ארמונות לציפורים

SuzieRS

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo118.gif ארמונות לציפורים

כמה פעמים עברתי ליידם ולא הרמתי מבט,ולא שמתי לב למבנים קטנים, עדינים ויפהפיים.
ארמונות לציציפורים:- לפי גודל הפתחים-ל יונים,לדרורים, לסנוניות ועוד. ישנם כאלה שהם פשוטים, כמה חורים כדי שהציפורים יוכלו להיכנה, ואחרים ממש יצירות אדריכלות. עם חללים מרווחים ופרוזדורים המקשר בין החדרים. משטחים שיוכלו לעמוד עליהם בחוץ,בשמש וגם בפנים .הם נבנו על מבני אבן גדולים, במקומות גבוהים שהציפורים ירגישו בטוחים מרוחות עזים ומיידי בני-אדם על פי אמונות הטורקים לדיירי הארמונות אלה סגולה לשמור על המבנים ועל הנמצאים בהם. למשל, טורקים מאמינים כי היונים שומרים על הנאהבים, הסנוניות מגינות מפני שריפות את הבניינים שבהם מקננות. הטורקים מאכלים ומגינים על חסידות וציפורים נודדות אחרים, כי מאמינים שציפורים אלה מגיעות לארצות הקודשים (מקקה ומדינה) .

טליה ג

New member
האמת, גם אני אף פעם לא השקעתי מחשבה

למה מיועדים העיטורים האלו בעלי הפתחים, וחשבתי בוודאי שמדובר בסתם עיטור. על כל פנים זה מנהג יפה לבנות מעין בתים לציפורים, שבהם הן תוכלנה למצוא מחסה מהקור, מהרוחות ומשאר סכנות. איפה צולם ארמון הציפורים בתמונה שצירפת? דרך אגב, אילו עוד בעלי חיים נחשבים בטורקיה לבעלי סגולות מיוחדות ויכולת להביא מזל? כידוע ארנבות לבנות נחשבו בטורקיה לפחות בעבר כסגולה למזל, וגם בימינו ניתן לראות בשווקים ובכיכרות אנשים שמגלים עתידות לעוברים ושבים (תמורת תשלום כמובן) ע"י פתקי מזל (בדומה לעוגיות המזל הסיניות) שאותם נותנים לארנבת ללעוס, ומה שרשום על הפתק עתיד להתגשם. האם יש עוד בע"ח שזוכים עפ"י המוסרת לכבוד מיוחד מהטורקים? מישהו יודע? היה מעניין לדעת!

tsiporganeden

New member
סוזי, תודה קרידה, לא ידעתי שיש דבר כזה, זה

חידוש בשבילי, בפעם הבאה שאהיה בטורקיה בטח אשים לב יותר. שוב תודה יקירה.

SuzieRS

New member
הינה עוד אחד ב-Taksim

בפעם הבא שתהייו באיסטאנבול ותלכו ברגל מהכיכר לאיסטיקלאל ג'אדדסי (רחוב האיסטיקלל- העצמאות), בצד ימין בפתח הרחוב יש קיר -פעם (לא יודעת מה נעשה היום) היתה מזרקה דמוי מפל , המים נפלו מעל הקיר.האירו את המים הנשפכים מלמעלה בזרנוקי אור צבעוניים, ומתחת עמד מוכר פרחים.בשעות הערב המראה היה מרהיב. על הקיר הזה יש מבנים קטנים, לא מרשימים במיוחד, עכשיו אנחנו יודעים למה זה מיועד. מיקומן של התמונות הקודמות: התמונה הראשונה:- מיסגד אייזמה ב- Uskudar " השניה :- בארמון -Topkapi " השלישית:- המיסגד החדש - Yeni-Cedid Valide Camisi -גם ב- Uskudar נבנה ע"י אחמט ה-III ע"ש אמו ב-1710.

טליה ג

New member
סוזי, תודה על המידע! החכמתי!

אף פעם לא התעמקתי באותם מבנים קטנים, ולרוב לא שמתי לב אליהם. את המזרקה הקטנה ב-İstiklal אני דווקא זוכרת, בעיקר מהביקור הראשון שלי באיסטנבול, כשגרנו ליד Taksim והיינו מטיילים שם כל ערב. בפעם הבאה אני לא רק אשים לב לארמונות הציפורים, אלא גם אחפש אותם על כל בניין ואצַלֵּם כמובן!

למעלה