יאוש מוחלט מהמצב בבית: אמא ואחים

aelptos

New member
../images/Emo119.gifיאוש מוחלט מהמצב בבית: אמא ואחים

אני כותב בשם חברה שלי, כי היא לא מאמינה שיש פתרון לבעיה שלה. היא חיה עם אמה ושניים מאחייה בדירה, כי הורייה פרודים. אמא שלה מדברת על מעבר לצפון אחרי שהיא תסיים תיכון, אבל זה יהיה בעוד יותר משנה, וגם לא בטוח שזה ריאלי. הבית תמיד מלוכלך, והאחים שלה הם המקרה הקיצוני ביותר של חוסר אחריות מוחלט בנוגע לסדר ונקיון. היא גם לא יכולה להזמין חברים הביתה, כי בכל מקום האחים משאירים רמזים לשימוש במריחואנה. אי אפשר להשפיע עליהם בקשר לזה, כי הם פשוט לא מקשיבים. אמא שלה כל הזמן מתלוננת שרק היא מנקה ורק היא עובדת ואין לה זמן, וכשהחברה שלי מנסה לעזור, היא מתעלמת או כועסת, גם בתגובה לתלונות על האחים. יש לציין שהאמא היא אשה נחמדה, ובתה מאד אוהבת אותה. אבל היא צריכה לרזות, כי יש לה בעיות בריאותיות, והיא כל הזמן מציינת את זה, וחושבת שהיא עושה הכל בשביל זה, אפילו שהיא ממש לא. הוא גם לא מוכנה להקשיב לעצות של רופאים ודיאטנים, כי היא טוענת שהם כל הזמן לא הוגנים כלפיה ולא עוזרים לה. החברה שלי מנסה להראות לה כמה היא לא תורמת למצב שלה, לפעמים, אבל נתקלת בתגובה כועסת שגורמת לה להרגיש רע מאד, בכל הזדמנות. היא ממש סובלת בבית שלה, ואנחנו כבר לא יודעים מה לעשות. תוכלו לעזור, בבקשה?

לא ציינת בת כמה החברה שלך

לא ציינת איפה האבא בסיפור, לא ציינת האם יש סבא/סבתא, דוד/דודה שאפשר לעבור לגור אצלם, ולא ציינת אם היא חיפשה פנימיה. אני בעד שהיא תגיע להבנה עם אימא שלה כבסיס, זה מאד חשוב שתהיה בינהן הבנה וכבוד!, אבל מה לגבי האפשרויות האחרות?.

aelptos

New member
היא בתיכון,

בכיתה י"א. האבא גר במרחק של שעה וחצי נסיעה, והיא מבקרת אותו מדי שבועיים בערך. הבנה זה חשוב, אבל היא מתעקשת לא להבין... ואני לא חושב שמעבר לגור אצל בן משפחה אחר או בפנימייה זו אפשרות, כי אין בני משפחה שאיתם יש מערכת יחסים טובה והם קרובים, והיא עדיין לומדת בבית ספר שקרוב לביתה, והיא עדיין רוצה להיות עם אמא שלה ולהסתדר איתה. תודה על העזרה...

זה טוב

העובדה שאימא שלה יקרה לה ושהיא רוצה להגיע איתה להבנה זה מצויין, ואם זה הדדי גם מבחינת האימא זה מעולה, רצון טוב הוא בסיס למערכת יחסים, גם אם יש עליות וירידות, הקשר שלהן הוא חשוב, וחשוב ששתיהן תדענה להעריך את זה. תמסור לה ממני שתסתכל על הצד הטוב שבעניין, שיש לה אימא שאוהבת אותה, לא כולם זוכים לזה, זה לא מובן מאליו, אם היא תרצה שנושיט לה יד, נשמח כולנו לעשות את זה. וכל הכבוד לך שאיכפת לך, אני מאד מעריכה את זה, ואני בטוחה שגם היא! תמסור לה: בהצלחה!

aelptos

New member
תודה על העצות.

אבל הרצון הטוב והנסיון להבנה לא עזרו עד עכשיו, ובכלל זה פניתי לפורום כדי לנסות ולחפש חוות דעת נוספת. בכל מקרה, אני מאד מעריך את העזרה שלך, בשמה של חברתי.

הדסו^ש

New member
אפשרות נוספת לנסות לפתור את הבעיה

היא ע"י התייעצות עם מבוגר כל שהוא שחברתך סומכת עליו. זה יכול להיות קרוב משפחה, חבר של ההורים, מורה בבית הספר ואולי יועצת בית הספר או עובדת סוציאלית.

למעלה