חדשות המדע

2_be

New member
אנמיה

"התגלה הגן שמוטציות המתחוללות בו גורמות לאנמיה מסוגCDA-1 , המצויה בעיקר באוכלוסיה בדואית בנגב. גן זה אחראי לייצורו של חלבון המשתתף ככל הנראה בחלוקת תאים במח העצם, וכאשר מתחוללת בו מוטציה, הוא גורם לייצור של חלבון פגום שאינו מתפקד כראוי, דבר הפוגע בייצורם של תאי הדם האדומים. ממצאים אלה עשויים להוביל לפיתוח דרכי טיפול במחלה, וכן להבנה טובה יותר של הגורמים המובילים לסוגים אחרים של חסר דם." עוד על האנמיה מסוג זה ועל המחקר תוכלו למצוא במכון ויצמן.

2_be

New member
זיהוי אנשים על פי ריח גוף

בפרויקט חדש בפנטגון מנסים ליצור מכונה שתזהה אנשים על פי ריח גוף הרעיון העומד מאחורי זה הוא שלכל אדם ישנם גנים המייצרים ריח גוף יחודי. תוכלו לקרוא עוד על הפרויקט כאן בוואלה.

*GormE*

New member
אני סקפטית.

ריח מורכב מתצריף מולקולות ייחודי שבנאדם מייצר ומשחרר, זאת אומרת שאותה מכונת זיהוי תאסוף מדגם מהמולקולות האלו ותספיק לפענח את כל הקוד הגנטי ולהתאים אותו למאגר העצום שלה בזמן של פתיחת דלת? אני שמעתי שפיתחו בארץ זיהוי לפי תוי פנים! זה מסוגל אפילו להבדיל בין תאומים זהים

2_be

New member
גם אני...

גם אם יצליחו להגיע לאיזושהי אבחנה מסוימת לגבי האדם לא נראה לי שיצליחו להגיע לאבחנה ברמה של האדם הבודד. אבל אולי הם יודעים דברים שאני לא יודעת.. זיהוי לפי תוי פנים יכול להיות מאוד מעניין... אחרי שיש זיהוי לפי תוי אצבעות, לפי רשתית ואת אומרת שגם לפי תוי פנים..ברור שהשלב הבא הוא לפי ריח...

כרומטי

New member
ממממ

אני יודע שזה היה בצחוק אבל בגלל שאני חסר כל חוש הומור הייתי רוצה להעיר שהשלב הבא הוא לא ריח אלא קול.....למרות שנדמה לי שמשהו כזה כבר נמצא בפיתוח מתקדם...או שזה כבר קיים.

2_be

New member
חיידקים ../images/Emo186.gif

"חיידקים קפואים בני 2,800 שנה מאגם מכוסה קרח עד באנרקטיקה חזרו לחיים החוקרים חשפו לאחרונה אגם קיצוני הקרוי אגם וידה, שהכיל חיידקים בני 2,800 שנה שנחסמו תחת 19 מטרים של קרח. משום שגוף המים נותק משאר העולם במשך אלפי שנים יכולים המדענים לחשוף סוג לא ידוע של מערכת אקולוגית. הדבר יכול לשמש דוגמא לדרך שבה צריך לחפש אחר יצורים חיים מיקרוסקופיים על עולמות אחרים, לרבות מאדים." ואת ההמשך תוכלו לקרוא בידען, כאן.

למעלה