סוכות ב-
אנשים

Y. Welis

New member
פוטין!

תיאוריה מעניינת. היא מזכירה לי משחק נחמד שבתחילתו ארכיאולוג מגלה את המקדש שבו האלים היווניים התחבאו והיו שרויים בתרדמת ארוכה, עד לבוא העידן הנכון.

MetalSinagouge

New member
RPG?

אגב קשור למה שאמרת: אחת התאוריות "הנסתרות" של הרייך השלישי היא שענקים (אני חושב שיותר רומנטי להתייחס אליהם כלאים הנורדים, ולא כענקים המרושעים עימם נמנים הטרולים המרושעים לא פחות) מסתתרים במעורה באזור אנטארקטיה והם מחכים לסופו המוצלח של הפיתרון הסופי נגד כל הגזעים. בקשר ללינק, אני מוצא את פישוט הדברים הזה קצת מוזר. לכל אל הרי ייחסו כ"כ הרבה תכונות (גם על-טבעיות) אז זה לא ממש מסתדר לי. אלה אם כן הם הגיעו מהעתיד, בינהם ז'ירנובסקי עם מכונת "הביטול כוח משיכה" שלו. חבל שאף אחד לא מנסה לחקור מה עבר על התודעה של אודין כאשר הוא "צלב" את עצמו, או איך בדיוק ייגדראסיל בנוי

לגוטל

New member
הממממ

הייתי צריך לשים סמיילים של לבבות וכו' ?
ואגב, מישהו היה בהרצאה על חלומות במיתולוגיה הנורדית? שהגעתי לא היה כרטיסים כבר... בכל מקרה, אני גם אהיה מחר וביום חמישי באייקון, אם אתם רוצים לעשות מפגש קטן של פורום מיתולוגיות אז בכיף... יום רביעי זו התראה קצת קצרה לחלק אני משער, אבל יום חמישי זה אפשרי בהחלט. מה אתם אומרים?

Y. Welis

New member
אני מסופק אם אם אוכל

וגל החום הצפוי בוודאי שלא מעודד (דווקא האייקונים האחרונים היו תמיד קרירים יותר).

MetalSinagouge

New member
יש סיכוי ש...

ההרצאה תתקיים שוב באונברסיטת בן גוריון במסגרת מועדון המדע הבדיוני. אני לא רוצה לפתח לעצמי ציפיות או משהו אבל... שאלה: יצא לי לקרוא בכמה וכמה מקורות (ספרים בדיוניים, אנשים חצי-בדיוניים) שבעבר המוח הורכב מ2 המיספרות כמעט נפרדות, שחוברו על ידי כמה עצבים, מה שגרם לאנשים לחשוב שאיזו ישות חכמה (תת מודע?) מדברת אליהם. האם יש לדבר בסיס ביולוגי?

Y. Welis

New member
המוח אכן מורכב משני חצאים עיקריים

שמחוברים יחד ב'ענף' אחד (פעם זכרתי את שמו). מבחינים במרכזי שליטה שונים בכל מחצית כזו (למשל השליטה על עין שמאל היא בחלק הימני וההיפך), וכן בסוג שונה של פגיעה מנטאלית, אם הפגיעה היתה במחצית השמאלית או הימנית. מכל מקום המוח לא החל כשני חלקים שהתאחדו, אלא כנראה התפתח כך.

MetalSinagouge

New member
הבנתי.

יצא לי לא מזמן לקרוא על דיסציפלינה שאליסטר קראולי הורה לתלמידיו לבצע: ללמוד לכתוב ביד שמאל כדי לעורר את חצי האונה הימנית האינטואיטיבית. מעניין איפה קראתי את מה שכתבתי. אני בטוח שמעתי את זה בהרצאה של גראנט מוריסון, ויש סיכוי שזה הופיע באלים אמריקאיים ו\או בבית כברות לחיות. המממ... יצא לך לקרוא את Zen and the brain?

Y. Welis

New member
זו טכניקה ידועה

אבל אני לא יודע אם היא באמת משפרת משהו. יש שאומרים שהיפאנים שומעים באונה השמאלית ולא בימנית, ולכן רק הם מסוגלים להנות מהמוזיקה הא-טונאלית הייחודית שלהם (נגינת הקוטו)... הספר שהזכרת נשמע מעניין. נדיר למצוא מדען שמעריך זן.

MetalSinagouge

New member
לא קראתי אותו אישית..

אבל אני עכשיו קורא את "מבוא לזן בודהיזם", וזה נשמע ממש טוב. בהתחלה התבאסתי כי לא הבנתי הרבה (אתה יודע כל משחקי האי לוגיקה שלהם) אבל אז הסופר אמר לי שאני לא אמור להבין כלום בגלל אריסטוטל המנוול (עכשיו שמתי לב שכתבתי למטה "נבל" LOL) ושאני צריך זן מאסטר כדי להיות מאמן הפוקימונים הכי טוב בעולם. הספר הזה נראה קצת ארוך, אבל הנושא עצמו ממש מעניין. יכול להיות שנגלה קשר בין מידגאד לאסגארד שמתווך על יד העצבים? דווקא קוטו זה דבר סוס, רוב הדברים ששמעתי שנוגנו על הכלי הזה נשמעו טוב. הקטע עם השמאליות הוא די טריקי, אני מפריך את הטענה על עליונותם הרוחנית של השמאליים על ידי הבאת דוגמא מחלישה שהיא אני.

Thestral

New member
אני הייתי והיה ממש מעניין../images/Emo108.gif

ואנחנו כעת בקשר עם המרצה שיבוא להתארח בפורום ולהכין לנו מאמר לדיון

MetalSinagouge

New member
נבל!

אני ניסיתי להעביר לו הודעה דרך פורום של אב"ג ושם כאילו אף אחד לא מכיר אותו. תביא אותו לפה

למעלה