דילמה בקשר לעישון

../images/Emo12.gif דילמה בקשר לעישון

אני מסתיר מההורים שלי הרבה שני את העובדה שאני מעשן. לאחרונה אמא שלי חזרה לעשן, בעיקר עקב מצוקה משפחתית לה נקלענו (אל דאגה, יהיה בסדר) והיא הציגה את העניין הזה בעת שהיינו שנינו באוטו המשפחתי. כשהוציאה סיגריה מהתיק והציתה אותה לנגד עיני הנדהמות הוא סיננה מבעד לעשן אמירה בסגנון "אתה גם מעשן, נכון יניב? (שם בדוי)" והציעה לי סיגריה. אני, הייתי די המום וסירבתי בעיקר ממבוכה וציינתי "...כן...קצת". האם כעת שהסוד התגלה עלי "לצאת מהארון" ואולי לנצל בכך את המצוקה המשפחתית אליה נקלענו וזאת על-אף שאני מעשן קל מאוד (3-4 סיגריות ליום) או שעלי לשמור על אותו פרופיל קבוע בו דגלתי קודם לכן?

Dark faith

New member
אישית...

אני יותר חושבת שמדובר כאן בכבוד כלפיי אימך...לא יודעת, אם הייתי בסיטואציה שלך הייתי פועלת בדיוק כמו שפעלתי אתמול ושלשום. שומרת על פרופיל נמוך. העניין הוא לא ה"סוד"...הסוד כבר יתגלה, אז תראה להם שאתה מכבד את אותם- במידה והם כמובן נגד העישון.

g i l i

New member
הממ..

מנקודת מבט של נערה צעירה... (בת 16 ליתר דיוק)... "יניב" אתה ילד גדול (תסלח לי הצצתי בפרטים) אולי לא הבנתי את השאלבה, אבל אני מניחה שאתה לא מעשן בגלל הבעייה הזו, אותה מצוקה... בתור נערה צעירה שמעשנת ממש ממש מעט(2-3 לשבוע) לעומת שנים קודמות (קופסה בשבוע) והסתרתי מההורים שלי את העובדה שאני מעשנת עד שלא יכולתי עוד.. אמא שלך כבר יודעת וכנראה שכבר הרבה זמן,וכנראה שאבא שלך גם יודע.. על מה ולמה לחיות בשקר וחצאי אמיתות? הם יודעים אין למה להסתיר... ואין גם את מי להאשים.. . התחלת טוב לך אתה לא מתכוון לעשן... עדיף כמה שפחות ליד ההורים (אם זה מפריע להם) אבל אם ייצא מצב ששוב אמא תשאל אל תהסס לומר כן, הרי עצם ההסתרה גורמת לזה להראות רע.. ואתה הרי לא חושב שזה דבר רע. נכון?

למעלה