טופייייק

Thestral

New member
../images/Emo113.gifטופייייק../images/Emo41.gif../images/Emo188.gif../images/Emo108.gif

בשיחה לא ברורה עם המורה שלי לאנגלית הועלה הרעיון שנוגע לסרטי המשך של סרטי אימה. הרי זה ידוע שרק חלק קטן מסרטי ההמשך של סרטי אימה מוצלחים. הרעיון והמסקנה היתה: שסרטי המשך גרועים כלכך בגלל שהקהל מצפה שהם יהיו גרועים ולא טובים ואפילו מבקש את זה. מה דעתכם
(ותענו כי הפורום קצת יבש) נ.ב שמתם לב שרוב אייקוני החורף מתאימים לסרטי אימה?
-רוצח פסיכופת
-סערת אימים
-גלולת רעל
-גופה מתה

אורקוש

New member
נכון אבל

זה לא נוגע רק בסרטי אימה ברוב המקרים המשך הוא רק נסיון לרכב על ההצלחה של הסרט הראשון ולכן אני חושבת שלא משקעים בהמשכים כמו בסרט המקורי ומפה נובעת הבעיה.

D i l D o

New member
אני לא מסכים בקשר להשקעה.

תראי, בואי נקח את מטריקס כדוגמא, המטריקס הראשון נעשה בתקציב די זעום, התוצאה - סרט מושלם כמעט, ממש מעולה! הסרט השני נעשה בתקציב ענקי, התוצאה, לדעתי נהדרת, אבל פחות טובה בצורה משמעותית מהראשון. השלישי - נעשה בתקציב של 150 מיליון דולר, התואצה - לא רעה, אבל שוב, פחות טובה מהראשון והשני. מסקנה: ההשקעה לא קובעת. דעתי: הסרט הראשון, שבד"כ מתוכנן ללא המשך, מכיל את רוב אם לא כל הרעיונות שהבמאי והתסריטאי רצו להעביר, הוא מראה את הרעיון המרכזי ונותן לנו, הצופים, לפתח אותו. סרטי ההשמך שבאים יכולים רק לפתח את הרעיונות שהובאו בראשון ולא להעלות נקודות חדשות מהסיבה הפשוטה - אין רעיונות. לפעמי פיתוח העלילה נעשה בצורה טובה כמו במטריקס רילודד ולפעמים לא. רוב הפעמים סרטי ההמשך באים למטרה אחת בלבד - לעשות כסף! והם יוצאים גרועים, למשל - יום שישי ה-13, באמת היו צריכים לעשות 9 סרטים? הבנו ת'רעיון לא?

thepunk

New member
כותרת

בקשר ליום שישי ה-13 - שים לב שבאחרונים הסיפור משתנה מסרט לסרט ויש חידושים בכל סרט הראשונים באמת היו זהים .... ולכן חלקם באמת מיותרים (אם היו משאירים את הראשון ואחריו היו מפיקים את הסיפור של השני+שלישי+רביעי עם האפקטים של הרביעי ועם ההומור של השישי, היה יכול לצאת סרט ממש ממש טוב) לגבי מטריקס - הראשון בתקציב זעום?! .... עד כמה שאני זוכר תקציב די עצבני לגבי זה שהוא מושלם, אפשר להתווכח. לפי דעתי, נחמד. לא מהטובים ביותר שראיתי ... אולי מהטובים באותה שנה, אבל גם לא נראה לי. השני - השקעה ענקית וסרט גרוע! (לדעתי כמובן) השלישי - עוד לא ראיתי ... אני אראה כי "צריך" .... אבל אני מצפה לאכזבה לגבי סרטי המשך באופן כללי - נכון, הבעיתיות היא שהרעיון זהה, לכן בדרך כלל משקיעים בדרך אחרים לפעמים יוצא יותר טוב, לפעמים יותר פחות טוב יש הרבה סרטים שההמשכים היו הרבה יותר טובים בגללש לקחו את הרעיון ולא רק שפיתחו אותו עוד אלא שממש "התפרעו" איתו ....

אורקוש

New member
לא התכוונתי השקעה כספית

דווקא אלא בתסריט, ברעיונות, בעלילה של הסיפור וברור שזה לא תמיד יש סרטי המשך מעולים למשל הסנדק 2 (שהוא במקרה אחד האהובים עליי)

למעלה