מה עשיתן עם השיליה...?

../images/Emo12.gif מה עשיתן עם השיליה...?

המיילדת אמרה לנו לחשוב איפה היינו רוצים לקבור אותה. אין לנו מושג, אז בנתיים היא בפריזר. מה אתן עשיתן איתה? אולי משהי תקים ערוגה לשיליות?
 

טלימה

New member
לא קברנו לא אכלנו

מיד אחרי הלידה ואחרי בדיקתה המילדת שאלה מה לעשות עם השליה ואמרנו שאפשר להשליך אותה. היא הוכנסה אחר כבוד לשתי שקיות ניילון והלכה לפח. מצד שני - גם זה סוג של הטמנה... מצד שלישי - אולי אם היה לנו בית משלנו וחצר אז הינו קוברים אותה ושותלים מעליה איזה עץ.
 

debby12

New member
מנהל
גם אנחנו ככה

המיילדת שאלה אם אנחנו רוצים את השילייה ואמרנו "לא תודה". גם אם לנו היה אז בית משלנו אני מניחה שהיינו שותלים מתחת לעץ.
 

Srolla

New member
10 חודשים אחרי... עדין בפריזר ../images/Emo6.gif

יש גינה אבל לא שלנו... אולי ביום הולדת הראשונה נשתול מתחת לעץ (בעציץ) בנתיים תורם רבות לבדיחות הפרטיות שלנו...
 

ס ו ל ה

New member
בעלי שיחיה חקר לעומק את הנושא

הוא ייבש אותה בתנאים מיוחדים בתוספת עם עוד דברים "משובחים" כגון ג'ינג'ר וכו' לאחר שלושה ימים טחן אותה לאבקה. ובימים לאחר הלידה הכריח אותי לאכול אותה כפית כל יום לחיזוק הגוף והנפש לאחר הלידה (פיכס). הוא טוען ואני סומכת עליו שבכל פעם שהקטנה תהיה חולה טפו טפו, כפית מהפורמולה הזאת תזין ותחזק אותה. ביינתים ליד כל אבקות התבלינים יש קופסא קטנה של תבלין השליה.מי שרוצה שיצביע! חברה טובה שתלה אותה מתחת לאיזה עץ אקזוטי, וחברה אחרת תאמיני או לא בשתי הלידות פשוט אכלה את השליה חיה היא טוענת שבזכות זאת לא היו לה כלל ימים רגשניים, והדם לאחר הלידה הפסיק מהר מאד.
 

ס ו ל ה

New member
אז ככה, הנה המרשם המדויק:

שמים את השליה בכל הדרה בתנור על חום נמוך בערך 90 מעלות בתוך תבנית למשך 36 שעות עד אשר השיליה מתיבשת לאיטה. לדעתי זה היה יותר מ36 שעות יותר 48 שעות. מידי יום לבדוק את מצבה של השיליה הנוזלים מתאדים ממנה. התנור במצב שהוא קצת פתוח. ליד השיליה אפשר להוסיף רוזמרין שיהיה ריח נעים.(הרוזמרין לא על השיליה) כשהשיליה מיובשת טוחנים במכונת קפה היטב עד שהיא הופכת לאבקה. אפשר להוסיף גי'נג'ר יבש ופטרוזילה מיובשת לחיזוק הברזל. יש לקחת כמות קטנה כל פעם. ולזכור שזה מלא בהורמונים אז לשים לב לתינוק ולאם שאין תופעות הורמונליות כגון פריחה. בלוטות נפוכות בחזה של התינוק וכו' אם כן, הכמות שנילקחה גבוהה מידי ויש להפסיק לקחת את הפורמולה. בתאבון.... ולבריאות.
 

Rakefetsagman

New member
תודה ../images/Emo140.gif

על הפירוט. ועוד שאלה קטנה מה ההבדל בין לייבש לבין לאכול חי ? אמנם ניראה לי קצת
לאכול משהו לא מבושל ( -- אבל אני אוהבת נורא סושי
)
 

שָׂרָה

New member
גם אני אכלתי חתיכות מהשיליה (חי)

פשוט שמתי חתיכה קטנה ומהר לבלוע כדי לא להרגיש בטעם. מעניין שב24 שעות הראשונות שאחרי הלידה לא היתה תחושת דחייה בגלל שגופי כנראה היה זקוק לזה מאד. בימים ההבאים רמת ההורמונים של אחרי הלידה התחילה לרדת, והתחילה תחושת דחייה אז בלעתי עם מים כמו כדור. הדם שאחרי הלידה היה כל הזמן רק כתמים והפסיק מהר מאד (אבל סחבתי טיפטיפה כתמים לפעמים בניגובים בשירותים. 5 שבועות אחר כך) וגם לא סבלתי ממצב רוח מדוכא כמו אחרי הלידות הקודמות מובן שלא יכלתי לאכול את כל השיליה הענקית אז בסוף קברנו אותה בחצר במקום סתר (החצר היא של קבוצת דירות קומותיים ויש שם הרבה פינות נשכחות) איך בעלך ייבש את השיליה? ואיך הוא טחן אותה לאבקה, ומה בדיוק שם איתה (מה המרשם שלו?)
 

Manty

New member
השיליה של מאיו נמצאת ליד השיליה של

יוסוי
שתיהן ב.... פריזר! (יוסוי בן 3 בחודש הבא
) (באמת הגיע זמן לתת להם בית
)
 

Merav B R

New member
אילנה לקחה כמה חתיכות ושמה באלכוהול

רפואי כדע שניקח אותה להומגליל ויעשו שם איזושהי פורמולה הומאופתית. כמובן שהתעצלנו והבקבוק עדיין בארון... את השאר היא שמה בפח.
 
2 שליות טמונות מתחת לעץ ברוש עתיק..

אחת של הבן הבכור של החברה הכי טובה שלי, שילדה בבית הוריה. השניה - של רואי, שנולד באותו בית (שאנחנו שכרנו אותו מהוריה שנתיים לאחר מכן...) תודו שהברוש לוקח את הפריזר...
 
למעלה