חידון בארט

../images/Emo110.gif חידון בארט ../images/Emo110.gif

כפי שהבטחתי, לרגל יום הולדתו של סיד בארט, החל היום, אנו עורכים חידון (שלצערי אינו נושא פרסים, אך כבוד בצידו). בחידון 24 שאלות, חלקן קלות, חלקן יותר קשות, בהן תצטרכו לעשות חיפוש במקורות. כן הוספתי כמה שאלות "בונוס", בהן אתם מוזמנים להפעיל את דמיונכם. הניקוד הוא לפי 1 נק' לתשובה נכונה, מלבד השאלות שלהן ניקוד מיוחד, אותו ציינתי לצד השאלה) החידון יהיה פתוח במשך יומיים (אלא אם נראה שיש צורך בהארכה). ולשאלות: 1. מתי נולד בארט, והיכן? 2. מה היה מקצועו ותפקידו של אביו של בארט? 3. באיזה בית ספר תיכון למד בארט? 4. מה היה תחום האמנות העיקרי בו עסק, באותה תקופה? 5. באיזו מכללה לאמנות למד, והיכן? 6. מאיזה שיר לקוח הטקסט הבא: At night prowling sifting sand. Hiding around on the ground. He'll be found when you're around. 7. בסוף שנת 1967 כתב בארט שני שירים – Scream Thy Last Scream ו-Vegetable Man, שלא נכללו באלבום Saucerful of Secrets. שני השירים מעולם לא יצאו באופן רשמי. מדוע? 8. מי הפיקו את אלבום הסולו הראשון של בארט, The Madcap Laughs? 9. מי צילם את עטיפת האלבום הנ"ל? 10. מי הפיקו את אלבום הסולו השני שלו, Barrett? 11. מה מצוייר על עטיפת האלבום, ומי צייר זאת? 12. מאיזה שיר לקוח הטקסט הבא: 'Cause we're the fishes and all we do the move about is all we do well, oh baby, my hair's on end about you... 13. תנו שם של שיר אחד לפחות של בארט, המתייחס לתקופת הילדות (נקודה תנתן לכל שם של שיר). 14. תנו שם של שיר אחד לפחות המאזכר חיות, בשם השיר או במילותיו (נקודה תנתן לכל שם של שיר). 15. בתחילת שנות השבעים היה בארט חבר בהרכב קצר-מועד בשם Stars. מי היו החברים הנוספים בהרכב? 15. מתי היתה ההופעה הפומבית האחרונה של בארט כמוסיקאי, ובאילו נסיבות? (3 נקודות) 16. באותו מעמד, דיבר מישהו בשבחו של סיד ; איך הגיב על כך בארט? (10 נקודות) 17. איזה שיר שלא פורסם רשמית מקודם, נכלל באלבום האוסף Wouldn’t you miss me שיצא לפני שנתיים (2001)? על מה השיר? [5 נק' ינתנו לעונים על השאלה: מדוע השיר לא יצא קודם לכן?] 18. לפני שנתיים לערך כתב טים וויליס ביוגרפיה על בארט, שיצאה לפני שנה תחת השם Madcap. במהלך הכתיבה, החליט וויליס לנסות לפגוש את בארט אישית, למרות שמשפחת בארט הזהירה אותו שסיד לא יהיה מעוניין לדבר אתו. וויליס אכן נפגש עם סיד, וניסה לתת לו שאלות בכתב ע"מ שיענה עליהן. איך הגיב בארט? (3 נק') 19. לפני מספר שנים כתב בחור אמריקאי תסריט לסרט על חייו של סיד, בשם Crazy Diamond. הסרט לא נעשה מעולם, אף כי נמצאו מפיקים. מדוע לא נעשה הסרט? (10 נק') 20. איזה אמן כולל מחווה לבארט בכל הופעה בסיבובי ההופעות שלו, מאז אמצע שנות השמונים? (3 נק') ולשאלות הבונוס: 1. כזכור, עפ"י האגדה (קרי: הגרסה הרשמית של הפלויד) יום אחד בפברואר 1968 הם היו בדרכם להופעה כאשר מישהו שאל "האם נאסוף את סיד?" ומישהו אחר ענה "לא". מי היה זה ששאל האם לאסוף את סיד? מי היה זה שענה "לא"? מי טוען היום מה לגבי מהלך הארועים (היינו, כמה וריאציות יש לסיפור הזה)? 2. מתי עזב בארט בפועל (לא רשמית) את הלהקה: א. בחודש פברואר 1968, כאשר הם לא אספו אותו להופעה. ב. בחודש מרץ, כאשר הלהקה הקליטה את Saucerful בלעדיו (לדבריה). ג. בחודש אפריל, כאשר התפרסמה ההודעה הרשמית על כך לעתונות. ד. בשנת 1971. עד אז הוא המשיך לראות עצמו כחלק מהלהקה. 3. א. כזכור, בארט הופיע באופן פתאומי באולפני Abbey Road כאשר הלהקה עבדה על ה-mixing ל-Shine On, בתחילת יוני 1975. כמה זמן ישב סיד באולפן עד שמישהו זיהה אותו? א. 10 דקות. ב. כ-20 דקות. ג. כחצי שעה. ד. 45 דקות. ה. שעה, בערך. ו. אלוהים יודע. ב. כל מי שהיה נוכח באולפן באותו רגע טוען כיום שהוא היה הראשון לזהות את סיד. מי באמת היה הראשון לזהות אותו? א. ריק רייט, קלידן. ב. רוג'ר ווטרס, בסיסט. ג. דייויד גילמור, גיטריסט. ד. ניק מייסון, מתופף. ה. אלן פרסונס, טכנאי. ו. אנדרו קינג, מנהל לשעבר של הלהקה. ז. פונקציונר מחב' התקליטים. ח. עובד של אולפני Abbey Road. ט. אורח/ת שבא/ה לחתונה של גילמור, שנערכה במקום באותו יום. י. אחר/ת. יא. השד יודע. 4. מתי הפעם האחרונה שהפלוידים נפגשו עם סיד או ראו אותו בתלת מימד, בכלל? מה היא הגרסה הרשמית של כל אחד מהם? ומהי האמת, ככל שניתן להעריך?

