שאלות ותשובות על עצירות

cookie1

New member
עצירות../images/Emo5.gif

בשבוע שעבר יובלי לא עשה קקי במשך 6 ימים. הלכתי לרופא שאמר לי לתת לו מיץ תפוזים וגם לפנות לכירורג כי אולי החור שלו קטן מדי
(כמובן שזה נראה לי טפשי מההתחלה) הלכתי לכירורגית שמצאה לו סדק בפי הטבעת (פיסורה) ובגלל שזה כואב הוא כנראה לא עשה קקי. שמנו לו נר גליצרין שהוציא הכל מיד ומשחה וזה עבר. אח"כ הוא עשה כמה ימים קקי נוזלי, ועכשיו שוב פעם כבר לא עשה 5 ימים. מישהי נתקלה, מכירה ? חשוב להגיד שיובלי שמח ומאושר רוב הזמן

swann

New member
שזיפים לעצירות, נכון ?

למאיה יש קצת עצירות ונראה לי שזה בגלל הבננה שהיא אכלה אתמול והיום. סיפור המוצקים שלנו קצת ארוך: התחלתי עם דיסת אורז, ואח"כ גם דיסת שיבולת שועל. ואז ניסינו בננה (היא לא אהבה), בטטה (אהבה מאוד, אבל רק בצורת מחית קצת נוזלית מעורבת עם חלב אם). ואז התחילו גזים וכאבי בטן. החלטתי להפסיק הכל לפחות ליום אחד ורק להניק, ואז להתחיל מחדש לאט לאט עם פירות ובלי דיסה. אכלנו קצת אגס כמה ימים, יאמי ! אח"כ גם תפוח, טעים אבל לא כמו האגס, ואתמול הגענו לבננה. ריסקתי וערבבתי עם חלב אם, ומאיה אהבה את זה מאוד, ואכלה יחסית הרבה (כמעט חצי בננה). אתם בטח שואלים למה דיסה ? כי ככה הרופא אמר. בבדיקה אצלו כשמאיה היתה בת חצי שנה הוא אמר להתחיל מוצקים פעמיים ביום. וזה מה שעשיתי, אבל אז החלטתי לרדת לפעם ביום. אגב, עכשיו היא בת 6 חודשים וכמעט 3 שבועות. אז מאתמול היא לא עשתה קקי, והיא מתאמצת וכואב לה ויש גם קצת פלוצים... אצתי רצתי לסופר וקניתי גרבר (בעצם היינץ) של שזיפים (prunes). ולשאלתי - כמה צריך לתת מהשזיפים כדי שזה ישחרר אותה, שאני אתן לה גם מחר מזה ? על הקופסא כתוב שאחרי הפתיחה לשמור במקרר 3 ימים, האם אפשר להקפיא את מה שנשאר ? נתתי לה קצת, היא אכלה ממש מעט... אם כלום לא יקרה עד מחר, השזיפים יהיו הארוחת מוצקים שלה מחר. מה דעתכם ?

מה עושים עם עצירות?../images/Emo123.gif

יהב בן שבועיים וסובל מעצירות, הוא מתאמץ כל כך כל היום ולא יוצא כלום. איך אפשר לעזור? אם בכלל..

זואי11

New member
כשתהל קיבלה את החיסון של חודשיים.

היא לא הרגישה טוב. האחות במוקד של מכבי המליצה על אקמולי ואמבטיה חמימה ונידבה טיפ לא קשור שיכול לעזור לך: אם יש עצירות לתינוק ניתן להכניס אות לאמבטיה חמימה לכ-20 דקות ומהלכה להשתדל לשטוף הרבה את הראש (כי שם מרכז העצבים), ואז העצירות תשתחרר. אנחנו עדיין לא ניסינו (כי בינתיים הכל בסדר
). אבל אם תנסי נשמח לעדכון האם זה עובד.

talsh

New member
הי

לא ממש יודעת לענות לך.. מה שאני כן יודעת זה שלעצירות את אמורה לשים שזיפים שחורים במים רותחים ולתת לה לשתות את המים. בכל מקרה נראה לי שאם הגרבר לא יעזור - הוא בטח יהיה לה טעים ונחמד. עוד דבר, יש סיכוי שהגוף פשוט צריך קצת זמן להתמודד והיא תעשה היום או מחר בלי קשר. עוד פתרון שאני מכירה הוא לתת לה קצת מיץ של עגבניה, וזה אמור לשחרר מהר. נתת לי יופי של רעיון - לערבב את הפרי עם פורמולה, ככה הוא אולי יאהב את זה יותר. במיוחד דברים שהם קצת פחות אהובים עליו כמו תפוח. יש דברים שמותר לערבב ודברים שלא? או שכל דבר אפשר?

