עודף שינה...

וונדי1

New member
../images/Emo12.gif עודף שינה...

האם ישנם ילדים שזקוקים ליותר שעות שינה? האם זו בעייה? רומי בת שלושה וחצי חודשים וישנה בממוצע בין 15-17 שעות ביממה... האם זה יותר מידי? היא ילדה פעילה וצחקנית ובשעות הערות שלה היא פעילה מאד וכבר מתהפכת - האם זה קשור? האם היא מתעייפת יותר מידי? קראתי את סדר היום של ילדי הפורום ונראה לי שכמעט כולם ישנים פחות ממנה...
אני מקווה שתמשיך לישון בלילה אבל... סתם רציתי לדעת...

וונדי שלום

בעיקרון רציתי לענות לך שלא תמיד צריך להשוות לאחרים (למרות שכהורים זה ממש בלתי נמנע), אבל כשראיתי את כמות השעות שציינת אני חושבת שהייתי בודקת את זה עם רופא/ה. אני יודעת שצריך קודם כל לוודא שהילדה אינה מיובשת - לפעמים חוסר נוזלים ולאו דווקא הגעה ליובש גורמים לעייפות. אני הייתי בודקת עם רופא / טיפת חלב.

אז ככה

בגיל הזה לפי "הספר" תינוקות אמורים לישון כ15 שעות ביממה. החלוקה "אמורה" להיות 9 שעות בלילה ועוד 3 שינות של שעתיים כל פעם. אבל-תינוקות הם אנשים קטנים,הם שונים אחד מהשני וה"ספר" זה הממוצע ותמיד תהיינה חריגות.אני חושבת שכל עוד היא חיונית וחייכנית,עולה במשקל ומתפתחת אין מה לדאוג. אולי החדר שהיא נמצאת בו חם מידי?

twiti

New member
קודם כל יש ילדים שזקוקים ליותר שעות

שינה. גם גיא מעבר לשנת הלילה חוטף כמה תנומות לאורך כל היום ובשעות הפעילות שלו מאד עירני, צחקן ופעיל. סביר להניח שהכל בסדר אבל המוטו שלי הוא שתמיד כדאי לשאול רופא. אני אומרת את זה כי שמעתי שרמות נמוכות של ברזל יכולות להיות קשורות לעייפות.

anat i

New member
נא להרגע!!

עידו ישן עד גיל 8 חודשים 16 שעות ביממה!!! חייבת להודות, שגם כאמא ותיקה ומנוסה, התעוררו בלילבי ספקות ותהיות מידי פעם... אבל האמת? היתה לי אחלה חופש לידה! היה לי חופש אמיתי! נהנתי מכל שניה וגם היה לי ים של כוחות אליו ב-8 שעות שכן היה ער וזה היה רק רווח נקי של שנינו! עידו היום ילד מקסים, רגוע, מאושר ומפותח! ודרך אגב, שינה חשובה לא פחות מאכול, לכן - תהיי רגועה ותהני!

רות1974

New member
בואי נתחלף. נעמה שלי ישנה נורא מעט.

היא נורא עירנית וכל הזמן רוצה אקשן, פעילות ובידור. כו כן היא משתעממת נורא מהר. הייתי קונה ממך כמה שעות שינה, תאמיני לי.

למעלה