כיתבו מכתב!!!

Neta558

New member
../images/Emo118.gif כיתבו מכתב!!! ../images/Emo118.gif

בתכנית הרדיו "המילה האחרונה" דיברו היום על ביצים. קשקשו קצת על מחירי הביצים והאריזות, ואז הזכירו גם את ענין ביצי החופש. התיחסו לכל הענין כאל בדיחה אחת גדולה, כאילו זו סתם איזו שטות וזלזול בכל הענין. כמובן שיחס שכזה לנושא כשכבר מזכירים אותו שם רגל למאבק החשוב לזכויות בעלי החיים. אברי גלעד שידר בתכנית היום (עם ג´קי לוי), והוא כידוע תומך גדול של מאבקים סביבתיים ומעלה אותם לדיון בתכנית פעמים רבות. כיתבו לאברי גלעד על חשיבות המאבק לזכויות בעלי החיים! נקודות חשובות שאפשר להתיחס אליהן במכתב:
זלזול שכזה ברדיו שם רגל למאבק, כך שאברי גלעד עצמו טרפד היום מאבק חשוב לזכויות בעלי החיים.
ההבדל בין ביצי חופש לביצי סוללה הוא משמעותי ואין לזלזל בו.
הקשר בין מאבקים סביבתיים בהם הוא תומך למאבק זב"ח.
חוסר היצוג של דיעה בעד זב"ח בתכנית "המילה האחרונה". מצרפת בהודעה נפרדת את מכתבי לאברי גלעד. אנא מכם, מהרו וכיתבו לו. אברי גלעד מתיחס לדואל שהוא מקבל, ולעיתים אף בשידור. אם הוא יקבל מכתבים רבים בנושא, יש סיכוי גדול שהוא יעלה את הנושא לדיון בתכנית. כמו כן, אני מאמינה שהוא הסיכוי היחיד לייצוג כלשהו של הנושא בתכנית הזו. (שאמורה להציג דעות שונות בעניני היום, אך לא מציגה אף פעם דיעה בעד זב"ח). אמורה להיות לו כתובת דואל דרך גל"צ, אך שיטוט ארוך ומייגע באתר לא עזר ולא מצאתי את הכתובת. אשמח לעזרה גם כאן... נטע

