Shakira paradise
New member
../images/Emo110.gif מאמר לדור
דור הנה מאמאר שמצאתי ב- ynet שאקירה והיהודים היא כוכבת הפופ הכי גדולה שיצאה מהעולם השלישי והזמרת הכי מצליחה השנה באמריקה. היא שרה באנגלית, ספרדית ופורטוגזית, ולפעמים פוצחת בריקודי בטן. איך הגיעה שאקירה למעמדה הרם, כמה זמן היא מתכוונת להישאר שם? והכי חשוב: "לא אמרתי שאני מעדיפה שחזירים יקשיבו למוזיקה שלי ולא הישראלים" שאקירה מובארק היא כרגע כוכבת הפופ הכי גדולה שיצאה מהעולם השלישי והזמרת הכי מצליחה השנה באמריקה. בשבוע שעבר פינתה כמה דקות בלוח הזמנים הצפוף שלה כדי לדבר עם ישראל מהמכונית שלקחה אותה מאולפן טלוויזיה בדאלאס, טקסס, לשדה התעופה המקומי. שאקירה: "אני מאוד שמחה שאנחנו מדברים עכשיו, כי אני מקווה שבכך תסתיים סוף סוף חרושת השמועות האיומה. ברור שהיא התחילה מכוונה רעה של מישהו שרצה לפגוע בי, וממש הזדעזעתי כשההאשמות הגיעו לאוזני". לפני כמה חודשים התחיל מישהו להפיץ אימיילים, שטענו שבמהלך הופעתה באחת התוכניות של אם.טי.וי באירופה סירבה שאקירה לשוחח בשידור עם צופה מישראל ואמרה: "אני מעדיפה שחזירים יקשיבו למוזיקה שלי ולא הישראלים". אם.טי.וי הכחישה, ומנהלה האישי היהודי של שאקירה, פרדי דה מאן, שלח מכתב הכחשה גורף לראש הליגה למניעת השמצה, אייב פוקסמן, ובו הדגיש שהדבר נוגד לחלוטין את כל אמונותיה של שאקירה. זכות המילה האחרונה שמורה לגברת עצמה. "אף פעם לא הייתי אומרת כזה דבר, ומאוד נעלבתי מכך שמישהו בכלל יכול לשייך לי אמירה כזו. אני עובדת עם יהודים, המנהל שלי יהודי, עורך הדין ומנהל העסקים שלי יהודים, תמיד היו לי יחסים אישיים נפלאים עם יהודים רבים שהכרתי. מעבר לזה, מאוד נפגעתי מכך שמישהו ניסה לייחס לי אמירה כל כך גסה ומעליבה וכל כך מטופשת". כששאלתי אותה אם ביקרה אי פעם בארץ המוצא של משפחת אביה, לבנון, אמרה שאקירה בצער שזה עוד לא קרה, והוסיפה: "לצערי, גם לא הגעתי אף פעם לישראל. הייתי מאוד שמחה לבוא ולהופיע בשתי הארצות, וכשזה יקרה זו תהיה ממש התגשמות של חלום יפהפה". לבנון, אמריקה, קולומביה אביה של שאקירה, טוני, נולד לפני 70 שנה בניו יורק, בן למשפחת מהגרים נוצרים מלבנון. כשהיה בן חמש היגרה משפחתו לקולומביה, שם נשא את אשתו הראשונה, וביחד הולידו את תשעת האחים והאחיות הגדולים של שאקירה, בת זקוניו מנישואיו השניים לנידיה ריפול. פירוש שמה של שאקירה הוא ´מלאה בחסד´, ומי שהפך את החסד שלה למלא בתהילה, פרסום ונכסים היה היהודי דה מאן, אחד מעורכי הדין החזקים ביותר בתעשיית המוזיקה האמריקאית, שבעבר טיפל בין השאר במייקל ג´קסון ובמדונה. דה מאן ראה אותה לפני שנתיים שרה בספרדית בתוכנית טלוויזיה, וכל כך נכבש בקסמיה, עד שהרים טלפון והסביר ללקוחתו החדשה, לדבריו: "אם את רוצה להפוך לאמן ברמה עולמית, את צריכה לשיר באנגלית". דה מאן מגדיר את שאקירה כנערה מאוד חושנית עם מחשבות מאוד תמימות, ולפחות 3 מיליון אמריקאים הביעו את הסכמתם כשרכשו השנה את אלבום הבכורה שלה בשפה האנגלית, ´שירותי כביסה´, מתוכו יצאו כבר שני להיטי ענק, ´בכל זמן, בכל מקום´ ו´מתחת לבגדים שלך´. בסוף החודש תשתתף שאקירה בטקס השנתי של חלוקת פרסי אם.טי.וי אמריקה, והיא מועמדת לזכייה בארבע קטגוריות, ביניהן לווידיאו הנשי של השנה ולווידיאו הפופ של השנה. - את מרגישה שכדי להצליח באמריקה כאמן זר את צריכה להוכיח את עצמך ולהיות טובה יותר מהזמרות האמריקאיות? "לא. אני פשוט מרגישה שאני צריכה להמשיך לעשות את מה שעשיתי כל חיי. לעשות את הדבר שלי, להציג את סוג המוזיקה שאני כותבת ולהופיע בדיוק כמו שאני רוצה, בלי להקריב דבר כדי להתחבב על שוק מסוים. אני רוכשת מעריצים חדשים ממקומות שמעולם לא ציפיתי להגיע אליהם, ובטח שלא חשבתי שאזכה לכזו הכרה תוך פרק זמן כל כך קצר". את "הדבר שלי" התחילה שאקירה לעשות מגיל שמונה, אז כתבה את שירה הראשון. היא גדלה בעיר קולומביאנית על שפת הים הקריבי, וכילדה זכתה בתחרות שירה בטלוויזיה ועסקה קצת בדוגמנות. כששמעה שנציג של חברת התקליטים האמריקאית סוני מגיע לביקור בסניף של החברה בקולומביה, נסעה עם הוריה לעיר הבירה בוגוטה, ושם אירגנה הופעה אקוסטית בפניו, בבית המלון בו שהה. ההופעה הובילה לחוזה הקלטות עם סוני בגיל 13. שני התקליטים הראשונים שלה, שהכילו בעיקר בלדות פופ מתקתקות, נכשלו מסחרית, אבל האלבום השלישי, בו הכניסה לראשונה השפעות ממוזיקת הרוק שהיא אוהבת - שאקירה העידה על עצמה כמעריצה של לד זפלין, אירוסמית ונירוונה - הפך אותה לנערת הרוק המובילה באמריקה הלטינית ומכר שם 4 מיליון עותקים. - לא מתסכל אותך שכוכבים אמריקאים מקבלים חשיפה עצומה בכל רחבי העולם בעוד שכוכבים כמוך, מארצות זרות, בקושי מצליחים לחדור לשוק האמריקאי?