משפט האטריק ורוני היום בתפוז

../images/Emo32.gif שלום לכולם ../images/Emo24.gif

שמי אורית ואני יו"ר אקים ת"א יפו ומנהלת בפורום משפחות אנשים עם פיגור אני מפנה את תשומת ליבכם לאירוע דרבי הכדורסל התל אביבי שיתקיים בשבוע הבא באיצטדיון נוקייה ביד אליהו ושהכנסותיו יהוו תרומה לאקים ת"א. זה יהיה ערב מאוד מיוחד בהנחיית מני פאר ובהשתתפות אמנים רבים ( שי גבסו, אדיר מילר, נאור ציון, רועי בר-נתן, עינת שרוף ועוד ועוד..) ניתן לרכוש כרטיסים גם במשרדי אקים ת"א בטלפון 03-5255447 מודה מראש על עזרתכם לילדים המקסימים שלנו ע"י רכישת כרטיסים למשחק אורית
ההודעה מתפרסמת באישור מוטי מנהל הפורום

../images/Emo108.gif משפט האטריק ורוני היום בתפוז

בשעה 17:00 תגיע לפורום משפט האינטרנט וההיי טק ד"ר נעמה כרמי, שתדון עם הגולשים בשאלה אם ניתן ורצוי לאכוף חוקי אתיקה ומשפט ברשת האינטרנט. אתם מוזמנים להשתתף בדיון ולהעלות שאלות בנושא. עוד אירוחים לקראת כנס העשור לאינטרנט בישראל, בעמוד הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=29710
בשעה 18:00 יתארח בפורום האטריק רענן ברון, אחד המנג'רים הותיקים במשחק ההאטריק ומהאחראים על קהילת ההאטריק בישראל. רענן חוגג זכייה בתואר שלישי בליגת העל של המשחק ובא לדבר על הכל בפורום אתם מוזמנים להעלות שאלות כבר עכשיו לפורום האטריק.
רוצים להיפגש עם רוני סופרסטאר
תפוז אנשים מארגנים מפגש מעריצים, ואולי אתם תהיו מבין 50 המאושרים שיזכו להגיע למפגש. בואו לנסות
עוד אירועים ואירוחים בלוח האירועים המעודכן של תפוז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/eventsAll.asp

שלום רב ,

אני עיתונאית צעירה ואני מעוניינת לראיין את הגב' אורלי וילנאי פדרבוש. כיצד אוכל ליצור איתה קשר בהקדם האפשרי. אשמח אם תענו לי במהרה. בברכה ובתודה מראש , ציפור החופש.

aladin13

New member
שלום

מישהו יודע כיצד אוכל ליצור קשר עם אילנה או אחד מכתביה????

דליונת

New member
אנטנות סלולריות

הולכים להקים עוד 180,000 אנטנות סלולריות יזיק לנו ולילדנן. האם זו מגמה של המדינה.... מה לגבי מודעות הציבור וזכותו לדעת לנזק שיגרם?

moshefr

New member
תתפטרי בעקבות סרן ר'

מדוע לא ראינו שום התנצלות בפני סרן ר' אשר אילנה שפטה אותו לעיני כל ישראל והאשימה אותו בהריגת הילדה הפלשתינית, אך כעת לאחר ההתפתחויות במשפט שהעד המרכזי הודה ששיקר מן הראוי שאילנה תתנצל או תתפטר.

poohmiki

New member
במקום לחפש טעויות של אילנה דיין

אולי תחפש משהו יותר חיובי עבור העולם לעשות? כי היא לפחות...מחפשת את האמת כל הזמן ומה לעשות לפעמים טועים כולנו בני אדם...לא סגורה שהיא טעתה אבל גם אם כן...היא בן אדם רק שבתוך התחקירים שלה האנשים שעליהם היא עושה את התחקירים לרוב אין בני אדם אלא חלאות

sapere aude

New member
פרה קדושה?

איי לא היתי ממהרת לקטלג את אילנה דין כ'רודפת אמת' אבל..עובדה אחת ברורה התחקירים האלה מעלים שאלות לציבור הרחב ולא יתכן שתוכנית טלוזיה תחרוץ דין של קצין בצבא - כאשר למעשה לפיה הוא עומד למשפט ציבורי עוד לפני שנמצא אשם בבית הדין וזה בזיון חד משמעית. במקום לפרסם התנצלות אחרי שעובד מעץ מתאבד ובמקום ל'רדוף אמת' משבוע לשבוע למען הרייטינג הטוב - שיחקרו כראוי ויעלו עובדות חותכות האמינות חשובה הרבה יותר מהכותרות - לצערי - במדינתו זה כבר לא תופס.

lizansak

New member
הילדה הרגה את עצמה?