Neta558

New member
../images/Emo118.gif המכתב שלי ../images/Emo118.gif

לאברי גלעד שלום, אני מאזינה בקביעות לתכנית "המילה האחרונה" כבר שנים, ונהנית ממנה עד מאד. אין ספק כי זוהי תכנית הרדיו החביבה עלי ביותר. אמנם עירית לינור ואורי אורבך קיבלו ממך את התואר "הכוכבים האמיתיים של התכנית", אך אני דוקא נהנית במיוחד משידוריך, שכן אתה דואג להעלות נושאים שונים לשיחה, אשר חשיבותם לא הייתה מורגשת ללא נוכחותך באולפן. בולטים בעיקר נושאים סביבתיים, אשר נראה כי הם קרובים אליך במיוחד, ואני מברכת על העיסוק בהם בתכנית. דוקא בגלל העיסוק המוגבר שלך בנושאים סביבתיים, צר לי על יחסך בשידור לנושאים הקשורים לזכויות בעלי החיים. בתכנית היום, כחלק מהערות שונות על צריכת ביצים, הפגנתם זלזול בוטה והתבדחתם על קיומן של "ביצי חופש". מדבריכם נשמע כאילו מדובר בהלצה מטופשת, ואין חשיבות כלל לתנאים בהם מגדלים תרנגולות, הרי במילא התוצר הוא זהה-ביצה. ומה אכפת לנו, לבני האדם איך מכינים את הביצה? העיקר שתהיה לנו חביתה בבוקר. הזלזול המופגן בנושא, לא רק שאינו מצחיק כלל, הוא גם מסב נזק אדיר למאבק החשוב המתנהל היום. מדינות רבות באירופה כבר אסרו בחוק גידול תרנגולות בכלובי סוללה, אך בארץ המצב עוד רחוק מכך. תרנגולות מגודלות בתנאים קשים וחיות חיי סבל נוראיים בכדי לספק לבני האדם ביצים, אך אתם דאגתם רק להתלונן על האריזה והמחיר. את המחיר האמיתי של הביצים שלכם, משלמות התרנגולות! כאשר נגעתם בנושא הביצים, היה בידיכם לעזור לקידום מאבק חשוב ונחוץ בציבור הישראלי. בכמה מילים טובות על תעשית ביצי החופש, יכולים הייתם להעלות את המודעות אצל ציבור שלם. על ידי ההשוואה הקטנה ביותר של כלובי סוללה אל מול הסתובבות חופשית של התרנגולות, יכולתם לגרום לאנשים נוספים לשאול את השאלות הנחוצות, ולחשוב שנית לפני שהם רוכשים ביצים בפעם הבאה. אך לצערי, אתם בחרתם לעשות צחוק מכל הענין. הצגתם את ביצי החופש כבדיחה לא רצינית, וזלזלתם בחשיבותו, כאילו אין לה כלל בסיס. בדיחות נוראיות שכאלה, מטרפדות את המאבק החשוב. מאכזב לשמוע שדוקא אתה, שמנסה לקדם מאבקים סביבתיים, ולפי הצהרתך רוכש ביצי חופש, לא רואה חשיבות דומה במאבקים למען זכויות בעלי החיים, ואף מזיק להם כל כך. בנושאים רבים תכניתכם מנסה להביא צדדים שונים ולנהל דיון בענין, אך לצערי בנושאים הקשורים לזכויות בעלי החיים, שוב ושוב אני מזדעזעת מהדעות ההומוגניות הנשמעות בתכנית. גם בתכניות קודמות נשמעו הצהרות מאד פוגעות בכל הקשור לזכויות בעלי החיים, משני מגישים התכנית כאחד. היום, כאשר עלה נושא הביצים בתכנית, קיוויתי שממך תבוא הישועה. קיוויתי שסוף סוף תשמע דעה נוספת בנושא, שסוף סוף תהיה במה בתכניתכם גם לאמירה אחרת, שנושא זכויות בעלי החיים יקבל סוף סוף ייצוג, ולו הקטן ביותר. התאכזבתי. אשמח לשמוע תגובתך לנושא, נטע [למכתב זה מצורף מאמר המשווה בין ביצי חופש לביצי סוללה וקישורים למקורות מידע נוספים ברשת] הערה: אני טבעונית ואינני צורכת ביצים כלל. אני מאמינה שגם בלולי חופש ישנה פגיעה בבעלי החיים. עם זאת, אני מודעת היטב להבדלים המשמעותיים בין לולי חופש ללולי סוללה, ורואה בקידום צריכת ביצי חופש צעד חשוב במאבק לזכויות בעלי החיים.

dylan

New member
לא, לא

זאת הכתובת של גידי אורשר.. אם אני לא טועה של אברי גלעד זה [email protected] אבל אני ממש לא בטוח.. בזמן האחרון כמו שנטע אמרה הוא לא אומר את הכתובת בשידור אלא מפנה לאתר וטוען ששם יש רשימה של הכתובות, אבל גם אני חפשתי (כבר לא זוכר בקשר למה.. נו, טבעוני
) ולא מצאתי כלום. ובאמת הם מתייחסים בזלזול לנושא זב"ח כל הזמן. אורי אורבך הכי גרוע בעניין הזה.

