סוכות ב-
אנשים

1מאיוש

New member
תודה גם לכם!! אבל..

לא אמרו בטלויזיה שבוע שעבר שהיא "נעלמה" ?!

נכון את צודקת אבל...

אנחנו המעריצים שלה מקווים שהיא תחזור ואני מאמין שהיא תחזור ממש בקרוב

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gifאפרופו הכתבה על בוסקילה

שמתם לב שבכתבה המדוברת ההיא השתמשו כל הזמן ברקע ב"פרח השכונות"? שיר על כל תופעת הסוכנים החלקלקים כמו בסיפור עם מאיה, שאומרים שכל הקטע איתה היווה השראה לכתיבתו... והוא אכן חזה פחות או יותר את מה שיקרה בסוף. אפילו בסוף הכתבה שמו קרדיט: "מוזיקה: קובי אוז"

הוד11

New member
הרשו לי לפתוח דיון

האם השיר פרח השכונות מדבר על מאיה בוסקילה?

הוד11

New member
לדעתי לא

הפרשה כידוע התפוצצה רק בזמן שהדיסק כבר היה בחנויות משהו כמו תחילת 2006 השיר נכתב כאמור לפני כן או שלקובי היה מידע על המקרה וזה שימש לו השראה לכתיבה לדעתי לא והוא תיאר פשוט מצב שעשוי לקרות וקורה פעמים רבות ובמקר המתאים לסיפורה של מאיה בוסקילה. וגם, בשמת אמרה שהשיר הוא על עלמה זק בשמת אפשר פירוט יותר פרטני?

בכלל לא, הוא בדיוק ההפך מהמקרה שלה

שם מדובר בחוזה דרקוני ומטורף שאי אפשר לצאת ממנו, בפרח השכונות קורה בדיוק ההפך ומי ש"אוכל אותה" (בהנחה והפרסומים בעיתון בנושא מאיה בוסקילה נכונים אני יכול להשתמש בביטוי הזה) הוא דווקא האמרגן. לדעתי זאת סגירת מעגל יפה עם מלקולם פקה פקה מהאלבום הראשון

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gif כן כן, זה מה שקרההה

לדעתי השיר לא מדבר ספציפית על תופעת מאיה בוסקילה אבל מושפע ממנה. כשקובי ראה את מקרה מאיה בוסקילה, עוד לפני שהבלאגן עם רוברט התחיל, זה נתן לו השראה או טריגר לכתוב על כל התופעה הזאת שאמרגנים ממולחים (מלקולם פקה-פקה?) מקדמים זמרת צעירות עם הרבה חזון, כמאמר ז'וז'ו חלאסטרה שגם יודעות לשיר בסדר, כותבים להם שירי-צעצוע, דוחפים אותם לכל פינה ועושים מהם כוכבות גדולות. הסוף של השיר נכתב עוד לפני כל העניין, ככה בתור סגירה של השיר אבל כידוע המציאות עולה על כל דמיון... ולמה זה בעצם לא נכתב ממש על מאיה בוסקילה? כי למרות האמרגן השרלטן (סליחה שאני נשמע כמו רפי גינת) יש בה קצת יותר מזה. היא באמת זמרת ויש לה חומרים לא רעים אבל ההצלחה רק סינוורה אותה וגרמה לה לרצות יותר , הסוכן שלה לא הוריד אותה לקרקע אלא להיפך- ראה רק כסף ושרף אותה, פסטיגלים, דוגמנות, סרט, רכילות וכו' וכו', בטווח הקצר זה מאוד השתלם לו אבל איך זה נגמר, בסוף כולם יודעים. עלמה זק? לא חושב. לדעתי קובי רצה את עלמה זק במיוחד לתפקיד כי הוא רצה מישהי שהיא לא ידועה בתור זמרת כדי שהסיפור יישמע אמין, כמו כן היא לא שרה משהו אבל היא שחקנית מצויינת וזה מתבטא גם בשיר. וזה שהיא משחקת את מאיה בומבילה בארץ נהדרת זה כמובן גם מתאים לכל העניין אבל אני לא יודע אם קובי כיוון לכך או שזה יצא בדיעבד. יצאה לי חפירה...

למעלה