פינת המכתבים - סולגאר

vegan

New member
../images/Emo118.gifפינת המכתבים - סולגאר../images/Emo118.gif

אני בטוח שכולכם כוססים צפורניים בעצבנות
ומחכים להופעתה של הפינה כדי לשלוח העתקים של פרי עטכם מהשבוע האחרון (בכל נושא הקשור לפורום, מותר גם לשלוח לכאן העתקי מכתבים שכתבתם בעבר הרחוק יותר). כיוזם הפינה, אני מנצל את זכותי להוסיף חוקים והפעם אני מכריז שגם טלפונים
שייכים לפינת המכתבים
. לפני זמן מה, העיר כאן דורון שסולגאר מציינת "פורמולה צמחית" גם על גבי מוצרים שאינם כאלה. מדובר בפורמולה צמחית VM-75 אשר מכילה ויטמין D שמקורו בצמר כבשים. צלצלתי למחלקת ההדרכה של סולגאר ושאלתי ממה עשוי ויטמין D במוצריהם. תשובתם היתה משמן דגים או מצמר כבשים, באותו מולטיויטמין - מצמר כבשים. שאלתי כיצד זה מסתדר עם הכיתוב "פורמולה צמחית", האם כבשים גדלים בסולגאר על העצים? הם קצת התבלבלו
והיו צריכים כמה ימים לברר את הסוגייה המופלאה
. הם אכן חזרו אליי, אך תשובתם הייתה אפילו יותר מבולבלת
, משהו בסגנון: "יש לנו אפילו הכשר מהרבנות", "הכבשים לא סובלות", "זה נחשב צמחי". בעיון באתר החברה בארה"ב
לא מצאתי כיתוב מקביל ל"פורמולה צמחית", המרמז על מוצר טבעוני,אלא יש שם כיתוב "מתאים לצמחונים". על המוצר המדובר, לא מופיע גם כיתוב זה, מה שמרמז שמדובר כאן על מחדל של היבואן. בקטלוג
העברי
גם מוגדר במפורט ש"פורמולה צמחית" משמעה "מכיל חומרים צמחיים בלבד
". כולנו קוראי תוויות
מושבעים
ומידע אמין לצרכן הוא דבר שאסור לנו לוותר עליו. אני מציע כמשימה מאורגנת ראשונה לנסות לשנות את המצב. צרו קשר עם סולגאר - בטלפון
, במכתב, פקס או דוא"ל. ספרו להם שקיבלתם את המידע הנ"ל ממישהו שפנה למחלקת הלקוחות. הביעו את מחאתכם בנושא ובקשולדעת כיצד הם מתכוונים לפעול לתיקון הדבר. ניתן לפנות גם לחברה בחו"ל כדי שיפעילו לחץ על היבואן - הם בוודאי לא יאהבו את המצב שיבואן פוגע להם באמינות החברה. אם אינכם בטוחים באנגלית
או בעברית
- שלחו קודם לכאן ובקשו הערות. חשוב להביע את המחאה
אך בצורה מנומסת
שתגרום למקבל המכתב לרצות לשתף אתכם פעולה
. המוטיבציה לטפל בתלונה תהיה נמוכה יותר אם הם לא רואים בכם לקוחות פוטנציאלים ("אנחנו צמחונים ולא נקנה במקדונלד´ס
אם לא תשלמו יותר לעובדים"). אפשר גם לנצל את המכתב כדי להביע תמיכה בצדדים הטובים של סולגאר שחשוב לנו שיימשכו, איננו רוצים שיפתרו את המצב על ידי ביטול
הכיתוב, אלא שיישפרו את אמינותו
. דוגמה חלקית למכתב: כצמחוני/טבעוני הנמנע ממוצרים שמקורם בחי אני נוהג לרכוש מוצרים של סולגאר. אני רואה חשיבות רבה לכיתוב המפורט על מוצרי סולגאר: "פורמולה צמחית", בנוסף לשימוש בקפסולות צמחיות ולאי עריכת ניסויים בבעלי חיים. לצערי, התאכזבתי קשות כאשר שמעתי מחבר שבירר במחלקת שירות הלקוחות שלכם שפורמולה VM-75 מכילה מוצר מהחי, ויטמין D מצמר כבשים, בניגוד לכיתוב "פורמולה צמחית". בשלב זה הפסקתי לקנות את מוצריכם, עקב אי הוודאות בנושא. אשמח לקבל מידע מפורט לגבי מוצריכם הצמחיים וכיצד אתם מתכוונים לתקן את המידע המטעה. כתובות וטלפונים למשלוח: מחלקת יחסי ציבור, סולגאר ישראל, ת"ד 626, נתניה 42104 טלפון 09-8637222 (לבקש הנהלה או יחסי ציבור) פקס: 09-8852262 [email protected] סולגאר העולמית: [email protected] Solgar Vitamin and Herb 500 Willow Tree Road Leonia, NJ 07605 USA אמנון

Neta558

New member
רעיון נהדר!

