רשמו לי תרופה גנרית, להתעקש על מקורית?

orii

New member
בהחלט כן

בהרבה מקרים יודעים שההבדלים נובעים מהחומרים הנספים שנמצאים בגלולה ("הפורמולציה"), למרות שגם היא כמו החומר הפעיל אמורה להיות דומה לזו שבתרופה האתית. אם כי עדיין, יודעים על בעיות הנובעות מזה שהחומר הפעיל יוצר ע"י יצרן אחר בשיטות שונות.

sporTV

New member
../images/Emo115.gifרשמו לי תרופה גנרית, להתעקש על מקורית?

אז...מה אתם אומרים? גנרית או מקורית? לי היה מקרה אחד בור הרגשתי את ההבדל על בשרי. לקחתי פוסלאן גנרי - והייתה לי תופעת לוואי של התכווצות שרירים בכל הגוף. גם שרירים שלא הכרתי הקשו עלי ללכת, לקום מהמיטה ואפילו להחזיק כוס מים. סבלתי מהתגובה החריפה הזו למשך כ3 ימים. מרוב פאניקה סירבתי לקחת את התרופה הזו שוב. לאחר יותר משנה החלטתי לנסות ליטול התרופה שוב, הפעם התעקשתי על מקורית. הפלא ופלא...לא קרה שום דבר נורא. ואצלכם? מכירים הבדלים שכאלה על עצמכם?

orii

New member
שאלה קשה

ספורטי, אני חושב שנתת לינק לכתבה ממש טובה שנותנת סקירה מקיפה על הבעיה. בעיקרון לא אמורה להיות בעיה. תרופה גנרית מקבלת רישון להפצה מסחרית רק לאחר שהיא מוכיחה שהיא זהה מבחינת החומר הפעיל לזו האתית. ברוב המקרים לא ניתן להבחין בין הפעילויות (החיוביות והשלליות) של תרופה אתית/גנרית. אך, כמו שמוזכר בכתבה, יש פעמים שבהם הראו שיש הבדלים בניהן. דרך אגב, במקרים נדירים ,לגבי אדם מסוים, יכול להיות מצב שדווקא התרופה הגנרית תהיה יותר טובה מהאתית. לי אישית אף פעם לא יצא להרגיש הבדל בין הגנרית לאתית. אני חושב שחשוב לזכור שיכול להיות הבדל כזה ואם יש צרות לנסות ולראות אם זה המקור שלהן.

sporTV

New member
גם אני חושב כמוך

אכן נתתי לינק לכתבה מוצלחת ורלוונטית

למעלה