אמבטיה מהנה-זקוקה לטיפים...

פרלמנים

New member
../images/Emo112.gifאמבטיה מהנה-זקוקה לטיפים...../images/Emo125.gif

הי, להזכירכן, דניאל בן 10.5 חודשים-זוחל, עומד ומאוד אוהב תשומת לב...פעם, כשהיה גורון קטנטן, היה ממש קל להעסיק אותו באמבטיה- הוא היה יושב ב"דפני" באמבטיה הקטנה וכל פיפס היה מסעיר אותו, כל רעשן היה מדהים אותו וכל שיר ששרתי היה מצחיק אותו. היום, הפושקט כבר באמבטיה של "הגדולים", לפעמים אנחנו מצטרפים אליו באמבטיה, לפעמים אנחנו יושבים בחוץ לידו-אבל... הוא מתעקש רק לעמוד. מחזיק בדפנות, משחק עם המים שמרטיבים את החרסינות או את הדפנות. מקסימום מסכים להחזיק ביד איזה צעצוע. מחפשת רעיונות למשחקי אמבטיה שיעשו לו כיף ויעבירו את הזמן לא רק בחפיפה וסיבון. חווית האמבטיה חשובה לי מאוד כי בחודשיים הראשונים להולדתו לא יכולתי לשטוף אותו ומאז כל אמבטיה הפכה אצלי למשהו שצריך להנות ממנו, לא סתם "חפיף"... אני מנסה להחזיק 20 דק' בשירים וכו' אבל דניאל בשלו-עומד וחובט בחרסינות או במים... רעיונות? המון תודה, ג'סיקה

אנגלה3

New member
היי ג'סיקה../images/Emo39.gif

מזיכרוני הרחוק (שכן אלמוג כבר בן 10.5......
) הייתי משחקת איתו באמבטיה עם כל המשחקים הנדבקים לחרסינות, לדוגמא:יש משחק של ספוגיות בכל מיני צורות שנדבקות אחרי שמרטיבים אותם. וחצמזה, עכשיו שהוא כבר מכיר את המושג בריכה, הרי כולנו ראינו את השחיין המקסים הזה, תנסי אולי לפתות אותו "בבריכה" בבית, ולמלא אמבטיה כמו בבריכה...אולי יצליח. מקווה שעזרתי
אנג'לה

זהבה29

New member
../images/Emo192.gifגסיקה שלום.

גם אני מתעסקת המון בכיף של מעיין באמבטיה: קניתי לה ברווזונים מיוחדים ודגים אני משחקת איתה בכוסות ובקבוקים ומתאכזבת כשהיא רוצה לצאת. השאלה שלך והתשובות עזרו לי להבין שכדאי לי קצת להרפות ולהמשיך הלאה מאותה תחושת החמצה. המון תודה נשיקות ויום טוב זהבה.

אהבתי שכתבת "פושקט" מאמצת במקום הפושטק שלי.

שמת לב שכתבת "חווית האמבטיה חשובה לי מאוד". נסי לשחרר את תחושת ההחמצה הזו (מוכר מוכר). כרגע את לא נהנית כי את בלחץ להחזיק עוד כמה דקות, כך שאת גם משדרת לו לחץ. אולי תהנו בזמן של לפני או אחרי האמבטיה. אולי זמן בלי חיתול? מסז'? וכאלו. מה עם להיות איתך באמבטיה? אולי תוכלו לשחק יחד כך?

