הזמנה לתערוכת "פריצת דרך"
הנה הזמנה לתערוכה מיוחדת של היוצר אלדר ביידר, שתתקיים בסוכות אשר פגשתי בפורום "השנה שלי" ונראה מתאים מאד אלינו אני מעתיקה את הנוסח לכאן ומצרפת גם את הקובץ המקורי = = = על אלדר ביידר יוצר "פריצה דרך" – תערוכת ציורים מקורית, שתוצג בפסטיבל אומנות הארץ מתחם רידינג, בחוה"מ סוכות ביידר אלדר, בן 33, נשוי ואב לשניים. עובד מזה 8 שנים כאיש צוות קרקע, מפעיל ציוד טכני כבד בחברת תעופה בנתב"ג. עבודת משמרות פיזית, מייגעת 364 יום בשנה, מסביב לשעון. במקביל מזה שנים שביידר יוצר ל"מגרה", ציורים צבעוניים בסגנון אבסטרקטי -פיגורטיבי, דו ותלת-מימדיים. מצייר בשבתות, בלילות, בין המשמרות. עם היצירתיות הגלומה בו, במפגשים עם אנשים כמותו שתועלו למסלול טכני אבל הם יוצרים בנשמתם, החל להחשף עבורו הייעוד האמיתי של חייו – יצירת גשרים בין לבבות באמצעות אומנותו. בעזרת אימון אישי, החל את המעבר הדרמאטי בין חייו הקודמים לחייו הנוכחיים כיוצר. הקפיצה הזו בין העולמות, בין הרצוי למצוי, בין הבלתי-מושג לכאורה – לאפשרי, נקרא בתחום האימון "פריצה דרך", וזה גם השם שבחר ביידר לתערוכתו הראשונה. היצירות עוסקות במשמעות הרוחנית והרגשית של פריצה דרך מחסומים רגשיים, באמצעות שימוש במגוון טקסטורות, דרך יצירות המסמלות פריצה פיזית. ביידר משתמש בחומרים כמו ענפים ומוטות ברזל, הפורצים ממסגרת הבד כדי ליצור מצג של שאלות ותחושות, שהוא חווה תוך כדי תהליך ההעמקה אל תודעתו ומשמעות קיומו. דרך היצירות מנסה ביידר לעורר את אומץ הלב והעוצמה האדירה הטמונים בכל אדם, כדי לפרוץ דרכים חדשות דרוש כוח רצון, כוח התמדה והתמרת הפחד לדחף המניע את האדם למימוש ייעודו. ביידר מתאר ביצירותיו את הפריצה דרך גבולות המוכר והידוע, הקירות החוסמים את חיינו מלהתממש במלואם, ואת ההגעה לניצוץ הפנימי החבוי, בהשראת תחנת הכוח היוצרת אור ויזואלי חיצוני, להארה שכל אדם מחפש. למימוש הייעוד הקיים בתוך כל אדם. הסיבה האמיתית לקום בבוקר, המביאה לסיפוק אישי, להגשמה עצמית, מעשה שיאפשר לו לאמור לעצמו וגם לאחרים : "אם פרצת דרך, מרגיש מואר ומשוחרר, לא בתוך מסגרת, חופשי ומאושר – אתה חי!" וכך בעשייה מרובה, התמדה ומחויבות, ביידר מצייר בלילות, עובד בימים ולהפך, מנסה להיות מקורי ובעיקר לעמוד ביעד שהציב לעצמו: לגרום למה שנראה כבלתי אפשרי – לאפשרי. מאפשר לשני המסלולים בחייו להתקרב ומחפש את הגשר שיחבר בין מה שהוא עושה לבין מה שהיה רוצה לעשות.חלומותיו חודרים לחיי היומיום שלו עד שהוא מוכן לקראת מה שתמיד רצה לאחר שנים שהוא מצייר ויוצר לביתו. ביידר: "כאשר אני נדרש לקחת החלטה ישנן שתי דרכים להתמודד עם התוצאה ובידי היכולת, הבחירה החופשית, לקבוע באיזו דרך אבחר: כאשר אני עומד ומסתכל מהצד, לא מתערב בתהליכים ללקיחת ההחלטות ונותן לגורמים חיצוניים להחליט בשבילי, אני מרגיש מובל כצאן לטבח. כאשר אני מתערב בתהליכים ללקיחת ההחלטות ומתאמן, ומאמין כי דרכי נכונה ומובילה אותי להצלחה, אני לוקח אחריות ומתקדם לקו הסיום כאצן לבטח." חברים יקרים, קולגות, אנא ראו הזמנה זו כהזמנה אישית ביותר לתערוכה, שתוצג בפסטיבל אומנות הארץ, חול המועד סוכות (19-23 באוקטובר), במתחם תחנת הכוח רידינג. "ללא גבול" ביידר אלדר = = =