מה אתם אומרים על

r i n t

New member
../images/Emo12.gif מה אתם אומרים על

הפועל להאהיב ? תקין? קביל? קיים בשפה העברית? מישהו שמע שמשתמשים בפועל הזה?

אסופית02

New member
חידוש חביב

כמו עוד הרבה צורות שאנשים ממציאים ומכניסים לשימוש יומיומי. כמו למשל להבכיא (לגרום למישהו לבכות). היופי הוא שהיצירות החדשות בנויות על בניינים קיימים, ככה שאני מוצאת בהן רק חן ועושר. כן ירבו.

r i n t

New member
המצאות כאלו חביבות גם עליי.

החידוש הזה נאמר מפי מרצה באחד הכנסים באוניברסיטה, לכן אני שואלת. אבל כנראה שגם למרצים מותר להמציא, לא?

אסופית02

New member
לכולם מותר וכדאי

אני חושבת שזה אחד הדברים היפים בשפה, המבניות שלה, היכולת לקחת שורש קיים ולהלבישו בתבנית קיימת, ובכך ליצור תחדיש. ככה נוצרות המילים הכי מצחיקות בלשונם של ילדים. מכירה? למשל לְשַׁרְוֵל- להכניס יד לשרוול. אנשים רבים סביבי מתמחים בהמצאות שכאלו, אנסה להיזכר בעוד כמה.. אולי אנשים פה יותר יצירתיים משתינו?

r i n t

New member
../images/Emo26.gif

אני יודעת בדיוק למה את מתכוונת. אין לי דוגמאות כרגע אבל יש הרבה מילים כאלה שממציאים אותן בדיוק לרגע המסוים שצריך אותן. מה שמזכיר לי: בזמנו (=מתישהו...), הציעו לביטוי "לראות בעין טובה" את הפועל לענטב. אבל הוא לא התקבל. ובצדק. יש המצאות חינניות יותר, והיצירתיים משתינו יוסיפו!

dogli3

New member
נצל"ש

היש מילה כזו "למרכא"? אני משתמשת בה הרבה ומלבדי לא מצאתי אחרים שמשתמשים בזה. לעתים אני חושבת שהמצאתי את זה בעצמי. אשמח אם מישהו יקום ויגיד שלא :) (אגב, למרכא=לשים מרכאות)

למעלה