פרלמנים

New member
הי עידית, תודה רבה

כאמור, אחרי שקיבלתי תשובות כאן ובעוד כמה פורומים (אובססיבית???
) הבנתי שבעצם השלב שאנחנו נמצאים בו הוא תקין-דניאל גם במהלך היום, בבית, מאוד מתעקש לעמוד ולטייל לאורך רהיטים-כנראה הגילוי הזה של עמידה וניידות מאוד מסעיר אותו והוא לא זקוק כרגע למשחקי אמבטיה מבוימים ויזומים... אגב, האמבטיות כמעט תמיד איתי או עם אסף בפנים, ככה הכי כיף. היום באמבטיה הוא נישק נשיקה צרפתית סוערת וארוכה את השפופרת של המקלחת ("הדוש") ממש רומנטי זה היה (וזה היה בישיבה כי יותר נוח להתנשק ככה כנראה
) בקיצור, אני קצת משחררת לחץ, כמו שהמלצת (מדהים שעברו כבר 8 חודשים מהגבס האחרון, ובשבילי אמבטיות הן עדיין אירוע מיוחד כמו בהתחלה)! נשיקות לאושרי ודרור
, ג'סיקה

טאניוש

New member
אני זוכרת את התקופה הזו שהוא רצה רק לעמוד

הוא היה עומד ומתהלך (ולפעמים גם מחליק ונופל, למרות הגומי
) והיה בלתי אפשרי להושיב אותו. אבל לא הבנתי למה החלטת שהוא לא נהנה. לעמוד ולחבוט במים נשמע די כיף
. בגיל כזה (אם אני זוכרת נכון) היינו בקטע של חלקי גוף, הוא היה עושה "ספירת מלאי" (איפה הראש? איפה הרגליים? איפה הטוסיק?), ואחרי ש"נמצא" היינו מסבנים את האיזור הרלוונטי
. לאון כבר המון זמן משחק באמבטיה במשחקי בריכה- מושיב את הברווזונים על החישוק ועושה להם "עוגה עוגה עוגהההה...אחת שתיים שלוש!", עושה בועות במים ועוד. המשחק הנוסף- אני מסבנת אותו והוא מסבן את הבובה (או כדור. או בקבוק ריק של שמפו. מה זה משנה). יש מלא צעצועי אמבטיה בחנויות ילדים, אבל חייבת לציין שאני כמעט ולא קונה לו צעצועים, בין היתר גם לא צעצועי אמבטיה. הוא ממציא לעצמו אינספור משחקים עם מה שיש. אני מאד מסכימה עם עידית. את חושבת על זה יותר מדי ונלחצת, כאשר אין סיבה בעצם. רק עוד שלב התפתחותי, זה הכל. <אם כבר נזכרתי בחלקי גוף חייבת לספר. לאון אוהב מאד חיות- ספרים, קלטות, צעצועים, גן חיות, הכל. הוא גם מרגיש חלק מעולם החי משום מה. לקח לי כמה ימים לשכנע אותו שללאון אין חדק, רק לפיל. עכשיו הוא מפסר לכולם שללאון יש אף ולפיל - חדק. היציאה החדשה מסוף שבוע - "לקוף יש זנב. גם ללאוני!"-"איפה יש לך זנב?..."-"הנה! (מצביע) אבל חסר עכשיו....">

פרלמנים

New member
הי טאניוש, תודה על התגובה ../images/Emo13.gif

לא חושבת שהוא לא נהנה, פשוט רציתי להפוך את הזמן הזה באמבטיה ל"מועיל" התפתחותית. אחרי שקיבלתי כאן את כל התגובות, וגם בפורומים אחרים, הבנתי שלעמוד באמבטיה ולשחק עם המים זה בעצם שלב תקין בהתפתחות (כידוע, זה ילד ראשון, לא היה לי מושג)... אני נורא רוצה שהוא ישחק איתנו במשחקים כמו שאת מתארת (איפה הטוסיק? וכו') אבל הוא עדיין לא מבין דברים כאלה... דניאל אומנם עושה המון דברים-ומתחיל להבין קצת הוראות מאוד בסיסיות ("תן לאמא" וכו') אבל עדיין לא מבין שמנסים לשחק איתו עם "הוראות" כמו "איפה הראש" וכו'... בקיצור, התשובות של כולם גרמו לי להיות רגועה ולהנות מהאמבטיה כמו שהיא... הסיפורים על לאון תמיד מצחיקים אותי
, תגידי, את מדברת איתו עברית בלבד? שבוע טוב ותודה, ג'סיקה

