ש"פ עם פורום "משפחות מורכבות"

../images/Emo119.gif ../images/Emo124.gifש"פ עם פורום "משפחות מורכבות"

במסגרת שיתופי הפעולה שנערכים בפורום, השבוע נערוך שיתוף פעולה עם פורום "משפחות מורכבות" בניהולו של azaria. משפחה מורכבת הינה משפחה הכוללת ילדים מנישואים קודמים בתוך נישואים שניים. וחשבנו שיהיה מעניין לערוך דיון בנושא יחסי האחאות במשפחה מיוחדת שכזאת, ונשמח לשמוע את דעתכם: כיצד ניתן לשפר את הקשר בין האחים במשפחה מורכבת
כיצד ניתן לשפר קשר בין הילדים של הזוג משני הצדדים- כלומר הילדים של האמא והילדים של האבא מהנישואים הקודמים
מוזמנים לכתוב רעיונות, עצות ואם אתם משפחה מורכבת- לספר איך זה אצלכם
מיד נביא קישור לדיון שנערך בפורום המקביל
. מקווה שיהיה שיתוף פעולה פורה ומהנה
.

azaria

New member
שלום לחברי הפורום. הנה קישור אל הדיון המקביל

פורום משפחות מורכבות עוסק בכל מה שנוגע למשפחה שהורכבה מחדש משני חלקי משפחות. כלומר, כאשר מתנהלת זוגיות בין אנשים שלפחות לאחד מהם יש ילדים מזוגיות קודמת. זה כולל כמובן גם דברים הנוגעים ליחסי אַחָאוּת, למשל: איך אפשר פתאום להיות אחות של מישהו רק בגלל שההורה שלי מנהל זוגיות עם ההורה שלו/שלה? מה יכול לתרום לבניה ולחיזוק קשרי האחים? האם יש הבדל בין אחים משני ההורים לבין אחים רק מהורה אחד? אם יש - אז מה ההבדל ומדוע? ומה הקשר שלי אל האח של אחי? - למשל: אמא שלי התחתנה עם אבא שלו, והוא אח של מישהי בגלל שאמא שלו התחתנה עם מישהו ונולדה להם תינוקת - אז מה הקשר ביני לבין התינוקת הזו? (סליחה על הסירבול, אבל ככה זה במשפחות מורכבות
) ובטח יש עוד המון המון אספקטים לעניין והנה קישור אל הדיון המקביל מאחל לכולנו שיתוף פעולה פורה. * כמובן שכל מקום שכתוב אחות הכוונה היא גם לאח, ולהיפך.

הדיעה שלי ../images/Emo20.gif.

לדעתי חשוב לתת זמן לכל ילד במשפחה המורכבת לבד- מעין זמן אישי עם פעילות מתאימה לגיל ולתחביבי הילד ומצד שני גם להדגיש את הביחד אבל לא להכריח את הילדים לבלות ביחד, אלא לנסות למצוא משהו שכולם יהנו ככל שאפשר.

למעלה