o d Ed

New member
תשובה ל...

שאלה 6: השיר הוא כמובן lucifer sam מהאלבום הראשון של הלהקה. (זה מופיע בחתימה שלך)

כמה תשובות:

1. רוג'ר קיית' בארט נולד בשישי לינואר, 1946, בקיימברידג'. 2. אביו של בארט נקרא מקס בארט. אין לי שמץ מה הוא עשה בחיים. 3. בארט למד בבית הספר Cambridge High School For Boys ואח"כ בבית הספר של קיימברוול לאמנויות (Camberwell Art School). 4. אני חושב שהוא עסק בעיקר בציור. 5. עניתי על זה כבר בשלוש
6. לקוח מלוציפר סאם.

עוד כמה: ../images/Emo13.gif

8. דייוויד גילמור, רוג'ר ווטרס ומלקולם ג'ונס. 9. מיק רוק (חיצונית), סיד שלנו (פנימית) 10. גילמור וריצ'רד רייט. 11. מצויירים מיני חרקים, וברחשים כאלה
, צייר בארט בעצמו. 12. terrapin.

ולשאלת הבונוס השלישית:

א. הוא ישב שם בין 20 ל-45 דק', תלוי למי מאמינים. בקיצור - אלוהים יודע. ב. כנראה שזה היה אורח שבא לחתונה של גילמור, כי זה מכסה את רוב האפשרויות
. בכל מקרה, גם זה לא ידוע. השד יודע. ציףציף, עד שלקח לי למצוא את התשובות לאלה, הנשמה יצאה לי. בכל מקרה, אני חושב שתגלי שזה די מוכר לך
.

עוד אחת:

השיר שלא פורסם בwouldn't u miss me הוא Bob Dylan's Blues, שמספר על... אמממם... תראו בעצמכם:
I've got the Bob Dylan Blues I've got the Bob Dylan Blues My hair and my hat's in a mess But I don't give a damn about that!​
השיר לא פורסם בגלל שההקלטה שלו הייתה אצל גילמור בערך 30 שנה, אחרי שסיד לא ממש אהב את זה, אם אני לא טועה.

שאלת בונוס שנייה:

סבורני שזה היה בשני למרץ 1968, כאשר במהלך פגישה בין הפלויידים, "הובהר" לבארט ש"מומלץ" שהוא יפסיק להסתובב עם הלהקה ולתרום לה חומרים. זה נשמע כמו מאפיה
.

