מה קורה פה???

נועם124

New member
../images/Emo12.gif מה קורה פה???

היכול להיות שהדבר שיש לי הוא לא חרדה חברתית?? אתמול הסתובבתי במושב וראיתי איזה אוטו ישן שממש היה בא לי עליו, ראיתי את הבעלים וישר התחלתי לדבר וכלום לא קרה, לא דופק , לא רעד ולא גמגום לאחר מכן פתאום קלטתי שהנה אני מדבר וכלום לא קרה, במהלך השיחה זה בכלל לא היה בראש שלי... מוזר... בנוסף לזה, אתמול השכן שלי יצא אליי בצעקות שאני עושה לו רעש וממש עניתי לו בבטחון שזה לא אני , לא הרגשתי שום התרגשות מה קורה פה???

אולי מה שקורה הוא שכשלא

שמים כל כך לב, ומרוכזים בדבר חשוב - החרדה פשוט נעלמת ?

a Warming Sign

New member
נכון,כשלא מתעסקים בחרדה..

היא נוטה לא להופיע
..בדיוק באתי לכתוב על זה דוגמא שהייתה לי היום בבי"ס. שנה הבאה אנחנו עושים בגרות בע"פ באנגלית,כזאת שצריך לדבר 10 דקות מול בוחן.. והיום היה לנו על זה שיעור,המורה הסבירה כל מיני דברים על מה צריך להגיד ומה השאלות וכאלה..ואז היא מדי פעם בחרה להתעלק על אחד הילדים ולשאול אותו שאלות כמו בבחינה. זה היה מהמקום בישיבה,לא היינו צריכים ללכת לעמוד איפשהו מול כולם או משהו כזה
..ואז היא בחרה אותי(ראיתי שזה עומד להגיע!
) והתחילה לשאול אותי שאלות והייתי צריכה להמציא ולאלתר כי זה הדבר העיקרי שצריך,צריך פשוט לאלתר ובד"כ לשקר
...וזה דורש חשיבה,זה לא כ"כ פשוט היה. ובהתחלה אמרתי לה:לא לא,שאני לא רוצה אבל היא כמובן התעקשה
.. ואז היא שאלה אותי כמה שאלות ואפילו שקצת גימגמתי כי לא ידעתי מה להגיד ושלא היו לי ממש תשובות טובות,לא הרגשתי את החרדה!לא היה לי שום התקף!!
זאת הייתה הרגשה קצת מביכה,כי בכל זאת צריך לאלתר באנגלית מול כל הכיתה אבל חוץ מקצת חמימות בפַנים בכלל לא נבהלתי ולא נלחצתי!
הכל בזכות זה שהייתי עסוקה בלחשוב על התשובות ולא על החרדה
..

a Warming Sign

New member
אתם חושבים לפעמים שאם

לא היינו יודעים על החרדה,היינו פחות מתעסקים בה ואולי היא לא הייתה משפיעה עלינו

lonely3

New member
בערך

אם לא היינו יודעים עליה אני בטוחה שההשפעה הייתה קטנה יותר אבל היא לא הייתה נעלמת היא עדיין הייתה קיימת אם כי במידה קטנה יותר...

hugobear

New member
כשמודעים לחרדה זה יותר טוב

אז אפשר לדעת מה קורה לך ואיך לטפל בזה. לפני שאני הבנתי שיש לי חרדה חברתית זה היה ממש מתסכל... לא ידעתי מה יש לי ואם זה בכלל חלק ממני ומאשיות שלי וגם לא ידעתי מה לעשות. היום אני מבינה שזה לא אני ואני יודעת פחות או יותר לתקן את המחשבות ולעבוד על זה.

אולי

אם לא היינו מודעים לחרדה אז לא היינו מרגישים אותה אבל אם היינו מרגישים אותה ולא יודעים מה היא בכלל? אני חושבת שככל שמודעים לזה מבינים תזה יותר טוב ומפתחים שיטות להתגבר עליה נועם,אולי פשוט מה שקרה לך זה שלא חשבת על מה יקרה אם החרדה תופיע ומה יקרה וכו... פשוט ישר אמרת מה שאתה חושב בלי לחשוב פעמים מה יקרה עם החרדה תבוא לדעתי אם העלמת לך את החרדה מגיע לך כל הכבוד אחד ענק כי זה דבר לא קל בכלל ופיתחת לעצמך שיטה להתמודד איתה

catgirI

New member
אנחנו בני אדם, לא רובוטים

וזה שיש לבן אדם חרדה חברתית לא אומר שהוא יסבול מכל התסמינים לפי הספר, יסבול מהם בכל מקרה ובאותה העוצמה כל פעם. יכול להיות, למשל, שאתה פחות סובל מחרדה כשזה מגיע ללדבר על משהו ענייני עם זרים גמורים. יכול להיות גם שבאמת היית מרוכז כל כך במכונית שרצית שהחרדות נדחקו הצידה. בכל מקרה דבר כזה מעיד, לדעתי, על הפחתה כלשהי ברמות החרדה - היא לא היתה נדחקת הצידה כל כך בקלות אם היא היתה גבוהה יותר. כל הכבוד על האומץ, גם אם לא לגמרי בכוונה.

כל הכבוד

לפי דעתי זה מצויין אם הצלחת להתגבר על החרדה! אולי עכשיו אם לא תחשוב על החרדה כל הזמן תוכל להתקדם המון המון בהצלחה שלופי המקורית

למעלה