שאלה של אנרגיות

../images/Emo108.gif שאלה של אנרגיות

אהלן, לפני חודש התחלתי להתאמן בקבוצה של רוכבי כביש. "התדרדרתי מהשטח" בהנאה גדולה
היום היתה השבת השנייה שלי בכביש - והיה מדהים
החברים בקבוצה תומכים, נעימים, מפרגנים והמסלול היה יפהפה - פעם ראשונה במרובע
אבל... שאלה לי...
הרכיבה בשבת היא עד 4 שעות. נגמר באזור 10:30 כך ש באזור 11 נניח אני בבית. למרות שאני נהנית ברמות מטורפות וחוזרת עם אנרגיה מטורפת לא פחות, בצהריים הבטרייה נגמרת אתן מצליחות לסחוב יום שלם לאחר רכיבת שבת בתפקוד מלא
אולי חסר לי ברזל ואולי זה באמת מאד מתיש... מאחר ואני לא רוצה שהספורט יהיה על חשבון שעות האיכות עם המשפחה - שיחיה והבנות, אני לא מרגישה שאני יכולה להגיע באמצע הבוקר, להיות איתם שעה ואז להרדם לי לשנ"צ (שנת צהריים). שיחיה והבנות מפרגנים ביותר - אבל אני לא רוצה שהרכיבה תהיה על חשבונם. איך זה אצלכן?

dganitm

New member
זה טבעי להיות עייפה

בטח כשאת קמה בשעת בוקר כל כך מוקדמת לרכיבה, עושה מאמץ פיזי מתמשך, בחום
או בקור
, הגוף זקוק למנוחה כדי לבנות את עצמו מחדש. אחרי אימני שבת אני תמיד חייבת לפחות שעה שינה (לפעמים אפילו יותר, תלוי בגודל המאמץ שהגוף שלי עבר), אני לא נלחמת אם זה, למרות שהיו לי כבר פעמים שהצלחתי למשוך ולא לישון ולא היה סוף העולם... הצעתי לי אליך: חיזרי הביתה ותדאגי לפחות לשעת שינה אחת, מקווה שהח'ברה בבית יפרגנו לך על עוד שעה בשבילך
ואיך היה פעם ראשונה במרובע????? דגנית

LihiTad

New member
זה נהדר אם מסתדר לנוח

אבל לא תמיד זה מסתדר. קודם כל זה באמת מתיש, מאמץ גדול. בכדי לעזור להתאוששות חשוב להקפיד על אכילה טובה ונכונה אחרי הרכיבה. משהו מיד בסיום הרכיבה ואחר כך ארוחת בוקר אמיתית שכוללת חלבונים ופחמימות. אם הופכים את זה לארוחה משפחתית זה גם כיף. בהמשך היום להמשיך לאכול מדי שעתיים שלוש - ארוחה או חטיף. אם לא אוכלים העייפות גדולה יותר וחווים נפילת אנרגיה. ועדיין הכי כיף לישון אחרי

Jungle Girl

New member
את לא חייבת לסיים רכיבה בעייפות

הפתרון הוא הרבה יותר פשוט ממה שחשבת ולצערי לי לקח יותר משנתיים של פעילות לעלות על זה: אוכלים משהו לפני הרכיבה, בזמן הרכיבה (כן - תמר, ג'ל, או אפילו חטיף אנרג'י קטן), שותים יפה לפני ובזמן הרכיבה ואוכלים ושותים אחרי. האנרגיות ממשיכות לעוד שעות ארוכות אחר כך. טבעי שתהיה נפילה מאוחר יותר במיוחד אם קמת מוקדם ונסעתי רחוק עד נקודת תחילת הרכיבה. האכילה תוך כדי משפרת את ההרגשה ואת התוצאות באופן משמעותי. בהצלחה!

dganitm

New member
זה נכון, אבל...

אכילה ושתיה לפני, במהלך ואחרי הרכיבה זה בכלל לא שאלה, זה דבר שחייבים לעשות בטח כשמדובר על רכיבה של 4 שעות כמו שהייתה לה היום. כל 45 דקות חייבים לאכול משהו כדי לשמור על רמת סוכרים גבוהה בדם ולא ליצור נפילות ועייפות, ברכיבה לא אוכלים כשרעבים (כי אז זה כבר מאוחר מידי) אלא לפי השעון- זה דבר חשוב שלמדנו מכרמי המאמן שלנו (וכל אחד חווה את זה על בשרו לפחות פעם אחת). אבל לרוב, גם כשאוכלים מצויין ומקפידים על שתיה, אז עדיין הגוף מתעייף, לא בגלל מחסור באוכל אלא בגלל המאמץ הממושך, זה טבעי לחלוטין, אחרי הכל אנחנו לא ילדות כבר
איך את מסתדרת אחרי אימון? מרגישה עירנית? שמחה לשמוע שלך זה עוזר, תמיד לומדים עוד דברים חדשים מאנשים, איזה כייף

Jungle Girl

New member
אחרי האימון - אני!