שימו ../images/Emo23.gif ../images/Emo13.gif

אני בכוונה לא כותבת אם התשובות שניתנו עד כה הן נכונות או לא, וזאת מתוך רצון לתת למקסימום אנשים להשתתף. היינו, אין תשובות "סגורות". כך, גם אם ניתנו תשובות על שאלה מסויימת, זה לא אומר שהתשובה נכונה - ואתם יכולים לנסות לענות. בכל מקרה, מי שיענו נכונה על מקסימום שאלות מתוך ה-24 - יקבלו יותר נקודות מאחרים. אני מקווה שזה מובן..

ThePiper

New member
2

אם אני לא טועה אביו היה רופא. הוא גם מת בפתאומיות כשסיד היה בן 14, עצוב
.

Tomer 123

New member
כמה תשובות, לא הרבה...

4. ציור 7. כי חברת התקליטים חשבה שהם קשים מדי והתנגדה להוציא אותם 8. דיוויד גילמור 11. על העטיפה מצוירות נמלים, לא יודע מי צייר 14. Bike בונוסים: 2. אמממ...אולי ב'? 3. א. לדעתי זה ג'

את הציור על העטיפה של barrett צייר

סיד בכבודו ובעצמו. מת להשתתף בחידון, איןלי זמן לנשום. בעסה.

