מחזות נדירים בנתב"ג. ראשית מא

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifמחזות נדירים בנתב"ג. ראשית מא

ז עידן ועידנים הופעל המסלול הקצר(צפון דרום) לנחיתות והמראות.כולל ארקיע. 2 המראות מזרחה על08 של כל המטוסים עד הצהריים. מחזה מדהים

ארזS

New member
נשמע מעניין

ולי אישית כבר יצא בעבר לראות כמה המראות וגם נחיתות "מוזרות" בנתב''ג. במיוחד לא אשכח איך פעם אחת כשהייתי בסביבה עם בחור שהיה לו סקאנר שמענו טייס של ישראייר [ATR-42] שהיה אמור לנסוע ולהמריא מ-26 , אבל היה תור גדול להמראה והטייס של הATR שאל את מגדל הפיקוח "אולי אפשר מערוף ולקבל זריז 03 ..." והמגדל נתן לו את מבוקשו.

YHS

New member
איך זה אפשרי?

אם יש "תור גדול" ל 26, כולם עומדים על 03. אם אין אף אחד על 03 וה ATR ראשון, הוא יכול להסיע בזריזות ולהמריא על 26.

ארזS

New member
אינני זוכר במדויק את המצב בשטח

וגם לא הייתי כל כך קרוב כפי שהיית אתה בזמן צילום התמונה הנ''ל [היינו מחוץ לשטח הנמל]. מה שאני זוכר זה את השאלה ששמענו בסקאנר ואת המטוס שממריא על 03 . יתכן שאולי הגזמתי בנוגע ל"תור הגדול"... ה-ATR המריא בכל אופן לכיוון צפון בדרך לשדה דב [כנראה טיסת העברה ללא נוסעים].

זה אפשרי

במקרה של איחור בזמני ההמראה בצורה חריגה ותור גדול, קורה שממריאים מ03. לי אישית יצא להמריא משם, מחזה לא רגיל וגם דיי מגניב, לעבור מעל יהוד, ולחתוך ישר לת"א

ארזS

New member
אני יודע מה ראיתי ומה שמעתי...

אני מבין שאם יש מטוסים שממתינים על 03 אז אף מטוס אחר לא יוכל לעשות להם "ויעקוף" ולהמריא מעליהם. זה ממש ברור. אבל ברגע שמטוס פונה שמאלה ל-26 וטרם קיבל רשות המראה אין מניעה שמטוס כמו ה-ATR שהזכרתי ימריא על 03 צפונה. לא שאני מומחה, נהפוך הוא, אין לי הרבה יידע, אבל זה מה שאני חושב.

YHS

New member
אכן אתה צודק

כמו ששמתי בתמונה, אם יש תור ארוך ל 26, המטוסים מחכים על 03 וכמובן שאי אפשר להמריא ממנו. כמובן, אין זה סותר את העובדה שממריאים מפעם לפעם על 03 או 21. גם לי זה קרה פה ושם. אני מניח שמה שאתה שמעת היתה בקשה להמריא על 03 כדי לחסוך הסעה ארוכה עד 26.

נועם ס

New member
../images/Emo108.gifהגיוני אם יש מטוס על 26 אשר

ממתין לנחיתה על הראשי לכוון מזרח(אם יש נחיתה אחת בלבד-אחרת לא יתנו לו לעלות עליו, ואז אפשרי שקטן(ATR) ימריא ל 03

ny22

New member
מנהל
כן, אני זוכר שהייתי

בעבודה שלי במכון וולקני וראיתי כמה נחיתות והמראות מכיוון קצת שונה (אני מתכוון לכיוון של ההמראות והנחיתות). אם לזה גם אתה התכוונת (אני חושב) במה שאמרת.

למעלה