מה יש במאטה?

melodynoa

New member
../images/Emo110.gifמה יש במאטה?

זה נכון שזה אופייני למעמד הנמוך ומעמד הביניים? אפשר לשתות את זה בכוה רגילה, לא

rmoses1

New member
מאטה

מתוך שטיינהרט-קציר "שתיית מאטה (mate), משקה עשבים שמוצאו מפאראגואי, טקסית מאוד, וכשמציעים לכם אותו זוהי מחווה מיוחדת של קבלת פנים. את העלים מכינים בקפידה, ואת החליטה שותים מתוך כלי משותף". לא נראה לי שאפשר לשתות את זה בכוס רגילה, ונראה לי שהיום זה מקובל על כל השכבות בארגנטינה ראובן

אילנה42

New member
../images/Emo124.gifלשאלותייך וליידעה את כולם

מאטה הוא משקה ששותים אותו אנשים מכל מעמדי החברה, נמוכה, ביינונית וגם הגבוהה. אפשר להכניס לכלי - MATE - כל מיני תוספות חוץ מהYERBA כמו: חתיחת קליפת פרי הדר, קצת קפה, יש אנשים ששותים אותו מריר( ללא סוכרזית/סוכר) ויש כאלה שמעדיפים אותו מתוק. יש אפשרות לשתות בכוס רגיל, כי הYERBA מכניסים אותה בשקיות (במו התה!!!) ושותים אותו באותה הצורה של התה, זה ניקרא MATE COCIDO. מכווה שהכל ברור!!!!
ות מרים

krn

New member
MATE

אני הייתי אומרת שהמעמד הגבוה לא שותים MATE.

Yoss25

New member
ל- Shellyland

Yerba הוא שם כללי לעשב או קדומת לשם ספציפי של צמח בעל תכונות מיוחדות. שמו המלא של הצמח המיובש המשמש להכנת המשקה הפופולרי בדרום אמריקה הוא yerba mate, רק אצל הארגנטינאים ושכניהם הוא מופיע כמושג בפני עצמו. את הקידומת הזו אנו מוצאים גם בשמם של עשבי תיבול yerbas aromaticas וגם בשמה של הנענע yerba buena. בוטנית הצמח אינו עשב אלא שיח-עץ (Ilex paraguarinensis)

אילנה42

New member
../images/Emo140.gif היי קארינה, בקשר לMATE

אני חייבת לעדכן אותך שאת לא צודקת בקשר למעמד הגבוה. הם בהחלט שותים MATE, כי זא המשקה הלאומי ובהחלט עושים את זה משפחות שיש להם שורשים מאוד מאוד עתיקים בארגנטינה לפחות, לא יודעת איך זה במדינות אחרות. זה מאוד אופייני,אופנתי ואפילו חובה, לשתות MATE בחוות של העשירים שבפרברי בואנוס איירס ובכל הפרובינציות בכלל. שיהיה לך יום מקסים מרים

krn

New member
קרינה, בלי א´

אני לא אתווכח... זה פשוט מה שאני זוכרת!

למעלה