עוזרים לחתולים ב
אנשים

../images/Emo108.gifעוזרים לחתולים ב../images/Emo43.gifאנשים

אילת לבנון (M.A) מאמנת אישית מנוסה ומדריכת מאמנים, תתארח היום בפורום עשרים פלוס בין השעות 20:00- 22:00 בנושא בחירת מקצוע- איך לבחור כיוון מקצועי, איזה שאלות כדאי שנשאל את עצמנו, על אימון אישי לקריירה ועוד. אתם מוזמנים לשרשר שאלות בנושא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=100&msgid=111441394
שיתוף פעולה בין המרכז הרפואי ופורום לימודי רפואה נפתח מדי שבוע יתקיים אירוח שיעסוק בתחום התמחות מסוים של רפואה – בו יהיה ניתן לשאול שאלות בקשר להתמחות ולעיסוק באותו תחום והפעם: מחר, החל משעה 15.00, יתארח בפורום ד"ר יוסי יציב, מומחה לרפואת עיניים ומנהל רפואת עיניים בתפוז אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1523&msgid=111514807
מהי הטלנובלה לה אתם הכי מצפים? בואו לבחור בפורום טלנובלות את הטלנובלה אותה הכי הייתם רוצים לראות משודרת ועזרו לנו לשכנע את ערוץ ויוה להביא אותה. והפעם - שלב ג' נכנס להילוך גבוה! http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=230&msgid=111503673
שנת ג'סטין טימברלייק ממשיכה, בה כל שבוע תוכלו לזכות בסינגל של ג'סטין טימברלייק. והשבוע- ספרו לנו למה דווקא לכם מגיע סינגל, ואולי תזכו: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=808&msgid=111510225
מחממים את חתולי 'גרגורים' גולשי פורום חתולים מזמינים אתכם לעזור ולחמם את החורף לחתולי עמותת 'גרגורים'. בואו לעזור ולהפוך את החורף הזה לחם לאותם חתולים מתוקים שקר להם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=16&msgid=111536164
האם התוכים בצפארי נחשפים להתעללות והרעבה? בואו לקרוא בערוץ בעלי חיים http://www.tapuz.co.il/pets/artinfo.asp?CID=622&SID=12&InfoID=5584

אני מקווה שהמורה למתמטיקה$&%#&^4

ארררררררר כולם דיברו ורק אני לא[הפעם הכי רציני] וכווווווווווולם אמרו לו שאני לא אשמה ומחר נאי נשארת שביעית שמינית בבית ספר בגלל הפרעה בשיעור שבכלל לא הפרעתי. שייחנקקקקקקקקקקק

ומזה את מתבאסת?!

אני ברגיל לומדת עד מאוחר.. אני תוהה לעצמי אם רק בבצפר שלי המורים מרצים צחוקים עם הבנות?! מעניין.. סתם יש לי אחלה בצפר..הוא ממש לא מגביל..זתומרת פשוט נותנים לנו לקחת אחריות על מה שאנחנו עושות בלי עונשים וכאלה..

ליעתע

New member
את בבצפר דתי לא?

איך אפשר להגיד שבצפר דתי זה לא מגביל?! |:

תראי, לא באמת אכפת להם מה את עושה..

הם פשוט נותנים לך לקחת אחריות על עצמך.. וזה לא קשור אם זה דתי או לא כי ההגבלה שיש לבצפר עצמו היא הגבלה שכולן מבינות אותה והיא חלק מהבצפר ואם בת מסויימת לא רוצה להיות מוגבלת בצורה כזאת אז שתחפש בצפר אחר, אבל הבנות שמגיעות לבצפר שלי הן בנות שחשבו על זה טוב לפני שהן באו.. פשוט הבצפר שלי חושב (ובצדק) שבנות שהגיעו לתיכון כבר צריכות להיות מספיק בוגרות ואחראיות כלפיי עצמן ולכן הם לא מגבילים אותך.. בגלל זה הבצפר שלי הוא אחד הטובים ברחובות..

