שאלה בקשר למרק העגבניות

../images/Emo12.gifשאלה בקשר למרק העגבניות

שהיה פה אתמול מתכון שלו (מצטערת - לא זוכרת של מי...) הכנתי אותו אתמול בערב (איזו תלמידה טובה?!? אה?!...) יצא טעים אבל... חסר קצת תיבלון.... ואין לי מושג איזה תבלין מתאים למרק עגבניות... anybody? help?
 

shelycat

New member
............

תלוי מה כוונתך בתבלון בלי לראות כרגע את המתכון אני הייתי מנסה אחת או יותר מהתוספות הבאות לתיבול: צ`ילי גרוס או אפילו שלם (יבש), פלפל קאיין. פלפל לבן או שחור (לדעתי לבן עדיף) מלח אפשר אבל להשתמש במלח במרקים להשתמש ברוטב סויה-המלחה עדינה ומוצלחת יותר. אבקת מרק עוף. טבסקו. יש כאלה שאוהבים גם להוסיף למרק עגבניות קצת סוכר (לא ניסיתי). דרך אגב לפעמים אני מוסיפה גם צ`ילי טרי חתוך דק.
 

אתי@

New member
לדעתך - יש הבדל בטעם בין פלפל שחור

ללבן? לי תמיד נראה שההבדל הוא בצבע...
 

shelycat

New member
כן בהחלט יש הבדל בטעם

הפלפל הלבן עדין יותר בטעמו, בעיקרון לפלפל השחור יש טעם יותר אגרסיבי ועצי (מלשון עץ) הפלפל השחור בעצם גרוב מהפלפל על קליפתו ואילו הפלפל הלבן גרוס ללא הקליפה/מעטפת שלו. אם תשימי לב כשמגרדים מוסקט יש טעם עצי דומה לזה של הפלפל השחור. באופן עקרוני אני אוהבת אוכל חריף ומתובל אני מאוד אוהבת סוגי צילי שונים ומשתמשת איפה שרק אפשר פלפל לבן משמש אותי גם די הרבה לסלטים ובישולים, אבל פלפל שחור הוא טיפה אגרסיבי לטעמי בייחוד כשהוא גרוס טרי כשהוא טחון לאבקה זה פחות מורגש.
 
גנבת לי את המילים

לקצת פיקנטיות - חריפות: צ´ילי הכל מצב צבירה (טבסקו, אבקה, רוטב צ´ילי, פלפל מיובש קצוץ וכו´). שום!! רק חצי כפית מרק עוף, אחרת זה נעשה דומיננטי מידיי. אפשר גם מרק בצל או שקית מרק 10 של עגבניות. הסוכר נועד לשבור את החמיצות של העגבניות. לדעתי חצי כפית מספיקה. מאד ממולץ לנסות. פלפל שחור אני לא אוהבת
 

ש ו ב י

New member
המתכון שלי!

ובאמת אפשר לשלב בתיבלון: שום, פלפל שחור, מלח אמא שלי שמה ברק עגבניות גם בזיליקום
 
אחלא מתכון שני! תודה!!! ../images/Emo140.gif

חשבתי על בזיליקום - אבל אז זה יהפוך אותו יותר מדי איטלקי או בסגנון רוטב לספגטי... (ודווקא יש לי שיח ענק של בזיליקום בגינה...) נראה לי שאוסיף עוד רוטב צ´ילי (שמתי כחצי כף - אבל לא מרגישים) ואולי גם סויה ושום... מקווה שלא אהרוס את המרק...
 

ש ו ב י

New member
../images/Emo25.gifבכיף

עם תיבלון כזה אני לא חושבת שתהרסי - רק תוסיפי עוד טעם!~
 

אמיקה

New member
התבלין החסר הוא סוכר...

לא מטעמים פולניים דווקא הפעם, אלא מאחר ומעט סוכר מדגיש ו"מוציא" את טעמם של התבלינים האחרים, וממתן את החמצמצות של העגניה במרק. כל מה שצריך זה טיפל´ה סוכר - מקס´ חצי כפית לכל הסיר... באחריות. (לבעלוש יש פנטזיה קבועה על "מרק העגבניות של ג´נט" (מהגן)
)
 

ש ו ב י

New member
א........ ניזכרתי מה שכחתי

חצי לימון סחוט!!!!!!!!!!!!! (לא להבהל - זה אכן תורם!
 
אבל זה יהיה נורא חמוץ!!!!

גם ככה לעגבניות יש חמיצות שצריכה ניטרול עם הסוכר... לימון?!?!? are u sure???
 

ש ו ב י

New member
את שוכחת

שיש ניטרול של: קטשופ רסק וסוכר שממתיקים משמעותית את המרק
 

ש ו ב י

New member
../images/Emo88.gifגלגלגלגלית לא עשית

שיעורי בית. את יכולה להכניס כף של קטשופ - אני מוסיפה כפית.
 

אמיקה

New member
הממממממממ.......

אני שמה גם טיפ-טיפה אגוז מוסקט מגורר, והפלפל אצלי הוא גרוס. לא מאמינה שזה מה שיעשה את ההבדל אבל שווה לנסות.. אפשר כמובן להוסיף עוף , סלרי, תפו"א, גזר, כוסברה, שורש פיטרוזיליה, אבקת מרק עוף ולהגיש עם שקדי מרק ו/או להוסיף לוקשען . אמנם זה כבר לא ממש מרק עגבנית אלא יותר קרוב למרקעגבניעוף אבל זה בטוח יעשה את ההבדל ..
ובל נשכח קצת הרבה חריין
 
זה החריף הזה...

שבעלולי שלי מסווה איתו את הטעם של כל מה שאני מבשלת או לחילופין הוא נעזר בהרבה טבסקו וגם חומוס עם כל דבר!!! הבעיה שאם אשים את זה במרק זה יהפוך למרק של בעלי ואני לא אוכל אפילו להריח אותו! (כבר הכנתי לפני שבוע עוף מוקפץ עם ירקות ושמתי קצת צ´ילי חריף למען בעלי אבל יצא לי כל כך חריף שהוא אכל הכל לבד... ואני נשארתי רעבה
) לא נראה לי שאני אכין הפעם מרק עגבניעוף... אבל הרעיון... מעניין.... נשקול את זה ונודיע לך אמיקה....
 

shelycat

New member
חריין........

את החריין את קונה או מכינה לו? בפסח שעבר תפסתי יוזמה והכנתי חריין (שתי גירסאות שונות אחת עם תפוחים ואחת בלי) יצא מצוין וכולם קיבלו צינצנת במשפחה. רק אמ-מה ההכנה מעלה דמעות בעיניים אז תפסתי יוזמה והכנתי את זה עם מסכת הצלילה על הפנים (מה שעובד,עובד!) מה שגרם לאמא שלי ועמית להרמת גבה אבל בעיקר לצחוק על חשבוני קצת, עמית צילם אותי (בהפתעה) בזמן ההכנה ונורא אוהב את התמונות הללו.
 
למעלה