../images/Emo110.gif התשובות ../images/Emo110.gif

1. 6.1.46, בקיימבריג'. 2. אביו של סיד, ד"ר מקס בארט, היה רופא פתולוג. הוא היה אחד המומחים המובילים בבריטניה בדורו, בתחום תמותת תינוקות. 3. ביה"ס התיכון בו למד: Cambridge High School For Boys 4. תחום האמנות העיקרי שלו באותה תקופה היה ציור (הוא גם השתתף בסדנת דרמה בבית הספר, וכמובן פיתח עניין במוסיקה). 5. סיד למד במכללה לאמנות - Camberwell Art School, בלונדון. 6. Lucifer Sam 7. הלהקה התנגדה להוצאתם של שני השירים, Scream Thy Last Scream ו-Vegetable Man כי, לדבריהם, באותה תקופה, השירים נראו בעיניה אנטי-מסחריים. אך גילמור ו-ווטרס התנגדו גם להוצאת השירים באופן רשמי באוסף Opel, בשנת 1988. כאן הסיבות להתנגדות כבר לא ברורות; יתכן שהם חשבו שהשירים חושפניים מדי. כיום שניהם אומרים בראיונות שאין להם התנגדות להוצאתם הרשמית של שני השירים. 8. מלקולם ג'ונס, מטעם EMI, היה המפיק של האלבום The Madcap Laughs בהתחלה. בסוף, הובאו גילמור ו-ווטרס, לסיים את המלאכה. 9. עטיפת האלבום צולמה ע"י מיק רוק, שעבד באותה תקופה ב-Hypgnosis. 10. דייויד גילמור וריק רייט הפיקו את האלבום Barrett. 11. הציור על העטיפה הוא של חרקים שונים. סיד צייר את העטיפה בעצמו. 12. Terrapin, מאלבום הסולו הראשון. שיר נפלא - ויתכן שהדימוי של הדגים השוחים השפיע על WYWH? 13. Bike, Flaming, Dominoes הם דוגמאות לשירים העוסקים בתקופת הילדות. יש עוד נוספים. 14. Terrapin, Octopus, Bike ... הרבה משיריו של בארט מתייחסים או מאזכרים חיות. 15. Twink ו-Jack Monck היו שני החברים הנוספים ב-Stars. 15. [סליחה על הטעות במיספור]. ההופעה האחרונה של בארט כמוסיקאי היתה יחד עם ג'ק ברוס ומוסיקאים נוספים, במסגרת ערב-שירה, במועדון בקיימבריג', בשנת 1974. 16. [אני לא מוצאת את המקור, אותו קראתי לפני כשבועיים, לערך, כך שהדברים נכתבים מהזכרון]: ערב השירה היה של פיט בראון, משורר שגם היה התמלילן של להקת Cream בשנות השישים - ומכאן מעורבותו של ג'ק ברוס בארוע {ברוס היה הבסיסט של Cream]. בראון היה - ועודנו - אוהד גדול של בארט. בין היתר, הוא אמר פעם ש-White Room לא היה יכול להכתב ללא השפעתו של בארט. עפ"י ראיון שנערך עם בראון, הוא לא זיהה בתחילה את בארט בין המוסיקאים שניגנו עם ברוס, שכן מראהו השתנה בהרבה במהלך השנים (הוא השמין, וגילח את כל שערותיו, כזכור). במהלך הערב, ומאחר והארוע נערך בקיימבריג', הוא ביקש להקדיש שיר לסיד - אותו כינה "אחד מגדולי הכותבים האנגלים במאה הנוכחית" (או מילים דומות לנ"ל). באותו רגע קם בארט ממקומו ואמר בקול רם "לא, אני לא!". רק אז זיהה אותו בראון. 17. השיר שנכלל באוסף Wouldn't You Miss Me הוא "Bob Dylan Blues", והוא סאטירה (ופרודיה) על בוב דילן. זהו שיר מעולה, הן במילים והן בביצוע (בארט מחקה את דילן המוקדם בצורה כמעט מושלמת!). השיר לא פורסם קודם כי גילמור החזיק אותו בכספת אצלו בבית במשך 30 שנה, ואפילו הכחיש (או לא אישר) שהשיר בכלל קיים, למרות שמועות על קיומו. למה? לא ברור. לא שמעתי שסיד לא אהב את השיר; מדובר באחד השירים הראשונים שכתב, עוד בהיותו נער. הגרסה שיצאה ב-CD הוקלטה ב-1970, במהלך העבודה על אלבומי הסולו שלו. 18. וויליס, מחבר הביוגרפיה, הגיע לביתו של בארט פעמיים. בפעם הראשונה פתח לו סיד את הדלת כשהוא בתחתוניו בלבד. מרוב הלם, וויליס הצליח רק למלמל כמה מילים, ושכח להגיד לו שהוא כותב עליו ספר. בפעם השניה, הוא בא עם שאלות כתובות. סיד עבד באותה עת בגינה. וויליס שאל אותו אם הוא יכול להשאיר לו את השאלות - להשחיל אותם דרך הפתח שבדלת הכניסה - ע"מ שסיד יוכל לקרוא אותן בזמנו החופשי ולענות עליהם. סיד ענה לו באדישות: "תעשה מה שאתה רוצה, זה לא נוגע לי". וויליס לא קיבל תשובות על השאלות שמסר. 19. [גם כאן, אני לא מוצאת כרגע את המקור, וכותבת מהזכרון]: התסריט נכתב ע"י בחור אמריקאי אחד, טד שאטלוורת'. עיקר התסריט מתמקד בשנת 1967, ובסצינה הפסיכדלית בלונדון - אף כי התסריטאי לא ביקר בלונדון מעולם, וממילא לא היה שם בשנות השישים. שאטלוורת' הצליח לשכנע מפיקים להשקיע כסף בהפקה, אך המפיקים - שלטענתו היו מיודדים עם ווטרס - העבירו לווטרס את התסריט לקבלת הערות. ווטרס חזר אליהם כשהוא מאיים לזמבר את הצורה למי שבכלל יעיז לעשות סרט על חייו של בארט, תוך שהוא אומר - לדברי התסריטאי:"אף אחד חוץ ממני לא יודע איך זה בדיוק היה.... המילה האחרונה לגבי סיד היא שלי... ואני כבר כתבתי עליו שירים, ומספר את כל מה שהיה לספר.." או משהו כזה. המפיקים נבהלו והתקפלו. בראיון עמו, התסריטאי סיפר שהוא מנסה לשנות את התסריט כך שלא יוזכרו השמות האמיתיים של הנפשות הפועלות, וכך אולי יהיה ניתן לעשות את הסרט. לדעתי, במקרה הזה ווטרס דווקא צדק - ולא משנה מה בדיוק היו מניעיו. מהראיון עמו היה ברור לי שלשאטלוורת' אין את הרקע המתאים להתמודד עם סיפורו של סיד. 20. התכוונתי לרוג'ר ווטרס, אם כי גם "גילמור" ו"הפלויד" הן תשובות נכונות, ככל הנראה. שאלות הבונוס: 1. לא ידוע מי אמר מה. הגרסה הרשמית, כאמור, אינה נוקבת בשמות, יחד עם זאת,בראיון אחד, אמר גילמור משהו כמו: "אני לא זוכר מי אמר לא לאסוף את סיד, אבל זה בטח לא הייתי אני. זה בטח היה רוג'ר. זה מתאים לו להגיד דבר כזה. אני בכלל הייתי ה"נער החדש" בלהקה. אני ישבתי במושב האחורי, ולא העזתי להגיד מילה". מייסון, מצדו, טוען לשכחה מוחלטת: "זה היה כל כך מזמן, אני לא זוכר" (קצת מוזר, לאור העובדה שהוא הביוגרף בלהקה, ואסף במשך כל השנים כל פיסת מידע עליהם כדי לכתוב את ספרו). ווטרס סרב להתייחס לשאלה, למיטב זכרוני, ורייט כרגיל נצמד לגרסה הרשמית ומסרב לנדב שמות. לסיפור עצמו יש גם כמה וריאציות, אבל לא נכנס לזה כרגע. 2. ניסוח השאלה היה קצת מטעה, אז אני מורידה אותה מרשימת השאלות. כל התשובות נכונות, בעצם. 3. א. התיאור של הארוע משתנה ממרואיין למרואיין, ומראיון לראיון. כל תשובה נכונה - היינו, כנראה, תשובה ו'. ב. השד יודע מי זיהה אותו ראשון, אך כנראה זה לא היו ווטרס או רייט. 4. הגרסה הרשמית היא שהם ראו אותו לאחרונה ב-5 ליוני 1975, כאשר הוא הגיע לאולפני Abbey Road בעת הקלטת WYWH. הגרסה הזו מצויה גם בגרסה המקורית של ספרו של מייסון מאמצע שנות התשעים (שכמה דפים ממנה "דלפו" החוצה). ככל הנראה, זו אינה האמת. ווטרס סיפר, בראיונות שנתן בתחילת שנות התשעים, כי ראה את סיד "לפני 10 שנים בערך", היינו, בתחילת שנות השמונים. בראיונות מהשנים האחרונות הוא אומר שעשה מספר נסיונות במשך השנים לפנות למשפחת בארט אך הם סרבו לתת לו להפגש עם סיד, ובמקום זאת הוא מקבל דיווחים על מצבו של סיד מאימו(!) שעדיין גרה בשכונה. יש להניח שווטרס רואה את סיד מדי פעם, כאשר הוא בא לבקר את אימו בשכונה, אך לא יוצר עמו קשר ישיר. על פי עדויות של "מקורבים", גילמור, המצוי בקשר קרוב עם משפחת בארט, רואה את סיד לעיתים קרובות, בשכונת מגוריו. המקורות הנ"ל אומרים גם שמשפ' בארט עודדה את גילמור לפגוש את סיד, במהלך השנים, אך הוא נמנע מכך מחשש שמצבו של סיד יתדרדר בעקבות הפגישה. כיום, יש שמועות על כך שהשניים נפגשו במהלך השנה האחרונה, אך אלו יותר ספקולציות, מאשר ידיעות ברורות. ההנחה הרווחת היא שריק רייט, המקורב לגילמור בשנים האחרונות, ראה אף הוא את סיד בתלת מימד. מייסון, ככל הנראה, באמת לא ראה אותו מאז 1975.