ליעתע

New member
לא יודעת

אני לא מבינה איך אפשר להיות דתיה ולהגיד שאת לא מוגבלת.. אולי מבחינת התנהגות ושיעורים לא מגבילים אותך, אבל מה עם שאר הדברים? את לא יכולה ללכת עם מכנסיים אפילו! זה כזה אידיוטי. אני יודעת שתאכלס את בוחרת את זה ובלהבלהבלה אבל זה לא באמת נכון. כי מחדירים לך למוח את הדת מאז שנולדת.. ואז זה פשוט נראה לך נכון ולא מגביל.

האמת היא שנולדתי לבית חילוני..

ופשוט הגעתי לזה.. כשמכירים את הדת בהתחלה זה נראה כמו הדבר הכי טוב שיש.. ואתה לא מרגיש לא בנוח או מוגבל כי אתה כ"כ אוהב את זה שאתה אפילו לא חושב על מה אסור לך או מותר לך.. בזמן האחרון חשבתי על זה המון ועם כל האהבה שהייתה לי בהתחלה נשאר לי רק פחד.. אבל את לא תוכלי להבין למה פחד כי אף פעם לא היית איפה שאני הייתי (מבחינת עצמך) ואת לא בדיוק יודעת מה יהיה אח"כ, דבר שאני הגעתי אליו ואני דיי מתחילה להבין מה מצפה לי אח"כ..אבל לא חשוב, זה כבר עיניין של תפיסה.. חוץ מזה, את כ"כ מזדעזעת שאסור לי ללכת עם מכנסיים..אבל גם אם הייתי חילוניה הייתי הולכת עם חצאיות..זה אחלה דבר.. נכון שזה נשמע קצת חסר תכלית אבל ככה זה וזהו.. אגב, איך את קובעת שזה לא נכון?! את לא יודעת..את לא היית שם.. אני הייתי ואני יודעת שזה נכון..אז נכון שאני מחפשת דרך החוצה אבל זה לא מוריד ממני את הספק שזה נכון..פשוט קצת נמאס עליי כל הסגנון חיים הזה..פשוט נמאס..

ליעתע

New member
במקום שלך?

כלומר להאמין במשהו שבחיים לא ראית ואף אחד לא ראה ולבסס עליו את כל החיים שלך? זה דבילי חצי משפחה שלי [דודים וסבים] דתיים, דיי מחמירים האמת. אמא שלי הייתה דתייה וחזרה בשאלה[למרות שאני לא כל כך מסכימה עם המושג הזה] וזה פשוט אידיוטי מבחינתי. זה מגביל ופרימיטיבי. תחפשי בגוגל את אל הספגטי, בדיוק ככה הדת ניראית לי.. ומאיזה סגנון חיים נמאס לך?

אני לא חושבת שיש אפשרות לראות..

את האלוקים, אבל יש אפשרות להרגיש אותו.. מהדברים שלך משתמע שאת לא מכירה בכלל במציאות כוח עליון בעולם, נכון?! אני אישית ממש לא מבינה איך לאנשים יש ספק בנוגע לזה..כאילו, שום דבר לא נוצר מעצמו, חייב להיות משהו/מישהו שעשה את כל זה.. המושג הזה 'חזרה בשאלה' הוא מושג שאנשים משתמשים בו כמעט תמיד בצורה לא נכונה..זתומרת, איך אדם שהיה דתי כל החיים שלו יכול לחזור בשאלה?! הוא הרי אף פעם לא היה שם.. מושג שלפי איך שהוא נקרא הוא באמת דבילי.. אבל לפי המילה השניה של המושג אני כבר מתחילה לראות כמה שהוא לא כזה דבילי.. להיות במקום של 'שאלה' מבחינה דתית זה שאתה מחפש ודורש לדעת אם יש מציאות אלוקית בעולם ואיפה..ובמקום של 'תשובה' כבר ענית על זה לעצמך ואתה לא מסופק.. אורח חיים דתי הוא באמת מגביל ופרימיטיבי וזה גם מה שנורא מציק לי לאחרונה..עם כל כמה שאני יודעת ומאמינה שזה נכון זה פשוט נורא קשה לשלב את זה עם דברים אחרים..בעיקר לבנות..