אסור לשכוח עובדה אחת - בסופו של דבר הילדה מתה מכדורים שירו בה חיילי צהל. אז לא חשוב אם זה היה הקצין או אחד החיילים האחרים החשוב הוא שהרגו ילדה חפה מפשע

razpg

New member
אילנה דיין פעם הבאה לבדוק יותר...

בקבדנות יש לך כל כך הרבה הוכחות שהכתבה שלך על החיילים אמינה אך היא שיקרית. עודה!!!! להאמין או לו. אין לך שום עובדה! הנה התקציר הכתבה השיקרית: תחקיר עובדה חושף: כך בוצע וידוא ההריגה בילדה איימן אל-המאס בת ה-13 ברפיח. היום (שני, 22/11/04) הוגש כתב אישום נגד המ"פ מגבעתי בפרשת "וידוא ההריגה" של ילדה קטנה בת 13, ליד רפיח. בין היתר, תגיש התביעה הצבאית לבית המשפט גם את המסמך שחושף, לראשונה, שמפקדים בכירים בצה"ל פשוט לא מאמינים לתחקירים שלהם עצמם. "ספקות בדבר מהימנות הפרטים שנמסרו בתחקירים מבצעיים", זאת כותרת המסמך שחובר במצ"ח דרום, ובתוכו ציטוטים משיחות שעשו החוקרים גם עם מח"ט גבעתי, אל"מ אייל איזנברג, שמספר על קצין צעיר שהודה בפניו ששיקר בתחקיר של אירוע וידוא ההריגה משום "שהוא פוחד מסרן ר'", המ"פ. גם מפקד הגדוד של ר', סא"ל עופר לוי אומר במפורש: "הועלו פרטים שונים בתחקירים השונים, בכל פעם שהועלה הדרג הפיקודי שתיחקר". יש לו "ספק אם התחקירים האלה מדויקים ואמיתיים". והסמג"ד, גם הוא אומר במילים פשוטות: ש"הפרטים שנמסרו לו בשטח היו שונים במעט משמסרו בתחקירים המבצעיים". אז עכשיו גם המפקדים בשטח מודים: התחקיר המבצעי כשל. צה"ל לא ידע לברר את האמת על מה שקרה שם, ליד מוצב גירית, בבוקר שבו נורתה למוות הילדה אימן אל הבס, שהלכה שם עם תיק בית ספר על הגב. אבל אז המשטרה הצבאית החוקרת נכנסה לתמונה, ועצרה את המ"פ. מה שעולה מתוך חומרי החקירה, שהגיעו לידי עורך המשנה שלנו אבי זילברברג, הוא די ברור מבחינת העובדות. ברור גם שהסיטואציה שם עצבנית מלכתחילה: שומעים בקשר שהחיילים חוששים מאפשרות שהיא נושאת מטען, או שנשלחה כפיתיון כדי למשוך אותם אל מחוץ למוצב. מה שפחות ברור הוא למה אחרי שרשת הקשר מדווחת שמדובר בילדה קטנה, כל המוצב ממשיך לירות עליה. ומה גורם למ"פ שמסתער עליה, להמשיך לירות גם אחרי שנהרגה. מתוך הכתבה: בווידאו הצה"לי מסומנת השעה המדויקת. ב-06:48 מזהה הש"ג של מוצב גירית דמות שנעה לכיוון הבסיס. היא במרחק של כמאה מטר מהמוצב. ש.ג: קבל זיהינו ערבייה כמאה מטר מתחת למוצב, באזור השער רק"ם, חוות רק"ם חמ"ל: מה זיהיתם? ש.ג: רות קבל. זיהיתי הולכת על שתיים, מאה מטר מהמוצב. חמ"ל: עת"ף ספרד, אתה מזהה? עת"ף (תצפית): חיובי, זה ילדה קטנה, היא רצה כרגע במגמה מזרחה. זה הנתון המכריע כרגע. הדמות שזוהתה מתקרבת למרחק כ-70 מטר מהמוצב. מבחינת החיילים, מרגע שנכנסה לאב"מ - האזור הבלתי מורשה,מותר להם לירות לעברה על מנת לפגוע. בשלב הזה מוקפצת כיתת הכוננות. כולם עולים לעמדות ומתחילים לירות. אחרי מכת האש הראשונה,היא מתחילה לברוח. 3 דקות אחרי הזיהוי הראשוני, עמדת התצפית מדווחת לראשונה בקשר שמדובר בילדה קטנה. זו הייתה איימן אל-המאס, בת 13,משכונת תל-סולטאן, שהייתה בדרך לבית הספר. תצפית: היא מאחורי המחפורת, מתה מפחד, הפגיעות ממש היו לידה. ס"מ ממנה. חמש, תתקדם מטר, מטר אחד. תתקדם קדימה. ש.