MooN aka asdfgh

New member
דעתי:

אין ספק שההבדל בין ביצי חופש לביצי סוללה הוא הבדל עצום, אבל... כבר שירשרנו בעניין הזה והגענו למסקנה שגם ביצי חופש הן התעללות בבע"ח לא פחות גדולה מאשר בכלובי סוללה. אמנם הן לא מוחזקות בתא בגדול שמספיק בקושי לעמוד, אבל מה לדעתכן (דעתכם) עושים עם התרנגולים? אולי מטפלים בהם יפה עד שיהיו בוגרים ימותו מזיקנה בגיל 90? מה לדעתכן עושים עם התרנגולות הזקנות שכבר לא יכולות להטיל? אולי שמים אותן עם הגברים שיזדקנו ביחד...? איזה אוכל נותנים להן? אולי אוכל טוב שבאמת מתאים לתרנגולות! אולי זבל תעשייתי (יש שקוראים לו תערובת) שנועד להפוךאת הביצים שלהן לטובות יותר... ובכלל... התרנגולות והתרנגולים חיים ביחד? כן... הם בטח עושים מלא אפרחים קטנים וחמודים, ורק את הביצים הלא מופרות הם לוקחים... בבקשה, תהיו רציניים... ביצי חופש הן למעשה 95% עבודה בעיניים וניצול!

dylan

New member
עדיין

בשביל התרנגולת שיכולה לפרוס כנפיים ולהסתובב באופן חופשי יחסית ה-5% אחוז האלה הם הבדל ענק.. ברור שזה לא המצב האידיאלי ועדיין משמידים את הזכרים וכו´, אבל מדובר בשיפור גדול וחשוב ברווחת התרנגולות המטילות לעומת לולי הסוללה ואסור לזלזל בזה לדעתי.

חדף

New member
וחוץ מזה,

ממה שהבנתי הם לא סתם צחקו על ביצי החופש באופן מנותק, אלא על כל הרעיון של לתת לתרנגולים זכויות. ועל זה צריך להתלונן. אגב, שיטוט קצר באתר גל"צ הראה שהכתובות שכתבתי בהודעה שלי בתחתית השירשור הזה נכונות (avrig ו jackal)

Neta558

New member
זה לא הנושא!!

אם תשים לב, בסוף מכתבי הוספתי הערה שאני אינני צורכת כלל ביצים. אני מסכימה שביצי חופש אינן הפתרון, אך זהו כן שלב מאד חשוב! אני מעדיפה שאנשים יצרכו ביצי חופש מאשר ביצי סוללה, ולכן חשוב לקדם את המאבק הזה. דיוני משנה על איך וכמה, בוא נעשה בשרשור אחר? הם הרי לא זלזלו בשידור בביצי חופש כי הן עדיין גרועות, אלה זלזלו בכלל בצורך של הטבה עם תנאי התרנגולות, ועל כך יש להעיר להם.

MooN aka asdfgh

New member
או קיי...

רק הבעתי את דעתי על ביצי החופש. אני מבין שהיא לא הייתה במקום ועל כך אני מצטער
! סולחת?

חדף

New member
למה רק לאברי?

אמנם את התכנית המסויימת הזו לא שמעתי (עברו הימים שאני יושב בבית בשעות כאלה
), אבל בעבר הייתי מאזין קבוע לתכנית והתרשמתי שג´קי לוי הוא אחד מהאנשים היותר טובים שנשמעים בתקשורת הישראלית, וממש לא נראה לי שכדאי לוותר עליו ככה. אני בהחלט ממליץ לפנות גם אליו. בקשר לכתובות, בתקופה שאני הייתי מאזין הם היו מקריאים כתובות כל תכנית, ומזכרוני נדמה לי שכתובתו של אברי היא [email protected] ושל ג´קי [email protected]. אבל אני לא בטוח.

Neta558

New member
שתי סיבות

הראשונה היא טכנית, ג´קי לוי חוזר ואומר שעדיף לנסות למצוא אותו ליד איזו באסטה במחנה יהודה מאשר לשלוח לו דואל
השניה היא, כפי שציינתי, קישרו של אברי גלעד למאבקים סביבתיים. כמובן שאפשר לשלוח מכתב גם לג´קי לוי, אף פעם לא מזיק..
נטע

למעלה