמו שהאדם למד לאלף חיות, הוא גם למד לאלף בני אדם זה ניקרא חינוך

yaakii

New member
ענו כבר על כלבים,

השאלה לגבי חיות כמו: דגים, ציפורים, חתולים, ארנבות, חמוס, אוגרים, שרקנים ועוד..

למעלה