הודעה חשובה : חלב לצמחונים!!!

crazykitty

New member
../images/Emo108.gifהודעה חשובה : חלב לצמחונים!!!

בעיתון 3+ יש מדור של תזונה, בריאות, דיאטות וכ"ו. נכתב, ואנעי מצטטת: "החלב, פרט לבשר ולעוף, הוא אחד המזונות העשירים בויטנין בי 12 , שחסר לרבים מאיתנו כיום. כוס אחת של חלב יכולה לספק מעל לרבע מן הדרישה היומיומית של בי 12 לאדם מבוגר." מלבד זאת נכתב:"בכוס חלב יש כ-200-180 מ"ג סידן, שהם שישית מן התצרוכת היומית המומלצת למבוגר". אז יאללה אנשים צמחונים! תשתו חלב והרבה!כוס ביום ויהיה טוב...תמלאו ת´מקרר! ודרך אגב, דבר ידוע, שאני אומרת אותו גם מנסיון:חלב ממש עוזר להרדם בלילה. חלב זה הסוף לנדודי שינה! בקשר לחלומות..טוב, זה כבר דבר אחר, בזה לצערי החלב עדיין לא שולט...עדיין...
אני יודעת שאני נשמעת כמו פרסומת לחלב, אבל מגיע לו הקרדיט! אז אמרו : "כן לחלב!" וישתפר לכם המצב!!!

Neta558

New member
חלב? רק סויה בשבילי!

החלב עשיר בחומרים שאינם נספגים טוב בגוף. הסידן שהזכרת הוא שוגמה נפלאה לכך. (מה מקבלים כשמערבבים סידן עם זרחן?) החלב עשיר בכימיכלים שהוזרקו לפרות. רוב האוכלוסיה סובלת מרגישות לחלב ברמה זו או אחרת (יצירת ליחה עד חוסר יכולת לעכלו). החלב הוא תוצר של תעשיה המתעללת בבע"ח. (פירוט נרחב בקטגורית "חלב" במאמרים). צריכת חלב מממנת למעשה גם את תעשית הבשר ולכן קשורה קשר ישיר לרצח של בע"ח. החלב אינו באמת נחוץ לגוף. שתית חלב אינה טבעית באף קנה מידה. (איזו חיה שותה חלב של חיה אחרת לאחר גיל הינקות??). אני יודעת שאני נשמעת כמו תעמולה נגד חלב, אבל מגיע לתעשיה ולמוצר שנכפיש אותם! אימרו "לא לחלב" וישתפר בעולם המצב!

crazykitty

New member
אוקי, לא חשבתי על זה ככה

טוב, מאוד התרשמתי כשקראתי את הכתבה כי היא נתנה לי פתרון טוב לחוסר הבי 12 שלי מעצם היותי צמחונית. בקשר לקשר של תעשיית החלב לבשר, את אכן צודקת, מה לעשות...אחרי שנתיים עדיין לא קישרתי. לי אין בעיות עם חלב, אז זה פתרון טוב בשבילי, אבל בגלל הקשר להתעללות ולתעשיית הבשר אולי אחשוב פעמיים לפני שאשתה חלב, ואולי אף אעבור לסויה. העניין הוא: האם סויה ב א מ ת תחליף מוצלח לחלב ויש בו את כל הויטמינים והסידן שחלב מספק? אמנם כתוב בכתבה שהוא תחליף טוב אך משום מה אני עדיין סקפטית בעניין... כתוב שכמות הסידן והחלבון דומה, אך מה עם הויטמין בי 12 לכשעצמו?

דורון ק

New member
חלב וסויה

"חלב" סויה מהווה מקור מצוין לסידן אך ורק במידה והועשר בו-לכן חפשי משקה שמועשר בסידן,יש גם שמועשרים בויטמין B12. חלבון הסויה איכותי כמו חלבון החלב,רק ללא התופעות השליליות המיוחסות לחלב ומוצריו ועם ערך מוסף תורם. ואלון בטח עכשיו יתן הרצאה קטנה בעברית ופולנית+ריצת מעגלים מתישה בקשר ל"תחליף"!?

למעלה