ליעתע

New member
שיהיה כוח עליון

שלא יהיה כוח עליון זה באמת לא מעניין אותי איך באנו לפה. אני לא רואה שום טעם בלקדש משהו שאין לי מושג מהו! תחשבי על זה.. זה פשוט מטומטם :-\ תאמיני באלוהים ותחשבי שצריך לקדש אותו אבל איך זה וללכת עם חצאיות קשור אחד לשני? ולמה אסור להפעיל חשמל? אין בזה שום היגיון.. זה רק המצאות של רבנים שהחליטו לפרש את זה איך שבא להם וכל המאמינים הולכים אחריהם בלי לחשוב

זה דיון שלא ייגמר.

אני מאמינה באלוהים, ושום רבנים לא פירשו את זה ככה. כשאומרים שיום שבת זה יו םמנוחה=להתנתק מהעולם,מהחיצוניות,וכעיקרון-לנוח. בכלאופן,אני לא צדיקה,ממש לא. אבל אמונה זה תקווה להרבה אנשים,ואני לא אשלול תקווה מאף אחד.או משהו להיאחז בו. כל בןאדם יחיה איך שבא לו. להאמין/לא להאמין,העיקר לא לנסות לכפות דת על מישהו.

ליעתע

New member
ממש לא ניסיתי לכפות פה משהו

סתם לנסות להעלות היגיון. זה כזה גרוע להיאחז בכלום..

shelly malka

New member
תכלס ../images/Emo121.gif../images/Emo153.gif

הכל זה פרשנויות של רבנים. היה לנו איזה שיעור עלזה בבצפר, אם אני לא טועה יש את יהדות הקראית שהיא לא מאמינה בכל הפרשנויות האלו וכל התורה שבע"פ אלא רק מה שכתוב בתורה. או משו כזה
><" וגם אם יש יישות עליונה אני לא חושבת שצריך לסגוד לה. אני דיי מאמינה שכולנו באנו מהקוף. נו טוב..כל אחד באמונתו יחיה .
שבת שלום אנשים

NA BoldAs Love

New member
אם תסתכלי ותחקרי בכל הספרים

וההלכות [שנכון שחלק מרבנים לוקחים אותם רחוק] תגלי ישי בהלכות ובאיסורים היגיון ברור ופשוט מאוד.בכלל הדת זה דבר נורא מעניין. אם נולדת מאמין תמים התברכת, אתה מרגיש טוב ואני אומרת את זה מנסיון [אני מסורתית זה אלה שעושים מה שנוח להם דרכ אגב] . יש לך אמונה שמישהו איתך, כל התפילות והדברים זה כמו לעשות לו כבוד.

ליעתע

New member
תודה רבה על המישהו הזה

אבל אני מעדיפה שיהיו איתי אנשים אמיתיים שיתמכו בי ויהיו לצידי לאורך כל הדרך. ואני מצאתי את האנשים האלה שלי ואני לא צריכה שום ישות עליונה. ברור שיש היגיון- כבד את אביך ואת אימך, לא תרצח, לא תנאף. הכל נובע מערכים בסיסיים שצריכים מבחינתי להיות אצל כל בן אדם. אבל בין זה לבין כל האיסורים שקיימים יש הבדל עצום. אני לא מוכנה לחיות באיסור אחד ענקי.. אבל נו. אם אתן מאמינות..

אני מבינה את דרך ההסתכלות שלך על הדת..

גם אני חשבתי כמוך בהתחלה.. אבל עזבי את הדת.. את אומרת 'אם אתן מאמינות..' אבל אני חושבת שאלוקים הוא יותר שכל מאמונה.. אני חושבת שזה אפשרי להוכיח את קיום האלוקים אבל תלוי למי לנסות להוכיח.. וזה לא קשור לדת או לא דת.. אבל נראה שהדיון נסגר..אז לא חשוב..

למעלה