כוכב בשמי מאדים

The Fantasy

New member
../images/Emo112.gif../images/Emo83.gifכוכב בשמי מאדים../images/Emo83.gif

טוב אז החלטתי לעשות קאמבאק מטורף אחרי כשנתיים וחצי שהפינה לא הייתה קיימת, ולעשות ספיישל מיסטר נובאדי לרגל צאתו (אם אני לא טועה ישר לDVD) בשבוע שעבר. אחר כך, אם יהיה ביקוש, אני אחזור לרשימה המקורית מאיפה שהפסקתי (אמריקן פסיכו). בכל מקרה מקווה שזה בסדר מבחינת כולם :) טוב אז נתחיל...
Mr. Nobody-או בתרגום חופשי-"מר אף-אחד"
פרטים כלליים
במאי:
ג'קו ואן דורמאל
מפיק:
פיליפה גודאו
תסריט:
ג'קו ואן דורמאל
מככבים בו:
ג'ארד לטו, דיאן קרוגר, שרה פולי, לי דאן פאם.
מוסיקה מפי:
פייר ואן דורמאל
סינמטוגרפיה:
כריסטוף ביוקארן
סופק ע"י:
פאת' (צרפת), ווילד באנץ' (צרפת)
תאריכי שחרור:
13 לינואר 2010 (צרפת ובלגיה) [וב13.5.10 גם בארה"ב]
זמן שידור:
138 דק'
מדינות:
צרפת, בלגיה,קנדה וגרמניה
שפה:
אנגלית
תקציב:
37 מליון יורו (58 מליון$) מיסטר נובאדי הוא סרט מדע בדיוני ודרמה, מה שיוצר דרמה היפר-אקטיבית.הסרט בויים ע"י ג'קו ואן דורמאל, ומככבים בו ג'ארד לטו, דיאן קרוגר ושרה פולי. הצילומים החלו ביוני 2007.
הנחת יסוד
בשנת 2092, כשמאדים(!!) הוא מקום חופשה, נמו נובאדי הוא אדם בן 117 שהוא הבן-תמותה האחרון מבין בני-האדם שהפכו לבני אלמוות בעקבות התקדמות מדעית שמעורבת בהתעסקות בגנים של השבת הנעורים הנצחית.כשנמו נמצא על ערש דווי, הוא רואה את שלושת האפשרויות לנישואים וישויות שיכול להיות שהוא חווה.התייחסות לתאוריית המפץ הגדול, טבע הזמן, תאוריית סופרסטרינג, זכרונות, עוזרות למבנה של העלילה.
קאסט
ג'ארד לטו|משחק את נמו נובאדי, בן-אנוש בן 117. לטו תיאר את דמותו "זה מסע פנימי. אני בעצם משחק 12 גרסאות שונות של אותם חיים. ישנן 12 דמויות שונות. חלקם, אתה רואה רק לסצינה אחת. אחת מהדמויות, רואים רק ברקע".
דיאן קרוגר|משחקת את אנה, אהובתו היחידה של נמו.
שרה פולי|משחקת את אליס, אשתו המיואשת של נמו.
לי דאן פאם|משחקת את אשתו של נמו בחיים אלטרנטיביים אחרים.
רייס איפנס ונטשה ליטל|משחקים את ההורים של נמו.
קלייר סטון, מייקל ריילי, אלאן קורדונר, טובי רגבו ואמילי טילסון|מלוהקים גם הם. הבמאי ג'קו ואן דורמאל| מבצע הופעה בסרט בתור האיש הברזילאי.
הפקה
הבמאי הבלגי ג'קו ואן דורמאל, החל לרצות להתחיל לצלם את הסרט ב2001, נסיון שארך 6 שנים לפני שהבמאי יכל להתחיל לעשות את הגרסא האנגלית של הסרט בשנת 2007. הפרוייקט של ואן דורמאל שונה מהפקות בלגיות אחרות מכיוון שהוא צילם בשפה האנגלית ולא באחת מהשפות המרכזיות המדוברות בבלגיה. הבמאי הסביר, "הסיפור הגיע אליי באנגלית. זה סיפור שמונח על גבי מסגרות זמן ומרחקים ארוכים מאוד. אחת מרצועות