מרד של צמחונים וטבעונים בסולגאר יכול להיות משמעותי, הרי זה בודאי חלק חשוב בקהל היעד שלהם! אני אשב לכתוב להם בימים הקרובים. אמנון, נראה לי ששכחת אמוטיקון או שניים
וב
- עד כמה שידוע לי, כותבים דואל ולא דוא"ל...

דורון ק

New member
עד כמה שידוע לי...../images/Emo132.gif

כותבים E-MAIL אבל אפשר לכתוב גם דואל,דוא"ל,מייל,אי-מייל,דואעגכחחתינחלךנוען"ל וכו´.

Neta558

New member
אההה!

אמנון, אולי שבוע הבא הפינה תוקדש לחשיבות שמירה על עברית תקינה במכתבים?

vegan

New member
נכון, ה ../images/Emo184.gif לא עובד ../images/Emo32.gif

לגבי דוא"ל - מכיוון שדואל לא נתקבל כמיל"ה עברי"ת עי האקדמי"ה, הוא נותר כקיצור של דואר אלקטרוני וקיצורים בעברית מקובל לרשום עם גרשיים לפני האות האחרונה (או גרש בסוף הקיצור, עבור קיצור של מילה בודדת).

vegan

New member
אופס, כאן זה עובד.

בתצוגה המקדימה, האמוטיקון של התרופה אינו עובד ולכן לא השתמשתי בו.

haleth

New member
ויטמינים ודואל

אמנון - איך מייצרים ויטמין D בלי כבשים? - סתם, בשביל לדעת דואל- קיצור של דואר אלקטרוני, שנדחה ע"י האקדמיה ללשון העברית. "קפטן אינטרנט" של "הארץ" החליט לאמץ את המונח המוצלח בכל זאת, והשאר הוא היסטוריה... אבל ללא גרשיים.

vegan

New member
ויטמין D

ויטמין D הוא למעשה אינו ויטמין. ויטמין מוגדר כחומר הנחוץ לגוף בכמויות קטנות ואשר הגוף אינו מסוגל לייצרו בעצמו. ויטמין D מיוצר על ידי גוף האדם בעת חשיפה של דהידרוכולסטרול, הנמצא בעור, לקרינת שמש. מספיקה חשיפה ממוצעת של 3-5 דקות ביום כדי שהגוף יוכל לייצר מספיק ויטמין D. מחסור בויטמין D ייתכן במקרים הבאים: - זקנים או כהי עור הממעטים להחשף לשמש. - תושבי ארצות מעוטות שמש. - בארצנו שטופת השמש כמעט ואין סיכוי למחסור, פרט אולי לנשים חרדיות הנוהגות לכסות את כל גופן ואינן זוכות להחשף לשמש. גם נשים אלה יכולות למצוא בקלות את אפשרות החשיפה למספר דקות לשמש תוך שמירה על אורחות חייהן. בארצות צפוניות נוהגים להעשיר חלב ומוצרי מזון נוספים בויטמין D כדי להשלים את החסר לאוכלוסיה שטינה נחשפת לשמש. בארצנו שמפגרת באימוץ המלצות בריאותיות רבות, מיהרו לאמץ דווקא את ההמלצה הזו שאינה רלבנטית במיוחד לארצנו שטופת השמש. קיימים שני סוגי ויטמין D. ויטמין D3 המכונה גם כולכלסיפרול, מיוצר בגוף האדם ובגופם של בעלי חיים אחרים. ויטמין זה נמצא במזונות מסויימים מהחי. ויטמין D2, המכונה ארגוכלסיפרול, מסונתז מתרביות שמרים והוא טבעוני. בתוספי מזון ובמזונות מועשרים ניתן למצוא, לחילופין את שני הסוגים. ויטמין D3 מיוצר לרוב משמן דגים או מצמר כבשים ולכן אינו טבעוני. ויטמין D2 הוא טבעוני. כאמור תפקידו העיקרי של ויטמין D בארץ הוא לעצבן טבעונים.

דורון ק

New member
נכון,הוספה קטנה...

לעיתים רשום השם באנגלית-אז על מנת שלא יהיו אי הבנות: CHOLECALCIFEROL-ויטמין D3-לא טבעוני. ERGOCALCIFEROL-ויטמין D2-טבעוני. יש רק לציין שעודף בויטמין D רעיל ביותר ולא כדאי לספלמנט אלא תחת השגחת איש מקצוע מוסמך.

haleth

New member
קראתי מחקר (כן, אני בעצמי!)

הייתם מאמינים? בכולופן, במחקר זה הושוו קבוצות של נשים חרדיות וחופשיות. אומנם נמצאו אצל החרדיות כמויות קטנות יותר של ויטמין D, אבל ההבדל היה מזערי. כנראה שהשמש הישראלית מספיקה

דורון ק

New member
אמנון,רעיון נחמד

קבל ח"ח על זה שזכרת! ואני אעשה אחר כך עוד סקירה קצרה על מוצרים "מטעים" שלהם-יש עוד כמה... ואם כבר אז כבר ראוי לציין-למרות הטענות אין כל הבדל בין מוצרי סולגאר,GNC וכו´ לבין חברות פחות ידועות.

למעלה