../images/Emo118.gifפינת המכתבים - סולגאר../images/Emo118.gif
אני בטוח שכולכם כוססים צפורניים בעצבנות
ומחכים להופעתה של הפינה כדי לשלוח העתקים של פרי עטכם מהשבוע האחרון (בכל נושא הקשור לפורום, מותר גם לשלוח לכאן העתקי מכתבים שכתבתם בעבר הרחוק יותר). כיוזם הפינה, אני מנצל את זכותי להוסיף חוקים והפעם אני מכריז שגם טלפונים
שייכים לפינת המכתבים
. לפני זמן מה, העיר כאן דורון שסולגאר מציינת "פורמולה צמחית" גם על גבי מוצרים שאינם כאלה. מדובר בפורמולה צמחית VM-75 אשר מכילה ויטמין D שמקורו בצמר כבשים. צלצלתי למחלקת ההדרכה של סולגאר ושאלתי ממה עשוי ויטמין D במוצריהם. תשובתם היתה משמן דגים או מצמר כבשים, באותו מולטיויטמין - מצמר כבשים. שאלתי כיצד זה מסתדר עם הכיתוב "פורמולה צמחית", האם כבשים גדלים בסולגאר על העצים? הם קצת התבלבלו
והיו צריכים כמה ימים לברר את הסוגייה המופלאה
. הם אכן חזרו אליי, אך תשובתם הייתה אפילו יותר מבולבלת
, משהו בסגנון: "יש לנו אפילו הכשר מהרבנות", "הכבשים לא סובלות", "זה נחשב צמחי". בעיון באתר החברה בארה"ב
לא מצאתי כיתוב מקביל ל"פורמולה צמחית", המרמז על מוצר טבעוני,אלא יש שם כיתוב "מתאים לצמחונים". על המוצר המדובר, לא מופיע גם כיתוב זה, מה שמרמז שמדובר כאן על מחדל של היבואן. בקטלוג
העברי
גם מוגדר במפורט ש"פורמולה צמחית" משמעה "מכיל חומרים צמחיים בלבד
". כולנו קוראי תוויות
מושבעים
ומידע אמין לצרכן הוא דבר שאסור לנו לוותר עליו. אני מציע כמשימה מאורגנת ראשונה לנסות לשנות את המצב. צרו קשר עם סולגאר - בטלפון
, במכתב, פקס או דוא"ל. ספרו להם שקיבלתם את המידע הנ"ל ממישהו שפנה למחלקת הלקוחות. הביעו את מחאתכם בנושא ובקשולדעת כיצד הם מתכוונים לפעול לתיקון הדבר. ניתן לפנות גם לחברה בחו"ל כדי שיפעילו לחץ על היבואן - הם בוודאי לא יאהבו את המצב שיבואן פוגע להם באמינות החברה. אם אינכם בטוחים באנגלית
או בעברית
- שלחו קודם לכאן ובקשו הערות. חשוב להביע את המחאה
אך בצורה מנומסת
שתגרום למקבל המכתב לרצות לשתף אתכם פעולה
. המוטיבציה לטפל בתלונה תהיה נמוכה יותר אם הם לא רואים בכם לקוחות פוטנציאלים ("אנחנו צמחונים ולא נקנה במקדונלד´ס
אם לא תשלמו יותר לעובדים"). אפשר גם לנצל את המכתב כדי להביע תמיכה בצדדים הטובים של סולגאר שחשוב לנו שיימשכו, איננו רוצים שיפתרו את המצב על ידי ביטול
הכיתוב, אלא שיישפרו את אמינותו
. דוגמה חלקית למכתב: כצמחוני/טבעוני הנמנע ממוצרים שמקורם בחי אני נוהג לרכוש מוצרים של סולגאר. אני רואה חשיבות רבה לכיתוב המפורט על מוצרי סולגאר: "פורמולה צמחית", בנוסף לשימוש בקפסולות צמחיות ולאי עריכת ניסויים בבעלי חיים. לצערי, התאכזבתי קשות כאשר שמעתי מחבר שבירר במחלקת שירות הלקוחות שלכם שפורמולה VM-75 מכילה מוצר מהחי, ויטמין D מצמר כבשים, בניגוד לכיתוב "פורמולה צמחית". בשלב זה הפסקתי לקנות את מוצריכם, עקב אי הוודאות בנושא. אשמח לקבל מידע מפורט לגבי מוצריכם הצמחיים וכיצד אתם מתכוונים לתקן את המידע המטעה. כתובות וטלפונים למשלוח: מחלקת יחסי ציבור, סולגאר ישראל, ת"ד 626, נתניה 42104 טלפון 09-8637222 (לבקש הנהלה או יחסי ציבור) פקס: 09-8852262 [email protected] סולגאר העולמית: [email protected] Solgar Vitamin and Herb 500 Willow Tree Road Leonia, NJ 07605 USA אמנון
אני בטוח שכולכם כוססים צפורניים בעצבנות