הסרט מדברת על ילד שצריך לבחור בין אם לגור עם אמו בקנדה או עם אביו באנגליה. ויש גם שחקנים דוברי אנגלית מדהימים שרציתי לעבוד איתם." מיסטר נובאדי זה הסרט הראשון של ואן דורמאל מאז יציאת סרטו הבלגי "היום השמיני" ב1996. דורמאל החל בהכנות להפקת הסרט בפברואר 2007 יחד עם השחקנית שרה פולי, הראשונה שלוהקה לסרט. השחקן ג'ארד לטו לוהק מאוחר יותר לתפקיד של ג'ארד לטו, והשחקנית אווה גרין הייתה במקור אמורה להיות גם כן מלוהקת לסרט, אך הליהוק לא אומת. התקציב להפקה של מיסטר נובאדי היה 37 מליון יורו (58 מליון דולר), מה שקבע שזה הסרט הבלגי הכי יקר עד היום. התקציב אושר עוד לפני שסיימו ללהק, בהתבסס על חשיבות שמו של הבמאי וכוחו של התסריט. חצי מהתקציב הוענק ע"י המפיק הצרפתי של הסרט פיליפה גודאו דרך חברת ההפקה שלו פאן יורופין, והחצי השני הוענק ע"י הספקים ווילד באנץ' ופאת'. ההפקה החלה ב2007, ארכה 120 ימים וצולם בבלגיה, גרמניה וקנדה. סצינות צולמו בלוקיישנים במונטריאול, קנדה ובאולפני בייבלסברג בברלין, גרמניה. שלושת החיים שנמו נובאדי חווה, הופרדו ע"י קודים של צבעים ואותות מוסיקליים. עיצוב של כל חיים היה גם מבוסס על עבודתו של הצלם הבריטי מרטין פאר. בזמן שעבדו על הפקת הסרט, ואן דורמאל לקח צעד מיוחד ופרסם את התסריט. הבמאי תיאר את המשקל של הסרט, "המפיקים שלי לא אוהבים שאני אומר את זה, אבל זה סרט נסיוני בעל תקציב גדול שמדבר על כל החיים הרבים והשונים שבנאדם אחד יכול לחיות, תלוי בבחירות שהוא עושה. זה על הבחירות הבלתי נגמרות שיש לאדם. יש בחירות טובות ורעות בחיים. זה פשוט שכל בחירה תיצור חיים אחרים בשבילך. מה שמעניין זה להיות בחיים." מיסטר נובאדי יצא לאקרנים בצרפת ובבלגיה ב13.1.10.
לאחר ההפקה
סוזן שיפטון ומטיאס ורס ערכו את הסרט. אפקטים מיוחדים הופקו ע"י מודוס אף-אקס, פליי סטודיו ורודאו אף-אקס במונטריאול ודיג'יטל גרפיקס בבלגיה.
קבלה
מיסטר נובאדי הוצג לראשונה בפסטיבל הסרטים בונציה (ה66) וסילבי אוליבייה קיבלה את פרס עיצוב ההפקה הכי טובה. בספטמבר, מיסטר נובאדי הוקרן בפסטיבל הסרטים בטורונטו והתקבל בחיוב.
מוסיקה
חלק מהשירים שבסרט: Where's my mind - Pixies Mister Sandman - The Chordettes
לינקים
הטריילר
http://www.youtube.com/watch?v=oU_aIfityBQ
מהצילומים
http://www.youtube.com/watch?v=OqAaBS3vAjs&feature=related
עוד מג'ארד על הסט
http://www.youtube.com/watch?v=CotYb3MHcg4&feature=related אין לי כוח לעוד לינקים אבל אם יש לכם משהו מעניין, תוסיפו בכיף :) ולסיכום-אני חייבת לראות את הסרט הזה כבר!!!! מקווה שנהניתם
[אני אעלה תמונות מהסרט יותר מאוחר כי אין לי כוח לתהליך ההעלאה של תפוז עכשיו ואין לי זמן
עמכם הסליחה
]