תמרה*

New member
גם אנחנו נתקלים בתופעה

בר בן 5 חודשים ורק יונק, ובכל זאת... לפני חצי שעה הוא עשה קקי, אחרי 3 ימים בלי, וממש כאב לי הלב עליו, לראות אותו מתפתל בכל יניקה, להרגיש את הגזים, ולא יוצא כלום (חוץ מזה ששיגעו אותי בחג עם עצות מה לעשות: תני לו מים, תני לו עגבניה, תדחפי לו מקל אוזניים לתחת וכו'...)

קראתי איפהשהו שגם אמבטיות

חמימות עוזרות לעצירות. שווה לנסות. ואם אני זוכרת נכון גם עיסוי מסביב לפופיק נגד כיוון השעון.

shirka

New member
תיקון: עם כיוון השעון! אסור אסור

נגד הכיוון, זה עושה פעולה הפוכה!

swann

New member
נכון נכון ! ואכן זה עבד, או שהשזיפי

עשו את העבודה. בכל מקרה היתה הפגזה ענקית, והכל בסדר. עכשיו אני צריכה לחשוב מה עושים הלאה. נראה לי שנערבב אגס עם תפוח ונעבור לקישואים ושאר ירקות...

dafdaf

New member
גם אגס וגם תפוח עושים עצירות

אז אולי תנסי בשילוב עם מלון שמאוד עוזר ליציאות

cookie1

New member
בעניין עצירות ורפלקסולוגיה

כמו שכבר סיפרתי, ליובלי היתה עצירות 8 ימים. הפתרון - רפלקסולוגיה. מדהים ממש איך שזה עבד, היום יובל סופסוף הוציא הכל החוצה. אמנם זה לווה בבכי אבל העיקר שיצא. אין ספק שעכשיו אני אמא הרבה יותר מאושרת

אאוץ'

ממש סיפור מהתחת.... ועכשיו כמה עיצות: ביביזים-עוזר מאווד לעצירות הרבה הרבה אמבטיות ולשטוף טוב את הטוסיק(מומלצת שטיפה אחרי כל החתלה) משחה בשם אנוסול, שמן פראפין,אבילק דווקא נירות גליצרין לא מומלצים-יציאות רכות (שלשוליות יכולות להחמיר את המצב) ולגשת איתו לכירורג ילדים או גסטרולוג או פרוקטולוג-אני יודעת שאצל תינוקות הפיסורה היא לא קשה וניתנת לטיפול ע"י משחות אבל חייבים לטפל בה ע"מ שלא תחמיר. דרך אגב יכול להיות קצת דם על החיתול או בניגוב-אל תיבהלי. תרגישו טוב

טיפ לעצירות שתמיד עובד!

אני נורא אוהבת לשים את לוטן מולי ולעשות לה מסאז' בכפות רגליים, סתם לעסות אותן לפי ההרגשה (לא משהו מקצועי). אז שמתי לב שתמיד אחרי שאני עושה לה מסאז' היא עושה קאקי מייד! מאז, כל פעם שנראה לי שהרבה זמן היא לא עשתה קאקי אני מייד עושה לה מסאז' בכפות הרגליים. זה תמיד עובד! היא גם נורא אוהבת את זה ומתמסטלת מזה תוך שליחת חיוכים לכיווני. שווה! הנה תמונות מצורפות מהמסאז' האחרון

אורלי99

New member
תנסי להביא לו

מעט מיץ עגבניות בכפית (תסחטי ביד ותסנני את הגרעינים). אצלנו זה תמיד עבד. אם יובל התחיל עם מוצקים, תמנעי מבננה וגזר.

למעלה