ואני ואני ואני.... כיום אני בעיקר שוחה עקב 2 פציעות לא נעימות בכלל: 1. מתיחה בהמסטרינג כבר 3 חודשים, עוברת טיפולי פיזיוטרפיה פעמיים בשבוע ותרגילים בבית. 2. שין ספלינט - סוג של התחלה של שבר מאמץ. לרוב לא מורגש אבל בריצה קצרה כבר מרגישה. 3. מאתמול....שחיתי באימון ים בשדות ים עם עולם המים ומאחר ושחיתי שם פעמים רבות, הזהרתי את כולם לבל ייתקלו באבנים ביציאה מהמים. נו, נחשו מי היחידה שנתקעה בסלע? אני... לדעתי שברתי את האצבע הקטנה ברגל, נפוחה וכואבת מאתמול (קרח, מנוחה וייבוב כללי9. אז אחרי כל ההקדמה הזו: אני אחרי אימון שחייה עצים מאוד מרגישה כמו סוס יאור חבל על הזמן. מקפידה לאכול טוב יום לפני האימון, באותו היום וגם שותה הרבה מים (לא מהבריכה - טוב, קצת). אני עירנית מאוד ומרגישה שמחה יותר מלפני האימון. שוב, לקח לי זמן רב להגיע למצב כזה כי עד לפני שלוש שנים, לא ממש היה לי עם מי להתייעץ בנושא וניסיתי לעשות הכל לבד.

זאת אחת הסיבות שאני מעדיפה את הערב

כשאני רצה בבוקר אחרי זה באים התקפי רעב ועייפות שלא מתאים לי לקבל במהלך היום. אחרי אימון ערב אני אוכלת ארוחת ערב והולכת לישון ובבוקר קמה כמו חדשה, זה עושה "ריסט" לגוף.

מאד מוכר מה שאת מתארת

קורה לי אחרי מירוצים, שזאת דרך אחרת להגיד - קורה לי כשאני מגזימה. פשוט אל תגזימי ותראי איך האנרגיה מהאימון נשארת איתך להמשך היום. חוץ מזה בינינו מי לא נהיה עייף פתאום אחרה"צ? גם בלי לעשות משהו כייפי בבוקר...

avivar

New member
חוק שימור האנרגיה..

המשפט הזה תופס רק בחלקו לגבי רכיבה למיטב ידיעתי, אני לא מומחית ולא מתיימרת, אבל מניסיוני למדתי שיש מספר פרמטרים שאפשר לשלוט עליהם.. בדיוק כמו שדגנית כתבה: 1.תזונה - זמינה (מבחינת עיכול) ומתוזמנת. אחרת יש נפילת סוכרים,וכל מיני תחושות לא נעימות, התכווצויות וכו. לאכול נכון אחרי האימון אחרת הגוף (פחמימות+חלבונים ביחס נכון), ושתייה, להמשיך להזין את הגוף במשך כל היום באוכל בריא. 2.מנוחה נכונה - חובה לישון ערב קודם לרכיבה מינימום X שעות, כל אחת והדרוש לה. ואם הגוף דורש לנוח גם אחרי הפעילות (שעה וחצי -שעתיים), אני גם נחה צהרים וזה לא הורס לנו את הביחדנס.. 3.להקשיב לתחושות תוך כדי רכיבה. תמיד יהיו כאלה שיתקדמו יותר מהר ממך גם אם התחלתן באותה נקודת זמן ומצב.. לא לדחוף לקצה. ההתקדמות באה בדכ בקפיצות בלתי מורגשות ופתאום תגלי שאת אותה עליה את עושה בהרבה פחות מאמץ.. ספציפית לגבי שבת האחרונה (ה-12/09) היתה שבת נוראית מבחינת מזג האויר.(ומבחינת הרכיבה האישית שלי..היתה קטסטרופה..) יצאנו לרכיבה בשש ורבע מלטרון היה ממש קריר. עד שהגענו לצומת זכריה (עזקה) היה כבר חם. כשחזרנו לצומת האלה היה ממש חם עם עומס חום מאוד גבוה, היו לנו פנצרים שעיכבו אותנו, היה חם לח ודביק. במקטע האחרון כשעשינו עצירה בנחשון היו מעל 40 מעלות!! כך שלא פלא שהיית גמורה. ההצעה שלי אליך: יותר עצירות לתידלוק מזון ומנוחה קצרה, ולשמור על קצב שמתאים לך ולא לרוץ אחרי משהו שיותר מהיר ממך.

מור שלז

New member
שאלה מצויינת../images/Emo70.gifהתחלתי לענות לך כמה פעמים

והפסקתי כל פעם, כי יש לי הרבה מה להגיד על זה. אז אני אשב לכתוב מסודר ואעלה בקרוב, מבטיחה (לפני שבת הבאה
) איזה יופי לשמוע שנהנית ברמות! אין, אין כמו רכיבת שבת
אני מוצאת את עצמי כל השבוע מחכה רק לזה לפעמים. ויחד עם זאת, כאמהות, ברור שאנחנו לא יכולות להרשות לעצמנו להמשיך את ההתאוששות על חשבון המשפחה. בשורה התחתונה: קודם כל אפשר. אפשר לרכוב 4 (וגם 5-6 שעות) ועדיין להקדיש את כל שאר השבת למשפחה, כמו שמגיע להם. שאלת איך זה אצלנו? אני למשל, אחרי הרכיבה אתמול (ואנחנו סיימנו טיפה אחריכם) עוד הספקתי להגיע הביתה, לבקר את ההורים, לצאת ביחד לצהריים, לצאת לרכיבת אחר הצהריים עם הילדים, ריצת ערב עם שיחיה (מתאמנים ביחד ללילה לבן) ואז ערב נינוח עם הילדים.

למעלה