ג: כרגע מסתערים עליה פה הכוחות שלנו. הם ממש 70 קצרים ממנה. חמ"ל: אני מבין שהחפ"ק יצאו החוצה? ש.ג: חיובי, עם עוד כמה חיילים. קשר מ"פ: רות, כן, קבל: קודקוד,משנה, החפ"ק שלו ואחד אל"ף, אחד בי"ת. קיבלתי. השעה 06:25 הקודקוד שעליו מדברים בקשר הוא ר', מפקד הפלוגה. דקה קודם העיר אותו החובש בבעיטה. ר' שם על עצמו שכפ"ץ של מישהו אחר ורץ אל מחוץ למוצב. מבחינתו, הוא מסתער לעבר מחבל שחדר פנימה. התמונה ברשת הקשר בשלב הזה כבר שונה לגמרי. תצפית: קבל, נראה לי שאחת העמדות הורידה אותה. חמ"ל: מה, ראית פגיעה של... היא נפלה? תצפית: היא נפלה. כרגע היא לא זזה גם. חמ"ל: קיבלתי. מכאן והלאה התקשורת ברשת היא בין החמ"ל במוצב לבין ר' המ"פ.. ר' מדווח בזמן אמת על כל צעד שלו בשטח, מרחק של מטרים מהילדה שכבר מוטלת על הקרקע. מ"פ: אני ועוד גפרור... מתקרבים עוד יותר... קדימה, לוודא את ההריגה. תהיה בחיפוי. ההקלטה של רשת הקשר מסתיימת בשעה 07:23 במילים האלה, שמשום מה דחוף למ"פ לשדר עכשיו לחמ"ל. מ"פ: כאן קודקוד, כל מי שנע, זז במרחב, גם אם זה בן 3, צריך להרוג אותו. עבור. חולפות למעלה משעתיים עד שצוות האמבולנס הפלסטיני מעז להתקרב כדי לפנות את גופתה של ילדה בת 13 שהייתה בדרך לבית הספר. בבוקר שבו נהרגה הילדה איימן בעצם מתפרץ סיר הלחץ שבתוכו פועלת הפלוגה של ר'. הוא בסה"כ חודשיים בתפקיד המ"פ, אבל הוא מתקשה להשתלט על האנשים. בשלב מסוים נשקלה אצל המג"ד ואצל מח"ט גבעתי האפשרות להדיח אותו. זאת פלוגה לחוצה עם עומסי עבודה מטורפים, ור' הוא מ"פ תובעני שמנסה גם לשבור מסורת. , המ"פ הקשוח יודע שיש חיילים שמחפשים אותו. כשהם רואים אותו יורה לכיוון גופתה של ילדה קטנה הם בטוחים שביצע וידוא הריגה,אבל לא בטוח שהסיפור הזה היה יוצא החוצה לולא מצב היחסים בתוך הפלוגה. תוך ימים יהפוך אירוע מותה של הילדה איימן לפרשת המ"פ ווידוא ההריגה, אבל הפרשה הזו תסתבך באמת ברגע שחיילים מתוך הפלוגה יחליטו לספר מה ראו שם. עשרה ימים אחרי האירוע, צה"ל סוגר תחקיר מבצעי שיש בו הכול חוץ מעובדות אמת. המ"פ יוצא נקי לגמרי, הרמטכ"ל נותן בו אמון מלא. ואז ר' נעצר ומובא לחקירה במצ"ח: מ"פ: בשפה שאני נמצא על הסוללה, אני הולך לנטרל את האיום. איך אני מנטרל את האיום? אם אני יכול לדעת באופן מלא שמי ששוכב שמה, המחבל ששוכב שמה מת, והוא לא יכול לעשות שום דבר. הוא לא יבצע ירי נ"ט, לא לברוח, לא לזחול ולא לעשות... לקום ולהפעיל מתג הפעלה, בסדר? ולא להילחם בי, בסדר? אז אני יוצא לקראת הסתערות אליו ועצם העובדה, ההתנהגות שלי בשטח, שפתחתי חיפוי מהמוצב וירי מהמוצב... ההתקדמות שלי אליה לא הייתה התקדמות של... להגיד לה שלום ולהסתכל עליה. חוקר: התקדמת בשביל לנטרל אותה? מ"פ: בטח. חוקר: בשביל לוודא הריגה שלה? מ"פ: בשפה שאתה רוצה להבין אותה... חוקר: בשפה שלך. מ"פ: כן. דבר ראשון על תצפי לרייטינג גבוה בתוכניות הבאות. דבר שני תעשי חקירות לא נומרליות לפני העובדות דבר שלישי בשבילך פשוט תעזבי זמנית את התוכנית אם את לא רוצה בושות. שלום אני אישית לא אראה את התוכנית יותר! razpg

poohmiki

New member
רק לתקן ש...

קבדנית=קפדנית על תצפי= אל תצפי ואחרון= אולי בשם אילנה דיין אל תראה אתה לא מאיים :) פחות אחד לריטינג

למעלה