מסקרן אותי לדעת...

etilly

New member
../images/Emo11.gifמסקרן אותי לדעת...

קודם כל, מזל טוב על הפורום!! אחלה אחלה רעיון. שימושי וכייפי לשוטט כאן עכשיו לעינייני, שאולי לא ממש קשור לאוכל בתור מישהי שמתעסקת הרבה בעיצוב של מסעדות, רציתי לשאול אותכם עד כמה עיצוב המקום "משכנע" אותכם להגיע אליו. היופי יכול לפצות על אוכל "לא משהו"??? ולשאלת השבת: מהיא לדעתכם המסעדה הכי הכי יפה שהייתם בה??? שבת שלום, חמים וטעים

meravbr

New member
אותי משכנע העיצוב של קופי בר בת"א

מן חמים-נעים כזה (אבל גם עם אוכל מעולה!) גם העיצוב של אונמי, לדוגמא, כיפי (במיוחד לשבת שם על הבר מול הסושי מן). עוד מסעדה יפה שהייתי בה - ננה בר בנווה צדק בת"א. וגם במטבח של רמה בנטף (ליד ירושלים, למרות שמזמן לא היינו שם). בעלי אומר שנחמד לו במרפסת של בליני, וגם בגן של אלי אולי.

בואו נדבר תכל´ס

עיצוב יכול מאוד להוסיף. אווירה גם מאוד עוזרת! מוסיקה - חבל"ז אבל כל אלה טובים עד שמגיעות המנות!

meravbr

New member
האמת - זה גם מה שבעלי אומר,

אבל אני אומרת - גם אם האוכל מעולה אבל המסעדה נראית ג´יפה - לא יהיה לך חשק ממש לחזור...

yupy9

New member
אולי אני משוחדת...

(כי גם אני מעצבת פנים במיקצועי...) אבל אווירה במסעדה זה א ב של הצלחת המקום! האווירה חשובה לפחות כמו האוכל. בחירת המקום עצמו (האדריכלות של המקום), נוחות הכסאות והשולחנות, מיקומם ביחס לשוחנות האחרים, האקוסטיקה, המוסיקה וכמובן התאורה(!!!) שלדעתי אם נרצה או לא משפיעה וקובעת ממש את מצב הרוח (בלי שנרגיש)... ואני אתן לך דוגמא, כשיוצא לי בחורף להיות בטיול לאיזה צימר בצפון, תמיד תמיד אני אשתדל להגיע לפאב-גוש בקיבוץ הגושרים. האוכל שם ממש סתם (אפילו בשביל פאב-בית קפה), אבל המבנה בו הם ממוקמים, עושה לי טוב על הנשמה לשנה שלמה, סתם מקום לשבת בו עם אווירה חמימה ונעימה ומלטפת למרות שגם בלילות הקייץ לשבת שם בחוץ ככה ליד הנחל להתמכר לפכפוך המיים פשוט מקום רומנטי ומקסים ביותר...!

etilly

New member
רשמתי! ../images/Emo127.gif

שמתי ברשימה את פאב גוש. עוד נבדוק אותו ואביא את דעתי. אין לי שום ספק שתאורה עושה את המקום, ובזה אני מדגישה חלק נכבד מעבודתי. אבל...אם כל הכבוד לתאורה ולמאמצים לתכנן אותה היטב, אין כמו לאכול על אור נרות, אה??? שבוע טוב.........

che55

New member
פאב הגוש - מומלץ בחורף קר

המקום בנוי כבקתת עץ עם קמין, בערבי החורף הקרים המעטים שיש לנו - זו אווירה מאוד רומנטית. מומלצים: מרק בלחם, פטריות מוקפצות ביין, דניס על הגריל. בעיקר האווירה כמו שנאמר כאן.

ריניני

New member
ודווקא נירה רוסו מסתייגת

במוסף גלריה ב"הארץ" ביום שישי שעבר (פסקה חמישית מהסוף, זאת שנפתחת במילה ´אוכל´).

גוז

New member
עיצוב ../images/Emo118.gif

מוצלח - לא ישכנע אותי לבוא אם האוכל נוראי (או אפילו ככה ככה או לא משהו). עיצוב לא מוצלח - או לא לרוחי - ישכנע אותי לא לבוא גם אם האוכל יופי יופי.

Bellik

New member
../images/Emo124.gif אז ככה...

בהתחשב בעובדה שרוב הבילויים שלי איתו הם מסעדות, מיוחדות בדר"כ, אני יכולה בוודאות מוחלטת לומר לך שכן. לפעמים העיצוב נותן את התחושה שלא משנה מה יביאו לך על הצלחת זה יהיה מוצלח. אבל לפי הניסיון שלי: למי שיש כסף להשקיע בעיצוב משקיע גם באוכל.

gmgy

New member
ברור שזה משפיע

בניו יורק יש מסעדות שבאים אליהן יותר בשביל העיצוב מאשר בשביל האוכל. למשל The Russian Tea Room עליו השלום היה מהמם אבל אוכל ממש ממוצע. Tao מסעדה מאוד יפה (וגם אחלה אוכל) Ruby Foo (כנ"ל) וכו´ וכו´ וכו´ בארץ - נראה לי שכל מסעדה שיש לה ים מהחלון לא צריכה שום עיצוב. הנוף הוא הכל!

גוז

New member
גם ../images/Emo118.gif

באר 89 הוא מאותה משפחה - אבל מענף ספציפי שלה - עיצוב השירותים....
והאוכל שם - מ-צ-ו-י-ן!

למעלה