והנקודות למשתתפים...

Gingerbread Man - שתי נקודות. Oded - נקודה אחת. פינוקיו - 15 נק'. סכיזואיד - נקודה אחת. Piper - נקודה. תומר - שש נקודות אמיר - נקודה אחת. והמנצח הבלתי מעורער הוא... פינוקיו שמי
תודה לכל המשתתפים -
Well Done!!

ובגלל שהייתם כל כך נחמדים... ../images/Emo63.gif

המעוניינים לקרוא את ספרו של לוקה פרארי, Fish Out Of Water, ראו כאן. כזכור, מדובר בספר איטלקי שיצא באמצע שנות התשעים. הספר כולל גם תרגום איום ונורא של הטקסט לאנגלית, אבל הוא עדיין קריא. חשיבותו של הספר היא בכך שהוא כולל ראיון (בשני חלקים) שנערך עם אחותו של בארט, המספקת תמונה מעניינת מאוד על חייו. כן כולל הספר כמה תמונות של עבודות שלו, משנות התשעים (ואחת משנות השבעים).

אני? ניצחתי? אני?

ייייייששששששששששש! האמת היא שציפיתי שזה יהיה הרבה יותר קשה, ושתהיה הרבה יותר השתתפות, אבל לא נורא
. ציףציף, אולי אפשר לעשות עוד כמה חידונים עם תוצאה שתישמר מחידון לחידון, ובעל הניקוד הרב ביותר יזכה בפרס?

למעלה