Digital Pygmalion

Aryez91

New member
../images/Emo110.gif Digital Pygmalion

כבר שמענו על imodeller ועל כל מני תוכנות אחרות שלוקחות סדרה של תמונות ומעבדות אותן למודלים תלת מימדיים.. הנה תוכנה יותר חכמה.. לא ממש מצאתי מקום לקנות/להוריד אותה..

eldarinn

New member
מעניין מאד.

ידוע אם העניין מסחרי בכלל או שזה עדיין בפיתוח אקדמי?

HackMachine

New member
רע מאוד למודליסטים

הטכנולוגיה עלולה לשבור את שוק המודליסטים או לפגוע בה קשות.

tapas tapas

New member
"ממש רע"

אני בטוח שיותר קשה לפסל דרקון באבן ואחר כך לצלם אותו מאשר למדל אותו ישר בתלת מימד.

מיכאל ג

New member
הטכנולוגיה קיימת כבר שנים

אולי האלגוריתם הספציפי הזה נותן תוצאות יותר טובות מהרגיל עם פחות תמונות אבל זו לא המצאה חדשה ואם זה לא שינה כלום עד עכשיו לא נראה לי שזה ישנה בעתיד. חברות האנימציה הגדולות בין כה מפסלות את כל המודלים שלהם ואז מעבירות אותם דיגיטציה ידנית (כזו שיוצרת מאש נורמלי, מה שממש לא קורה כאן).

HackMachine

New member
זה בדיוק העניין

אמנם זה היה קיים עד עכשיו, אבל הטכנולוגיה לא הייתה כל כך זמינה וזולה. איך שאני רואה את זה, בעתיד פשוט ישלמו לאמן הפיסול על המאקט (מה שהיום כבר עושים) ואז אותו אדם כנראה כבר יוכל להעביר את המודל למחשב בעצמו. מה שיבטל ויפסח על עבודת המודליסט ויעבור ישר ל rigging וטקסטור. יש צורך בפחות כוח אדם, זה שולל מקומות עבודה. אני אישית אוהב טכנולוגיות חדישות, רק רציתי לציין ששווה להיזהר מזה

מיכאל ג

New member
תראה, אם ישתמשו בזה

זה בטח יהיה לחפצים דוממים, לא לדמויות שמצריכות ריגינג ואנימציה. נאמר, אם אתה רוצה למדל ארון או כיסא אמיתיים, אולי מכונית (לא מקרוב מדי) או בית, פשוט תצלם אותם ותכניס לתוכנה בתור מודל. זה לא מחליף שום עבודה שמצריכה יצירה של משהו שלא קיים במציאות. ליצור פסל במיוחד בשביל זה ולסרוק אותו יותר יקר ונותן תוצאה פחות טובה מלמדל משהו מאפס.

i X i

New member
טיפת היסטוריה

השיחה הזאת מזכירה לי את מה שקרה בתעשיית הרכב כשהתחילו להכניס רובוטים לפסי הייצור. הטענה היתה שהרובוטים יבטלו משרות של בני אדם. למרבה הצער, עבור חלק מהעובדים בתעשיה, זה אכן היה המצב. אבל בטווח הארוך, ואנחנו מדברים בשנים בודדות, לא בעשורים, תעשיית הרכב ייצרה מקומות עבודה רבים - הסיבה לכך היא שגם אם הציוד מחליף עובד, עדיין נדרשים עובדים לתפעל ולתחזק את הציוד, בנוסף, כאשר הציוד מוזיל את מחירי המוצרים, הדרישה עולה והשוק גדל ומייצר עוד מקומות עבודה. אז הפתרון הוא לא לדאוג, לא לפחד, ופשוט להמשיך להיות יצירתיים, גם התוכנה והציוד הכי חכמים לא יכולה עדיין להתחרות ביצירתיות של ילד בן 5.

OhadArt

New member
לפני הטכנולוגיה שגורמת לכך

יש את ההשכלה שהיא גורמת לטכנולוגיה מי שכתב פה שהוא נגד עניין הטכנולוגיות וכל הטזה הזו של מקומות עבודה שמתבטלים בעקבות... שלא יאשים את הטכנולוגיה...זה כמו להאשים את המחשב תאשים את מי שיוצר אותו...ההשכלה ולא נראה לי שהרבה יתמכו בהתנגדות להשכלה יש השכלה...יש התייעלות..יש טכנולוגיה...יש פיתורים אין מה לעשות ככה זה אולי ברוסיה של פעם היית מוצא אלטרנטיבה , שם לא היה קפיטליזם לא? חיי שקלים

למעלה