שאלה קצת מוזרה :

../images/Emo119.gif שאלה קצת מוזרה :

כן כן - מוזר זאת מילת המפתח כאן : האם יכול להיות מצב בו אדם (זכר או נקבה) מפיץ פרמונים בזמן שהוא נמצא בקרבת אדם אחר בו הוא מעוניין ? כלומר משהו פסיכולוגי שמהווה שריד לפעולה ביולוגית קדומה שעדיין קיימת אצל בעלי-חיים בזמן היחום - רק שאצלנו זה עבר שדרוג ולא מקובע לתקופה מסויימת אלא נתון לשינויי מצב-רוח או אפילו חרמנות זמנית ? כן - וגם אני חושב שיש לי יותר מדיי זמן פנוי אם זה מה שמטריד אותי... טוב לא בדיוק מטריד - אבל מסקרן - חיפשתי כל מיני מקורות אבל תשובה מוגדת אין בנמצא.

magenta73

New member
אני חושבת שזה ההיפך...

שפירומנים קיימים כל הזמן, ואתה זה שלפעמים קולט ולפעמים לא, לפי רמת ה"ייחום"...

אז זהו - שבדקתי .....

המוח גורם לבלוטת יתרת המוח להפריש פרמונים בזמן "חיזור" - ואני בהחלט יכול לכנות את אותו רגע כ-"חיזור"... מעבר להעלאת לחץ הדם (שגורם לסומק ולרוויה של חמצן בתאים - "ברק" בעור הפנים) זה גם גורם לשחרור מואץ של ריח אשר אמור למשוך בצורה זו או אחרת בני זוג. יגעת ומצאת - סימן שיש לך המון זמן פנוי.... מה לעשות - לא סתם קוראים לחיבור הזה "כימיה" ...

magenta73

New member
אבל זה כשמשהי

מוצאת חן בעינייך, אתה מפריש את זה, ואז היא אמורה לקלוט... לא?

בדיוק -

אבל זה משהו שאינו ניתן לשליטה מכיוון שזה מתופעל ע"י המוח הקטן שהוא למעשה הקמב"ץ של הגוף ואחראי בין השאר לפעילות הלב ולכל האיברים החיוניים לתפקוד. וכל זה פירוש משודרג למה שקורה אצל בעלי החיים - בני האדם לקחו את זה כמה צעדים קדימה כחלק מהאבולוצי.... היי היי - מה נהייתי נורא כבד עם הדיון הזה ? היה באמת אחלה יום היום, גם מזג האויר היה מצוין

טאשקה

New member
זה באמת מעניין. גם אני חשבתי על זה

פעם. אם באמת היה לי קצת זמן פנוי או שאם זה עדיין היה מעניין אותי באותה מידה הייתי מחפשת מידע על זה...

למעלה