טאניוש

New member
אני מדברת איתו רוסית בלבד

תינוק דו לשוני זה נושא בפני עצמו. כל כך מעניין לראות איך שתי השפות אצלו מתפתחות במקביל. מדי פעם הוא נכנס לקטע של "רק עברית"- מדבר עברית, רוצה ספרים וקלטות רק בעברית- ואז עובר לרוסית חזרה. לא יודעת איך להסביר, כאילו קצת מתקדם בשפה אחת ואז קצת בשניה וחוזר חלילה. הוא יודע יפה מאד להבדיל בין השפות, כשהוא מתחיל לשחק עם ילד לא מוכר הוא מחכה שההוא יתחיל לדבר כדי לדעת באיזה שפה לתקשר איתו (אם הילד מתעקש לשתוק ברירת מחדל היא עברית). כמובן הוא יודע שעם מטפלת מדברים עברית ועם סבתא רוסית. איתי קצת יותר מסובך, הוא קלט יפה מאד שאני יודעת גם עברית, לכן הרבה פעמים הוא עונה לי בעברית. הוא גם לא קורא לי "מאמא" לרוב אלא "אמא"
. הוא מצחיק מאד. תמיד היה מצחיק, אבל עכשיו במיוחד. כל יום פנינה חדשה. ג'סיקה, לפני שדניאל יתחיל להבין "איפה הראש" אתם יכולים לענות לעצמכם. תשאלי אותו איפה הראש ותראי לו "הנה הראש!". אפשר לשחק איתו ב"ידיים למעלה על הראש..." (קחי את הידיים שלו ושימי על הראש). אמבטיה זאת הזדמנות מצויינת ללמוד את חלקי הגוף.

אנגלה3

New member
מצחיק../images/Emo6.gifאצלי היה את אותו הדבר

עם אלמוג (הגדול), אני דיברתי איתו עברית, ואמא שלי(ז"ל) ואחותה דיברו איתו רוסית, והוא ידע בדיוק עם מי לדבר באיזו שפה, אבל כשאני הייתי מנסה לדבר איתו רוסית הוא היה צוחק עלי
!!! פשוטו כמשמעו, ומדבר איתי רק בעברית. זה היה נראה לו ברור שאמא מדברת עברית וסבתא ודודה(שטיפלו בו עד גיל שנה וחצי) רוסית. לצערי הרב אימי נפטרה כשאלמוג היה בן 3.5 ומאז הוא שכח את השפה (הוא עוד מבין פה ושם כמה מילים כשאבא שלי מדבר איתו אבל זה לא זה).

תחיצ

New member
אנחנו אמצנו את גיגית הכביסה

היא לא קטנה כמו הדפני, ולא גדולה כמו האמבטיה הביתית - כך שלא צריך לבזבז הרבה מים, וגם המקום מספיק לפושטק הפרטי שלי. ואין מה לומר - הוא מת על מים. בעיקר להרטיב את כולנו... איך החום אצלכם היום???

פרלמנים

New member
חם זה לא מילה ../images/Emo178.gif../images/Emo42.gif

אבל בלי טיפת זיעה...איזה הבדל זה מהלחות של רעננה... אני לא ממלאה את האמבטיה בהמון מים, רק עד הברכיים של הבונבון. חשבתי על גיגית אבל זה יותר מדי מזכיר לי את ימי הגבס הידועים לשמצה. מה שלום המלאך הפרטי שלך? עדכון, לבן הטרי של אבישי קוראים חגי אברהם. נשיקות מכולנו. מתי תקפצו למדבר לאיזה טיולון משפחתי? ג'סיקה

תחיצ

New member
בחורף...

כיושבי הרים - כל מה שהוא מתחת ל600 מטר מעל פני הים נראה לנו כמו שיא החום, בטח אצלכם. אבל אולי באזור החגים... בשמחות...

למעלה