TyrAnnyA

New member
סחתיין על הנושא

האמתי שאני די פוחדת שלא נראה את ה"כוכב" בקולנוע עוד המון זמן. זו אחת הסיבות שאני מאוד רוצה לראות את הסרט הזה. הסיבה השניה היא שלטענתה של לנה (מי שלא מכיר- זאת אישתי מהאשלון הרוסי, ויש לי עוד כנה במדינות אחרות
) שראתה את הסרט כבר- הוא כל כך עצוב ומרגש ויחד עם זאת- מעודד וקליל, שזה בדיוק מה שאני צריכה עכשיו. והסאונדטרק מדהים... וכל העניין של הבחירה הנכונה בחיים- האם היא קיימת בכלל ואם כן- איך לעשות אותה בלי לפגוע באנשים שיקרים לך... קטע שאני מאוד אוהבת http://www.youtube.com/watch?v=OEWLneLlXbU&feature=related

The Fantasy

New member
וואי קטע ממש יפה../images/Emo99.gif

ואני כ"כ מחכה לו...כבר משהתחילו להפיק אותו כששמעתי שזה הסרט הבא של ג'ארד, התאהבתי בסטורי ליין זה נשמע כ"כ טוב וגם לפי התמונות והטריילר והקטעים שראיתי, זה נראה משהו ממש ממש טוב. ובא לי שישחררו את זה לקולנוע בארץ..אבל לא נרהא לי שזה יקרה

יואו דנה'לה כל הכבוד!

ממש חידשת לי בכל זה. כי אפילו שאני ממש רוצה לראות את מיסטר נובודי לא היה לי כוח לברר עליו פרטים. וזה אכן נשמע ממש ממש ממש מעניין. אני לא מבינה למה היו בהפקה כל כך הרבה עיכובים שהסרט הזה בסופו של דבר לא היה הכי מדובר ולא ממש יצא בהרבה בתי קולנוע ברחבי העולם..

The Fantasy

New member
אין בעד מה מותק../images/Emo23.gif

ואני גם לא מבינה..הוא נראה כ"כ טוב, וגם ג'ארד לדוגמא לא בוחר סתם תסריטים, בדר"כ הוא משתתף בפרוייקטים ממש טובים בייחוד שהוא כבר לא עוסק בזה כ"כ כבר. אז אין לי ספק שזה מעולה.

TyrAnnyA

New member
כי זה לא קולנוע מסחרי

הרבה יותר שווה לשחרר לבתי קולנוע את טראנספורמרס, שיאספו את מיליוני בני נוער מחוצ'קנים, מאשר את הסרט הזה, שלא יאסוף המונים. זו עובדה. הראשונה מאיתנו שתקבל את הדיוידי שהזמינה מחו''ל מזמינה את כולנו להקרמת בכורה!

TyrAnnyA

New member
זה סרט מגניב

אבל מסחרי ושבלוני. נקודה. אני לא באה להעליב את הסרט או את המעריצים המחוצ'קנים שלו, אבל יש סוגים שונים של סרטים )) תסכימי איתי שושנה

liron138

New member
תודה רבה רבה רבה...

אני מחכה לסרט בקוצר נשימה וכל פרט עוזר!...תודה:)

The Fantasy

New member
תמונות,עכשיו כשיש לי עכבר חדש ופעיל במחשב ../images/Emo3.gif

תמונה של הקאסט עם הבמאי

למעלה